Közösségi szolgálat diákoknak

''Belekóstolhatsz'' a könyvtárosi munkába!

Érdekel a könyvtári háttérmunka? Szeretnéd tudni mi történik a könyvekkel, mielőtt polcra kerülnek? Akkor ez a te területed!

Feladatok: 

  • könyvtári szerelés (dokumentumok bélyegzővel történő ellátása, vonalkód ragasztása)
  • szakjelző készítése (papír sablonok körbevágása és műanyag tokba helyezése)
  • jelzetek készítése, ragasztása
  • visszahozott könyvek betűrendbe sorolása
  • polcrendezés
  • folyóiratok rendezése
  • irodalomi, zenei- és filmajánlók készítése

Betanulás előre egyeztetett időpontban!

Érdeklődj, jelentkezz: diszol@gyorikonyvtar.hu

Telefonon: 96/312-531 vagy 30/633-6187

Tartalommentés

 

Akarsz te is TARTALOMMENTŐ lenni?
Csatlakozz a győri könyvtár csapatához!

Tudtad, hogy a győri könyvtárban több ezer olyan újságot, könyvet is őriznek, melyek koruknál fogva lassan porladásnak indulnak?
Mennyi értékes tudás! Eleven mesélő múlt! És mindez az enyészeté??!

Dehogy! Mi ezt nem hagyjuk!

Könyvtárunk Digitális Szolgáltatások Osztályán azért dolgozunk, hogy ezekben a régi doksikban rejlő tartalmakat átmentsük. Eszközünk egy nagy teljesítményű szkenner. Az általunk eddig feldolgozott több százezer oldalnyi anyag már interneten is elérhető, akár otthoni kényelemből is. Nem csoda, hogy a régi idők kutatói, múltbúvárok, történelemfejtegetők kedvelik.

Te is segíthetsz!

Több ezer elektronikus dokumentum vár átnézésre, szerkesztésre. Ha nem idegenkedsz a számítógépes munkától, otthonosan mozogsz a fájlok világában, akkor várunk téged is a TARTALOMMENTŐK csapatába, amelyért közösségi szolgálatos órák jóváírásával „fizetünk”!

Érdeklődj, jelentkezz: diszol@gyorikonyvtar.hu

Telefonon: 96/312-531 vagy 30/633-6187

Betanulás előre egyeztetett időpontban!

 

 

Segíthetsz a rendezvényeknél is!

Az intézmény rendezvényein is lehetőség van közösségi szolgálat teljesítésére. Például közvélemény kutatáshoz, elégedettségmérésekhez keresünk segítséget, alkalmanként egyéb szervezési feladatokba lehet bekapcsolódni. Figyeld weboldalunkat, érdeklődj telefonon vagy e-mailben!

 

Netrevalók - Segítsd te is az idősebbeket a digitális világban!

Amíg az okoseszközök és az online világ használata az idősek számára sok nehézséget okozhat, addig a fiataloknak ez természetes. A Telekom Netrevalók programjában összehozzák a két generációt. A fiatalok segítségével az idősek megtanulhatják az internet biztonságos és egyszerű használatát.

Az iskolai közösségi szolgálatos középiskolás diákok személyre szabottan, saját tudásszint és érdeklődés alapján ismertetik meg az idősebbeket olyan digitális megoldásokkal, amelyek a mindennapi életük során valós segítséget nyújthatnak számukra.
Az ingyenes foglalkozásokra a Kisfaludy Károly Könyvtárban, (9021 Győr, Baross G. u. 4.) havonta egyszer, minden hónap második szerdáján, fix időpontban kerül sor.

Érdeklődés és jelentkezés:
Dancsecs Roland, tel: 06-30/441-2726
e-mail: roland.dancsecs@pannonnovum.hu