3769
2 Bikepackerz – Bringával Győrből Vietnamig
Élménybeszámoló előadás

bikepackers_gyori_konyvtar_sas_peter_dong_linh_pl

Április 26-án (csütörtökön) 17 órakor a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtára Klubjában (Győr, Herman O. u. 22., földszint) Sas Péter és Dong Linh élménybeszámoló előadását hallgathatják meg. A fiatal pár 2015-ben Magyarországon és Vietnamban is igent mondott egymásnak.

Egyéves házassági évfordulójukon, 2016 augusztusában Győrből Linh hazájába, Vietnamba indultak el két keréken - útjuk során sok ezer kilométert tettek meg kerékpáron egy év alatt. Útvonaluk Boszniától Montenegrón és Albánián keresztül Görögországig, Irántól Srí Lankán át Indiáig és Nepálig számos országot érintett, míg végül Kínát átszelve megérkeztek Vietnamba, ahol a határon Linh családja várta őket.
„Ez nem teljesítménytúra, elsősorban életünk végéig meghatározó élményeket szereznénk.” „Kevés pénzből - 5000 Ft volt kettőnk büdzséje egy napra - sokkal több élményben volt részünk, mintha kényelmesebben utaztunk volna. Rengeteg emberrel ismerkedtünk meg, érdekes kalandokba keveredtünk. Megtanultuk élvezni, hogy az utunk nehezen tervezhető, és mindig máshogy alakul, mint ahogy elképzeltük, mert nem várt nehézségekkel találkoztunk.”
"Megtapasztaltuk, hogy a kedvességnek, vendégszeretetnek nincs határa. Sokkal több bizalmat kaptunk vadidegenektől, mint amennyit az út előtt mi adtunk volna más utazóknak. Ebből sokat tanultunk. Bátorítunk mindenkit, hogy bízzanak a kerékpárosokban és segítsék őket, adjanak nekik szállást, biztosan meghálálják.”
A rendezvény díjtalanul látogatható.