Hírek

Aktuális hírek időrendben

Eredményhirdetés
Andrew Lloyd Webber - musicalek diadalútjai. Játék
2022.01.15
Hír

2022. január 10-én lezárult játékunk, amelyet a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Hang- és médiatára indított „Az Andrew Lloyd Webber musicalek diadalútjai” címmel. 

Két új szolgáltatási ponttal bővültünk
A ménfőcsanaki és gyirmóti művelődési ház is hozzánk tartozik
2022.01.14
Hír

Kedves Látogatóink!
Ezúton is szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2022. január 1-jétől a Ménfőcsanak-Gyirmóti Művelődési Központ a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szervezeti egységeként működik. A két művelődési ház a továbbiakban a könyvtár külön-külön szolgáltatási pontja lesz.

Online beiratkozás
Új szolgáltatással élhetnek
2022.01.14
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér2022. januárjától online beiratkozási lehetőséget biztosít az új beiratkozóknak, tehát mindazoknak, akik még nem olvasói a könyvtárnak. A már meglévő, de lejárt érvényességű olvasójegyek online meghosszabbítására nincs mód, kérjük ezt személyesen tegyék meg!

Lengyel Alfréd Honismereti Verseny a 2021-2022-es tanévre
Pályázati felhívás
2021.12.17
Hír

Honismereti prezentációs pályázat Győr és Győr környéke általános iskolái és középiskolái számára, a jelentkezési határidő 2022. január 17. (hétfő).

Online újságolvasás
Új szolgáltatás
2021.12.17
Hír

A Kisfaludy Károly Könyvtárban és a Központi Könyvtárban lehetővé válik a látogatók számára, hogy online újságokat olvassanak ingyenesen

A Vizek világa gyermekkönyvtári pályázati füzet eredményei
2021.12.17
Hír

Megtörtént a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által összeállított Vizek Világa című pályázati füzet értékelése.

INTÉZMÉNYÜNKBEN ÚJ JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKET VEZETTÜNK BE
Látogatóinknak kötelező az arcmaszk használata!
2021.11.18
Hír

Kedves Látogatóink! A járványhelyzet súlyosbodása miatt és egymás egészségének védelmében szigorítanunk kell a látogatóinkat érintő szabályokat: 2021. november 19-től (péntektől) az arcmaszk használata az intézmény látogatói és olvasói számára kötelező! Kérjük e szabály betartását!

Megújult a Központi Könyvtár
Megnyitottunk!
2021.11.17
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának (Győr, Herman O. u. 22.) felújítása befejeződött! Felfrissült, új arculattal, modernizált terekkel várja látogatóit a Központi Könyvtár! 

Köztünk Élő Irodalom
Lezárult a nyereményjáték
2021.11.11
Hír

Köztünk Élő Irodalom című irodalmi, filmes és zenei nyereményjátékunk lezárult. Kiértékeltük a beérkezett pályaműveket. Sok jó megfejtést kaptunk, mindenkinek köszönjük a részvételt. Reméljük, hogy a játékot kellemes időtöltésnek találták, és hasznos információkkal gazdagodtak!

Mit tud a térkép, amit a GPS nem?
Őszi túrához ajánljuk - Új térképek könyvtárunkban
2021.10.11
Hír

Könyvtárunk gyűjteményeiben közel 2.000 térképet találunk. Ezek - néhány kivételtől eltekintve - polgári térképeknek tekinthetők. Ebből következik, hogy méretarányuk kisebb, mint a nagy pontosságú katonai térképeké, de használatukat ez nem befolyásolja, információs értékük ettől még nem csökken.

''Hagyd otthon az olvasójegyet!''
Qulto eCard telefonos applikáció
2021.09.20
Hír

A könyvtári tagsággal kapcsolatos “ügyeink” egy helyen elérhetők, áttekinthetők és intézhetők az eCard applikáció használatával. A beiratkozott olvasó gyorsan és egyszerűen tájékozódhat folyamatban lévő kölcsönzéseiről, előjegyzéseiről, közelgő határidőkről, könyvtárak elérhetőségeiről, nyitvatartásáról. 

Rangos elismerést kapott intézményünk igazgatója
Gratulálunk!
2021.08.30
Hír

Minden év augusztus 20-hoz kapcsolódva osztják ki a Szinnyei József-díjakat azoknak a könyvtárosoknak, akik hosszabb időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtottak szakmájukban. Az állami kitüntetést szakmai szervezetek javaslata alapján ítélik oda évente két főnek. Idén Dr. Horváth Sándor Domonkost, a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatóját is díjazták.

Főzzük ki!
Facebook-játékunk végeredménye
2021.07.27
Hír

A napokban Lezárult Főzzük ki! című gasztronómiával kapcsolatos filmes Facebook-játékunk. A játék öt napja alatt a következő filmekről tettünk fel kérdéseket: Bella Martha, A séf, Ízlések és pofonok, Csokoládé, Ízek palotája, Az élet ízei, Szárnyát vagy combját, Az ételművész, L'ecsó, Soul Kitchen, Bor, mámor, Provance, Ízek, imák, szerelmek, Én, a séf, Julie & Julia, Sushiálmok.