Közösségi szolgálat diákoknak

Kedves Érdeklődők!

2022. szeptember 19-től a Közösségi szolgálat átmenetileg szünetel.
Megértésüket köszönjük!

 

Akarsz te is TARTALOMMENTŐ lenni?
Csatlakozz a győri könyvtár csapatához!

Tudtad, hogy a győri könyvtárban több ezer olyan újságot, könyvet is őriznek, melyek koruknál fogva lassan porladásnak indulnak?
Mennyi értékes tudás! Eleven mesélő múlt! És mindez az enyészeté??!

Dehogy! Mi ezt nem hagyjuk!

Könyvtárunk Digitális Szolgáltatások Osztályán azért dolgozunk, hogy ezekben a régi doksikban rejlő tartalmakat átmentsük. Eszközünk egy nagy teljesítményű szkenner. Az általunk eddig feldolgozott több százezer oldalnyi anyag már interneten is elérhető, akár otthoni kényelemből is. Nem csoda, hogy a régi idők kutatói, múltbúvárok, történelemfejtegetők kedvelik.

Te is segíthetsz!

Több ezer elektronikus dokumentum vár átnézésre, szerkesztésre. Ha nem idegenkedsz a számítógépes munkától, otthonosan mozogsz a fájlok világában, akkor várunk téged is a TARTALOMMENTŐK csapatába, amelyért közösségi szolgálatos órák jóváírásával „fizetünk”!

Érdeklődj, jelentkezz: diszol@gyorikonyvtar.hu

Telefonon: 96/312-531 vagy 30/633-6187

Betanulás előre egyeztetett időpontban!

 


Online Közösségi Szolgálat

A mostani pandémiás helyzetben a könyvtár lehetőséget nyújt arra, hogy online teljesíthesd közösségi szolgálatodat. A munkához rendelkezned kell egy otthoni számítógéppel és egy pendrive-val. Alapfokú számítógépes, fájl- és mappakezelési ismeretek szükségesek! A feladatot személyesen kell betanulni előre egyeztetett időpontban, (legalább 5 óra gyakorlással) ezután hazaviheted az adathordozódon a munkát és a segédleteket. Ha elvégezted otthon a feladatod, visszahozod a kiosztott digitális dokumentumokat, ellenőrizzük, és igazoljuk a kiérdemelt munkaóráidat.

Iskolai szünetben az online közösségi szolgálat szünetel!

 

Segíthetsz a rendezvényeknél is!

Az intézmény nagyobb eseményein is lehetőség van közösségi szolgálat teljesítésére. Például közvélemény kutatáshoz, elégedettségmérésekhez keresünk segítséget, alkalmanként egyéb szervezési feladatokba lehet bekapcsolódni. Figyeld weboldalunkat, érdeklődj telefonon vagy e-mailben!

 

''Belekóstolhatsz'' a könyvtárosi munkába!

Érdekel a könyvtári háttérmunka? Szeretnéd tudni mi történik a könyvekkel, mielőtt polcra kerülnek? Szívesen dolgoznál barátságos környezetben, egy fiatal és jó hangulatú csapat tagjaként? Akkor ez a te területed!

Helyszín: Területi szolgáltatási központ (9022 Győr, Rákóczi F. u. 46.)

Feladat: 

  • könyvtári szerelés (dokumentumok bélyegzővel történő ellátása, vonalkód ragasztása)
  • szakjelző készítése (papír sablonok körbevágása és műanyag tokba helyezése)

Előre egyeztetett időpontban!

Érdeklődj, jelentkezz: kszr@gyorikonyvtar.hu

Telefonon: 30/955-0793