Hírek

Aktuális hírek időrendben

Kertészkedjenek felkészülten!
Szakkönyvek sokaságát kínáljuk
2021.05.07
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér arra törekszik, hogy gyűjteménye sokak számára kínáljon szakirodalmat. Tanuláshoz, tájékozódáshoz, kikapcsolódáshoz, hobbik gyakorlásához igyekszünk kézikönyveket, szakkönyveket, folyóiratokat kínálni. Most például mezőgazdasági kiadványainkra hívjuk fel figyelmüket.

Alkalmaz a grafika – reklámgrafikai időutazás
Regisztrációs jeggyel újra látogatható a kiállítás.
2021.05.05
Hír

Kurcsis László győri grafikusművész Alkalmaz a grafika – Reklámgrafikai időutazás című kiállítása nemcsak az alkotó, de a város utóbbi 50 évének plakátművészetét is reprezentálja. A tárlat tavaly októberben nyílt meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében (Győr, Baross Gábor u. 4., II. emelet).

Ismét fogadja olvasóit könyvtárunk
2021.04.29
Hír

Május 3. hétfőtől a 4 millió beoltott elérésével a győri könyvtár is megnyitja kapuit, és újra elérhetővé teszi szolgáltatásait érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. Az intézményeket a szokott nyitvatartás szerint tudják felkeresni. A Központi Könyvtár technikai okokból továbbra sem látogatható!

Az anyukákra gondolva
A Gyermekkönyvtár anyák napi ajánlója
2021.04.28
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára tartalmában és küllemében is szíves válogatást adott közre az anyák napja alkalmából. Az ajánlójegyzéket letölthetik honlapunkról, vagy akár ki is nyomtathatják.

Oriza-Triznyák és társai
Online játék alsósoknak
2021.04.28
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára a 2021. április 26. és május 28. közötti időtartamra Oriza-Triznyák és társai címmel internetes játékot hirdet az általános iskola alsós tanulói részére. 

Közeleg a május!
Online programjainkat ajánljuk
2021.04.21
Hír

Május hónapra is igyekszünk minden korosztálynak tartalmas, és egyben szórakoztató kínálatot összeállítani. Videóink premierjére továbbra is a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér hivatalos Facebook oldalán kerül sor. Programjainkat díjtalanul élvezhetik. Tartsanak velünk!

A Lengyel Alfréd Honismereti Verseny 2020/2021 eredményhirdetése
A díjazottak listája
2021.04.20
Hír

Általános iskolások számára ötödik, középiskolásoknak 11. alkalommal hirdette meg a Lengyel Alfréd Honismereti Versenyt a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Középiskolája.

ÁPRILIS 12-ÉN KINYITOTT AZ ÁTVÉTELI PONT!
ÚJ HELYSZÍNEN: A KISFALUDY KÁROLY KÖNYVTÁRBAN
2021.04.07
Hír

Új jogszabályok léptek érvénybe, amelyeknek értelmében lehetőségünk van arra, hogy megnyissuk intézményünk ÁTVÉTELI PONTJÁT, aminek új helyszíne a KISFALUDY KÁROLY KÖNYVTÁR földszinti kölcsönzőpultja. A nyitás időpontja 2021. április 12. (hétfő) 9 óra.

Magyar királyok: Online játék felsősöknek
EREDMÉNYHIRDETÉS
2021.03.19
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által hirdetett Magyar királyok című felsősöknek szóló online játék lezárult, értékelése megtörtént. Nagy örömünkre sok helyes válasz érkezett be! Úgy tűnik, sokakat érdekel az Árpád-háziak, Anjouk és az egyéb uralkodóházak eseménydús története.

Romhányi 100
Facebookos játékunk végeredménye
2021.03.16
Hír

Lezárult Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett Facebook játékunk. Sok megfejtés érkezett, a leggyorsabb játékosokat, akik hibátlan megfejtést küldtek be, e-mailben értesítjük. Köszönjük a megoldásokat, játsszanak velünk máskor is!

Kor-Társak irodalmi videósorozat:
Papp Csenge Borbála: ...üresen a falnak
2021.03.08
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér 2020 őszén versíró pályázatot hirdetett diákoknak Bezárt a lakás? Nyisd ki az elméd! címmel. Az első díjat Papp Csenge Borbála nyerte. Intézményünk Kor-Társak című irodalmi videósorozatának következő darabja az ő költeményének feldolgozása.

Tudjuk mit néztél a karantén alatt!
Most ideje, hogy elolvasd könyvben is!
2021.03.01
Hír

Intézményünk Facebook oldalán egy újabb akciót indítunk a könyvek védelmében! A karantén és a kijárási tilalom a tv-sorozatok virágkorát hozta. Ezt elősegítette, hogy a technika fejlődése a filmekhez való hozzáférést igen könnyűvé teszi. De ne feledjük: minden film egy történettel kezdődik, amit valaki leírt!

Győr 750
Díjcsökkentés a művelt polgárokért
2021.03.01
Hír

Intézményünk, és a fenntartó városi önkormányzat is kiemelt céljának tekinti az olvasók anyagi terheinek csökkentését, az olvasni szerető közönség megtartását. Ennek érdekében a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér használati szabályzata 2021. január 15-től változik. A legfontosabb újdonság a beiratkozási díjak mérséklése.

Beethoven 250. rejtvényfüzet
Eredményhirdetés
2021.01.27
Hír

Január 24-én lezárult a Hang- és médiatár zenei játéka. Kijavítottuk és értékeltük a megoldásokat. Köszönjük a sok helyes választ! Gratulálunk az elért szép eredményekhez! A kiírásban foglaltaknak megfelelően a legjobb 10 megfejtő könyvjutalomban részesül.

’’Szívügyünk Győr kultúrája!’’
Oklevél és virágcsokor kollégánknak
2021.01.25
Hír

2021. január 22-én rendhagyó módon, online formában ünnepelte Győr A magyar kultúra napját. Az érdeklődők a város hivatalos Facebook-oldalán, felvételről követhették a díjátadó ceremóniát és az alkalmi műsort. A videón feltűnt kedves munkatársunk, Antaliné Hujter Szilvia is, aki elismerést vehetett át Dr. Dézsi Csaba András polgármestertől több évtizedes munkájáért.

Lezárult Hencidától Boncidáig levelezős mesevetélkedőnk
Eredményhirdetés
2021.01.21
Hír

A gyermekkönyvtár által 13. alkalommal meghirdetett Hencidától Boncidáig című mesevetélkedő két levelezős fordulójának értékelése megtörtént. A döntő forduló – melyet a könyvtárban terveztünk megtartani – a korlátozó intézkedések miatt ebben a tanévben elmaradt. 

Regionális hatókörű könyvtár lett intézményünk
Új kihívások előtt állunk
2021.01.12
Hír

A Magyar Közlöny december 23-i számában jelent meg a 48/2020. (XII.23.) EMMI rendelet, ami szerint 2021. január elsejétől három regionális könyvtár dolgozik hazánkban a nyilvános könyvtári munka koordinálásán, és a határon túli magyarság könyvtári ellátásának támogatásán. Ezek egyike a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

Adj esélyt egy új kalandnak!
Új imázsfilmet készítettünk
2020.08.15
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér új imázsfilmet készíttetett, melynek szlogenje: Adj esélyt egy új kalandnak! Szeretnénk megmutatni, hogy a fiatalok előtt is nyitva állnak kapuink, hiszen mind hagyományos, mind modern könyvtári szolgáltatásainkkal, valamint közösségi tereinkkel  várjuk minden kedves látogatónkat. Fogadják olyan szeretettel kisfilmünket, amilyen szeretettel készítettük.

Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár
Letölthető honlapunkról
2020.03.30
Hír

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program című TOP-6.9.1-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projektjéhez kapcsolódóan készült Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár letölthető honlapunk Szabályzatok, letöltések/Letölthető dokumentumok menüpontjából.