145
Környezetvédelmi könyvajánló

Földünk és környezetünk védelme mindig időszerű és egyre aktuálisabb téma. Összeállításunkban olyan ismereterjesztő irodalmat gyűjtöttünk össze, amelyek a környezetvédelem és a klímaváltozás kérdéskörét járják körbe különböző irányokból.

Környezetvédelem

A napjainkban zajló egyre erőteljesebb globális éghajlati változás, hőmérséklet emelkedés kapcsán joggal merül fel a kérdés: mennyiben vagyunk felelősek ezekért a kedvezőtlen hatásokért, és mit tehetünk, hogy megfékezzük ezeket? Válogatásunkban a klasszikus tényfeltáró irodalomban a vizeket, a levegőt, a talajt károsító szennyezésekről, mezőgazdasági és ökológiai kérdésekről olvashatunk. Emellett konkrét ötleteket, programokat kínálunk a műanyagmentesség, hulladékcsökkentés témakörében is.

Gyermekeknek ajánljuk

A környezetvédelmi párbeszédből nem maradhatnak ki a gyermekek sem, hiszen ez a téma az ő jövőjüket is érinti. Gyermekeknek szóló összeállításunkban a legfrissebb és legérdekesebb ismeretterjesztő irodalmat gyűjtöttük össze a témában. A kicsiknek szóló könyvek a szülőknek is ötleteket adhatnak, hogyan ismertessük meg a gyerekeinkkel a világot, amely körbevesz minket, és hogyan tanítsuk meg őket, hogy milyen fontos ennek a kincsnek a megóvása, akár saját példamutatásunkon túl is.  

Vízvédelem, vízügy

A víz az emberek, állatok és növények létének alapvető tényezője és egyben elengedhetetlen a gazdaság számára. Gondoljuk végig, mit is jelent számunkra a víz, mint az élet jelképe, szimbóluma. Mit kell tennünk ahhoz, hogy ezt az éltető elemet megőrizhessük, megvédhessük és továbbadhassuk az eljövendő generációknak. Gondoljuk meg hogyan bánunk, hogyan gazdálkodunk meglévő vízkészleteinkkel, hogyan óvjuk és hasznosítjuk vizeinket. Vízvédelmi ajánlónkban szakkönyvet gyűjtöttünk össze, amelyek a víz kérdéskörét járják körbe. A fenntartható vízgazdálkodás fontossága napjainkban nagyon is aktuális kérdéssé vált.

2024.04.02