Hírek

Aktuális hírek időrendben

Könyvek és a kultúra vonzásában Győrben
Dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárigazgató a kisalföld.hu podcastjának vendége volt
2023.01.27
Hír

Intézményünk vezetője többek között kitért a megyei és a városi könyvtár integrációjával létrejött közösségi tér felújítására, az idei Petőfi-fesztivál és -programsorozat eseményeire, és beszámolt az intézmény további terveiről.

Kutymorgók A Rászoruló Állatokért Egyesület
Segítjük a szervezet adománygyűjtő kampányát
2023.01.27
Hír

A Kutymorgók Egyesület legfőbb célja az állattartási kultúra javítása felvilágosítással, tanácsadással, oktatással, táp és felszerelés adományokkal; valamint a gazdátlan állatok létszámának csökkentésével - a túlszaporodást megelőző orvosi beavatkozás támogatása révén.

Mit olvastak a győriek 2022-ben?
A legnépszerűbb kötetek TOP 10-es listái
2023.01.25
Hír

Számítógépes nyilvántartásainknak hála, pontosan meg tudjuk mondani, hogy melyik könyveket kölcsönözték a legtöbben az elmúlt esztendőben. Olvasószolgálatos kollégáink több kategóriában kigyűjtötték a legnépszerűbb köteteket. Érdemes odafigyelni az ilyen listákra, hiszen felérnek egy jól összeállított könyvajánlóval!

''65 éves Hans Zimmer zeneszerző'' pályázati füzet eredménye
Gratulálunk a díjazottaknak!
2023.01.24
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér által összeállított ''65 éves Hans Zimmer zeneszerző'' című pályázati füzet értékelése megtörtént. A legeredményesebb 4 pályázó könyvjutalomban részesül. A díjazottakat e-mailben értesítettük a jutalom átvételének idejéről és módjáról.

Ünnepség A magyar kultúra napja alkalmából
Gratulálunk munkatársunknak!
2023.01.23
Hír

2023. január 20-án, délután került sor a Városháza Dísztermében a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata által A magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepségre. Hagyományosan ezen a napon adják át a Győr Művészetéért- és a Győr Közművelődéséért Díjakat.

Tudáspróba
Játsszanak velünk!
2023.01.21
Hír

2023. január 22-én lesz kétszáz éve, hogy Kölcsey Ferenc befejezte Hymnus, a Magyar nép zivataros századaiból című költeményét, mely csakhamar a magyar összetartozás jelképévé, nemzeti himnuszunkká vált.

Értékeltük a Karácsonyváró pályázati füzetet
Bravó, gyerekek!
2023.01.21
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára „Karácsonyváró” címmel szórakoztató játékokat, rejtvényeket tartalmazó pályázati füzetet jelentetett meg gyermekek részére. Örömünkre nagyon sokan részt vettek a játékban: olvastak, kerestek, kutattak.

Legnépszerűbb gyermekkönyvek 2022-ben
TOP 10 válogatások
2023.01.20
Hír

Összegyűjtöttük az elmúlt év legtöbbet kölcsönzött gyermek- és ifjúsági könyveit. Ez egy jó alap a választáshoz, nemde? Ennyi ember nem tévedhet!

Összmunkatársi értekezlet - díjátadóval
Gratulálunk kollégáinknak!
2023.01.19
Hír

Intézményünkben 2023. január 19-én zajlott a szokásos, évindító összmunkatársi értekezlet. Dr. Horváth Sándor Domonkos igazgató értékelte az elmúlt év történéseit, és felvázolta a 2023-as célokat. 

Lengyel Alfréd Honismereti Verseny 2022/23. tanév
Honismereti prezentációs vetélkedő diákoknak
2023.01.18
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum idén is meghirdeti a Lengyel Alfrédról elnevezett honismereti prezentációs pályázatot Győr és Győr környéke általános iskolái és középiskolái számára, 2-2 fős csapatok részvételével.

Újabb nyitvatartás-változás!
Egyes fiókkönyvtáraink elérhetőek lesznek
2023.01.17
Hír

2023. január 2-ától, hétfőnként 10.00-től 18.00 óráig heti egy alkalommal ismét elérhetővé válnak egyes fiókkönyvtáraink: Marcalvárosban, Szigetben és Szentivánon várjuk tisztelt olvasóinkat! Az energiafogyasztási helyzetet folyamatosan elemezzük, és bízunk benne, hogy mielőbb lehetőségünk nyílik újabb jó hírekkel szolgálni.

Győri Könyvfutár
Rendeljenek házhoz könyvtári könyveket!
2023.01.16
Hír

Ismételten felhívjuk figyelmüket arra, hogy a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér elindította Könyvfutár szolgáltatását, amelyet 65 év feletti beiratkozott, vagy mozgásukban korlátozott Olvasóink vehetnek igénybe. A szolgáltatás keretében a kölcsönzött dokumentumokat ingyenesen házhoz szállítjuk Győr közigazgatási területén belül.

PETŐFI 200
Válogatások könyvtárunk állományából
2023.01.04
Hír

Könyvtárunk is csatlakozik a 2023-as év során a Petőfi Sándor-bicentenárium emlékidéző eseményeihez és programjaihoz. A PETŐFI 200 emlékév nyitányaként, a költői születésnap hagyományos dátumához igazodva, egyik kiemelkedő és ikonikus kötetének rövid megidézésével tisztelgünk előtte.

Mesés rajzok – rajzos mesék című rajzpályázat eredményei
Képgaléria a hírben
2022.12.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által Alan Alexander Milne születésének 140. évfordulója alkalmából meghirdetett Mesés rajzok – rajzos mesék című rajzpályázatának értékelése megtörtént. 

Kitüntették kollégánkat
Pethő Árpádné kapta idén a Kisalföldi Könyvtáros-díjat
2022.12.14
Hír

A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2022. december 6-án tartotta tisztújító közgyűlését a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárában. Az összejövetel keretében került sor a Kisalföldi Könyvtáros-díj 2022. évi átadására.

A zene… az kell! pályázati füzet eredménye
Gratulálunk a díjazottaknak!
2022.12.13
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által összeállított A zene... az kell! című pályázati füzet értékelése megtörtént. A 26 pályázó közül az első 6 helyezett (legeredményesebb 8 pályázó) könyvjutalomban részesül. A díjazottakat e-mailben értesítettük a jutalom átvételének idejéről és módjáról.

65 éves Hans Zimmer zeneszerző
Rejtvényfüzet
2022.12.09
Hír

Hang- és Médiatárunk szeretné játékra invitálni olvasóit! Rejtvényfüzetet állítottunk össze 65 éves Hans Zimmer zeneszerző címmel. Napjaink egyik legismertebb filmzene-komponistája idén ünnepelte 65. születésnapját.

Hang- és médiatárunk karácsonyi válogatása
2022.12.08
Hír

Idén is eljött a karácsonyi várakozás, készülődés ideje. Az ünnepi hangolódásban segítséget nyújt a Kisfaludy Károly Könyvtár Hang- és médiatárának válogatása: klasszikus és könnyűzenei CD-k, hangoskönyvek, DVD filmek felnőtteknek és gyerekeknek, kották - hangtárunkban mindezt megtalálják kedves olvasóink.

Közel 8000 embert vonzott a XXI. Győri Könyvszalon
2022.10.29
Hír

Ahogyan arról már jó előre értesítették a közönséget, a megváltozott energiaárak miatt kissé szabni kellett a Győri Könyvszalon eddig megszokott rendszerén. Más helyszínen, átalakult kínálattal várták a könyvek szerelmeseit november 18-20. között. Valami viszont így is állandó maradt: rengetegen érkeztek a Kisfaludy Károly Könyvtárba, hogy minőségi, érdekes és színvonalas beszélgetéseket hallgassanak.

Hencidától Boncidáig levelezős mesevetélkedő
Gyermekkönyvtárunk szervezésében
2022.10.03
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára immáron 15. alkalommal Hencidától Boncidáig címmel levelezős mesevetélkedőt hirdet a 2022/2023–es tanév 3., illetve 4. osztályos tanulói számára. A játékra győri és Győr környéki iskolák diákjainak egyéni jelentkezését várjuk 2022. október 21-ig (péntek).

Vakációs rejtvényfüzet
Eredményhirdetés
2022.09.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára „Vakációs rejtvényfüzet” címmel szórakoztató játékokat, rejtvényeket tartalmazó pályázati füzetet jelentetett meg gyermekek részére. A beküldött 126 megfejtés értékelése megtörtént, a jutalmazottak e-mailben értesítést kapnak.

A bor világa
Könyvajánló borbarátoknak
2022.09.19
Hír

A szőlő és a bor évezredek óta az emberi civilizációt alakító-formáló növény, illetve nemes ital. Nincs a borhoz hasonlítható még egy mezőgazdasági termék, ami ennyire sokrétű és kifinomult lenne, s nem akad olyan kereskedelmi termék sem, ami rivalizálhatna a bor szinte misztikus kifejezésrendszerével. 

A gyerekeknek szóló ''Nagy nyári könyves kihívás'' lezárult
Gratulálunk a pályázóknak!
2022.09.12
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által meghirdetett gyermekeknek szóló „Nagy nyári könyves kihívás” lezárult. 

Circular Living Concept projekt intézményünkben
Adjunk új életet a hulladéknak!
2022.09.06
Hír

A Circular Living Concept a Széchenyi István Egyetem fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú szemléletformáló projektje. 

Zárva az Olimpiatörténeti Kiállítás
Megkezdődött a felújítás
2022.08.16
Hír

Mint korábban hírül adtuk, megkezdődött Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának energetikai felújítása. A munkálatok miatt az épület földszintjén található Olimpiatörténeti Kiállítás 2022. augusztus 17-től (szerdától) ZÁRVA tart.

Petőfi 200
Sikeresen pályáztunk!
2022.08.09
Hír

Egy sikeres pályázaton 30 millió forintos támogatást nyert a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér‼ A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából kiírt pályázaton nyert összegből a Petőfi fesztivált és konferenciát fogunk szervezni, ezzel is színesítve a város kulturális kínálatát.