Közösségi szolgálat diákoknak

Akarsz te is TARTALOMMENTŐ lenni?
Csatlakozz a győri könyvtár csapatához!

Tudtad, hogy a győri könyvtárban több ezer olyan újságot, könyvet is őriznek, melyek koruknál fogva lassan porladásnak indulnak?
Mennyi értékes tudás! Eleven mesélő múlt! És mindez az enyészeté??!

Dehogy! Mi ezt nem hagyjuk!

Könyvtárunk Digitális Szolgáltatások Osztályán azért dolgozunk, hogy ezekben a régi doksikban rejlő tartalmakat átmentsük. Eszközünk egy nagy teljesítményű szkenner. Az általunk eddig feldolgozott több százezer oldalnyi anyag már interneten is elérhető, akár otthoni kényelemből is. Nem csoda, hogy a régi idők kutatói, múltbúvárok, történelemfejtegetők kedvelik.

Te is segíthetsz!

Több ezer elektronikus dokumentum vár átnézésre, szerkesztésre. Ha nem idegenkedsz a számítógépes munkától, otthonosan mozogsz a fájlok világában, akkor várunk téged is a TARTALOMMENTŐK csapatába, amelyért közösségi szolgálatos órák jóváírásával „fizetünk”!

Érdeklődj, jelentkezz: diszol@gyorikonyvtar.hu

Telefonon: 96/312-531 vagy 30/633-6187

 


Online Közösségi Szolgálat

A mostani pandémiás helyzetben a könyvtár lehetőséget nyújt arra, hogy online teljesíthesd közösségi szolgálatodat. A munkához rendelkezned kell egy otthoni számítógéppel és egy pendrive-val. Alapfokú számítógépes, fájl- és mappakezelési ismeretek szükségesek! A feladatot személyesen kell betanulni előre egyeztetett időpontban, ezután hazaviheted az adathordozódon a munkát és a segédleteket. Ha elvégezted otthon a feladatod, visszahozod a kiosztott digitális dokumentumokat, ellenőrizzük, és igazoljuk a kiérdemelt munkaóráidat.

Érdeklődj, jelentkezz: diszol@gyorikonyvtar.hu

Telefonon: 96/312-531 vagy 30/633-6187