Digitális másolat készítése

A könyvtár ezen szolgáltatását valamennyi regisztrált könyvtárhasználó igénybe veheti térítési díj ellenében, a szerzői jogi törvényben foglaltak figyelembe vételével. (Teljes könyv, illetve folyóiratszám másolása az 1999. évi LXXVI. törvény értelmében tilos!). Digitális másolat három módon készíthető: mobil adathordozóra másolva, digitális fényképezéssel, illetve szkenneléssel.

Az adathordozóra másolás kizárólag könyvtáros segítségével, az általa kijelölt számítógépen lehetséges.

Digitális fényképezés csak saját eszközzel történhet. A szolgáltatás igénybe vehető felvételenként számlázva, illetve napi bérlettel. Ez utóbbi esetben korlátlan számú felvétel készíthető. A napi bérlet előre fizetendő, minden más fényképet be kell mutatni a könyvtárosnak, aki ez alapján megállapítja a szolgáltatás díját.

A szkennelés a Központi Könyvtárban és a Kisfaludy Károly Könyvtárban helyben elérhető szolgáltatás, a gyermekkönyvtár és a fiókkönyvtár olvasói a központi könyvtáron keresztül vehetik igénybe (elektronikus úton kapják meg a másolatot). A fokozott védelmet igénylő (helyismereti) és muzeális értékű dokumentumok állományvédelmi okok miatt nem szkennelhetők.

Maximum A/3 méretig szkennelünk könyvtári és külső, hozott dokumentumokat (ez utóbbiakat értelemszerűen csak a Központi Könyvtárban és a Kisfaludy Károly Könyvtárban), a könyvtár azonban nem vállalja politikai, haszonszerzési célzatú, illetve a közízlést sértő dokumentumok másolatainak készítését! A beszkennelt anyag pendrive-on elvihető, e-mailben elküldhető vagy – további térítési díj ellenében – kinyomtatható.

A szolgáltatás mindenkori árai a lenti táblázatban találhatók.

Kapcsolódó tartalmak

A szolgáltatás a következő helyeken érhető el

A szolgáltatáshoz kapcsolódó díjtételek, információk

Beiratkozáshoz (olvasójegy) vagy ingyenes látogatójegyhez kötött szolgáltatás
Digitális másolatkészítés díja
adathordozóra másolásingyenes
digitális fényképezés felvételenként20 Ft
digitális fényképezés napi bérlettel (korlátlan mennyiség)800 Ft
szkennelés oldalanként70 Ft
Általános (minden szolgáltatást érintő) díjtételek
elveszett látogatójegy és olvasójegy pótlása400 Ft