Internethasználat

A Központi Könyvtárban, a Kisfaludy Károly Könyvtárban és - Sziget kivételével- a fiókkönyvtárakban is díjmentes internethasználatot biztosítunk az érvényes regisztrációval (látogatójeggyel, olvasójeggyel) rendelkező látogatók számára. A díjmentes időintervallum a Központi Könyvtár felnőtt részlegében, a Kisfaludy Károly Könyvtárban és a fiókkönyvtárakban naponta egyszer 45 perc, letelte után térítési díj ellenében negyedórás periódusokban további internethasználatra van lehetőség (a térítési díj mértéke a lenti táblázatban olvasható). 

A számítógépek elsősorban internetezésre használhatóak. Ennek megfelelően lehetőség van az Interneten történő keresésre, közösségi oldalak használatára, elektronikus levelezésre, egyes állományok letöltésére. Lehetőség van szövegszerkesztésre is, s a dokumentumok adathordozóra mentésére. Nyomtatást térítési díj ellenében személyesen a könyvtárosoktól kell kérni. A számítógépek használatához és az elektronikus ügyintézéshez könyvtárosaink és e-tanácsadó kollégáink szükség esetén segítséget nyújtanak.

A szolgáltatás igénybevételének részleteiről az Internethasználati szabályzat (lásd kapcsolódó tartalmak: Szabályzatok, díjtételek) rendelkezik.

Nyitvatartási időben wifi elérést biztosítunk látogatóinknak a Központi Könyvtár és a Kisfaludy Károly Könyvtár olvasói tereiben.

 

A szolgáltatás a következő helyeken érhető el

A szolgáltatáshoz kapcsolódó díjtételek, információk

Beiratkozáshoz (olvasójegy) vagy ingyenes látogatójegyhez kötött szolgáltatás
Az Internethasználat díjai
könyvtári számítógépen naponta 45 percingyenes
könyvtári számítógépen naponta 45 perc után15 percenként 65 Ft
saját eszközön korlátlan ideig (wifi)ingyenes
Általános (minden szolgáltatást érintő) díjtételek
elveszett látogatójegy és olvasójegy pótlása400 Ft