Hírek

Aktuális hírek időrendben

Furfangos manócsínyekkel várja a karácsonyt a győri könyvtár!
2022.11.30
Hír

A hagyományok azért vannak, hogy őrizzük, és életben tartsuk őket. De ki mondta, hogy nem szabad új szokásokkal színesíteni a bevált tradíciókat?!

''Újváros fényben és árnyékban''
Fotópályázatot hirdetünk
2022.11.29
Hír

Fotópályázatot hirdetünk „Újváros fényben és árnyékban” címmel a fotográfia iránt érdeklődő győri polgárok részére. Pályázni Győr-Újvárosban 2020 után készült alkotásokkal lehet.

Karácsonyváró füzet a Gyermekkönyvtárban
2022.11.28
Hír

Gyermekkönyvtárunk az ünnepekre Karácsonyváró címmel szórakoztató játékokat, rejtvényeket tartalmazó pályázati füzetet állított össze kisebb és nagyobb gyerekek részére, amely letölthető a könyvtár honlapjáról.

Adventi könyvajánlat
Válogatások könyvtárunk állományából
2022.11.27
Hír

Elkezdődött az advent, a karácsonyvárás időszaka. Ehhez ajánlunk tartalmas kikapcsolódást könyves válogatásunkkal.

Könyves átvételi pont a Bezerédj-kastélyban
Új kölcsönzési lehetőség!
2022.11.02
Hír

Novemberben és decemberben lehetőséget biztosítunk beiratkozott olvasóinknak arra, hogy az online katalógus alapján a Ménfőcsanaki Fiókkönyvtárból (Bezerédj-kastély; Győr, Győri u. 90.) könyveket válasszanak ki kölcsönzésre! 

Új szolgáltatást indítunk:
Győri Könyvfutár
2022.11.01
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér elindítja Könyvfutár szolgáltatását, amelyet 65 év feletti beiratkozott, vagy mozgásukban korlátozott Olvasóink vehetnek igénybe. A szolgáltatás keretében a kölcsönzött dokumentumokat ingyenesen házhoz szállítjuk Győr közigazgatási területén belül.

Közel 8000 embert vonzott a XXI. Győri Könyvszalon
2022.10.29
Hír

Ahogyan arról már jó előre értesítették a közönséget, a megváltozott energiaárak miatt kissé szabni kellett a Győri Könyvszalon eddig megszokott rendszerén. Más helyszínen, átalakult kínálattal várták a könyvek szerelmeseit november 18-20. között. Valami viszont így is állandó maradt: rengetegen érkeztek a Kisfaludy Károly Könyvtárba, hogy minőségi, érdekes és színvonalas beszélgetéseket hallgassanak.

Mesés rajzok – rajzos mesék
Rajzpályázat ovisoknak
2022.10.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára Alan Alexander Milne születésének 140. évfordulója alkalmából rajzpályázatot hirdet 5-7 éves korú óvodás gyermekek számára „Mesés rajzok, rajzos mesék” címmel. A pályázótól illusztrációt várunk a Micimackó mese szereplőiről.

Nagy könyvbörze - MEGHOSSZABBÍTVA
Használt könyvtári könyvek vására
2022.10.07
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér József Attila Művelődési Házában (Győr, Móra tér 1.) 2022. október 10-28. és november 2-11. között naponta 13-tól 18 óráig kiárusítást tartunk a könyvtár gyűjteményéből kivont kiadványokból. A könyveket darabonként 200 forintért vásárolhatják meg.

Hencidától Boncidáig levelezős mesevetélkedő
Gyermekkönyvtárunk szervezésében
2022.10.03
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára immáron 15. alkalommal Hencidától Boncidáig címmel levelezős mesevetélkedőt hirdet a 2022/2023–es tanév 3., illetve 4. osztályos tanulói számára. A játékra győri és Győr környéki iskolák diákjainak egyéni jelentkezését várjuk 2022. október 21-ig (péntek).

Elektronikus olvasójegy
eCard - már iOS-en is elérhető a verziófrissített könyvtári app
2022.10.01
Hír

Androidos készülékkel rendelkező felhasználók mellett már az iPhone, iPad tulajdonosok számára is letölthetővé vált az eCard, a könyvtári ügyek intézését segítő mobil alkalmazás

Országos Könyvtári Napok
2022. október 3 - 8.
2022.09.30
Hír

Ebben az évben már tizenhetedik alkalommal kerül sor az Országos Könyvtári Napok eseményeire. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásával a hazai könyvtári rendszer ismét készen áll arra, hogy különleges, rendhagyó tartalommal töltse meg az október eleji napokat.

A magyar népmese hete
2022. október 3 - 7.
2022.09.27
Hír

Benedek Elek születésnapja tiszteletére 2006 óta megrendezzük a Magyar Népmese Hetét Ménfőcsanakon, idén már 17. alkalommal a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára és a Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Ált. Iskola szervezésében.

Vakációs rejtvényfüzet
Eredményhirdetés
2022.09.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára „Vakációs rejtvényfüzet” címmel szórakoztató játékokat, rejtvényeket tartalmazó pályázati füzetet jelentetett meg gyermekek részére. A beküldött 126 megfejtés értékelése megtörtént, a jutalmazottak e-mailben értesítést kapnak.

A bor világa
Könyvajánló borbarátoknak
2022.09.19
Hír

A szőlő és a bor évezredek óta az emberi civilizációt alakító-formáló növény, illetve nemes ital. Nincs a borhoz hasonlítható még egy mezőgazdasági termék, ami ennyire sokrétű és kifinomult lenne, s nem akad olyan kereskedelmi termék sem, ami rivalizálhatna a bor szinte misztikus kifejezésrendszerével. 

Nyitvatartás-változás
Kövessék híreinket!
2022.09.14
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szeptember 19-től megváltozott nyitva tartással várja olvasóit. 

A gyerekeknek szóló ''Nagy nyári könyves kihívás'' lezárult
Gratulálunk a pályázóknak!
2022.09.12
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által meghirdetett gyermekeknek szóló „Nagy nyári könyves kihívás” lezárult. 

Circular Living Concept projekt intézményünkben
Adjunk új életet a hulladéknak!
2022.09.06
Hír

A Circular Living Concept a Széchenyi István Egyetem fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú szemléletformáló projektje. 

Ön mit olvasna szívesen?
Javaslatokat várunk!
2022.09.05
Hír

Új menüponttal bővült a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér honlapja. Ezentúl intézményünk weboldalán a Javaslatok, észrevételek menü alatt bárki megírhatja, hogy milyen új könyvet látna szívesen a könyvtár polcain. Rendszeresen összegezzük a kéréseket, és igyekszünk azokat teljesíteni.

Zárva az Olimpiatörténeti Kiállítás
Megkezdődött a felújítás
2022.08.16
Hír

Mint korábban hírül adtuk, megkezdődött Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának energetikai felújítása. A munkálatok miatt az épület földszintjén található Olimpiatörténeti Kiállítás 2022. augusztus 17-től (szerdától) ZÁRVA tart.

Petőfi 200
Sikeresen pályáztunk!
2022.08.09
Hír

Egy sikeres pályázaton 30 millió forintos támogatást nyert a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér‼ A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából kiírt pályázaton nyert összegből a Petőfi fesztivált és konferenciát fogunk szervezni, ezzel is színesítve a város kulturális kínálatát.

Fitz József-könyvdíjat nyert a Győri képeskönyv‼️
Örömhír a lokálpatrióták számára!
2022.06.29
Hír

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Magyar Könyvtárosok Egyesületének díját a magyar könyvtárosok szavazatai alapján az előző évben Magyarországon megjelent legértékesebbnek és legszebbnek tartott könyvnek ítélik oda. Idén győri sikernek, könyvtárunk kiadványának örvendezhetünk!

Barátaink, az állatok internetes játék
Eredményhirdetés
2022.06.10
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára 2022. április 25. és május 29. között Barátaink, az állatok címmel internetes játékot hirdetett az általános iskola alsós tanulói részére. A 101 beérkezett megfejtés értékelése megtörtént. 5 gyermek jutalomban részesült.

Lezárult legutóbbi névpályázatunk
Íme az eredmény!
2022.06.02
Hír

Tavasszal névpályázatot hirdettünk: "Nevezd el Te a Ménfőcsanaki és a Gyirmóti Művelődési Házat!" Lejárt a névpályázat határideje, amire sok javaslat érkezett. Az alábbi döntés született, a kulturális intézmények a következő nevet viselik a továbbiakban: Győri Szabó József Művelődési Ház (Gyirmót), Bezerédj-kastély Művelődési Ház (Ménfőcsanak).

Közösségi szolgálat diákoknak
''Belekóstolhatsz'' a könyvtárosi munkába!
2022.05.12
Hír

Érdekel a könyvtári háttérmunka? Szeretnéd tudni mi történik a könyvekkel, mielőtt polcra kerülnek? Szívesen dolgoznál barátságos környezetben, egy fiatal és jó hangulatú csapat tagjaként? Akkor ez a te területed!

Elismerés Orbánné dr. Horváth Mártának
Kitüntették nyugalmazott kollégánkat
2022.05.04
Hír

A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2022. május 3-án a Kisfaludy Károly Könyvtárban tartotta éves közgyűlését. Az összejövetel keretében adták át az szervezet által alapított Kisalföldi Könyvtáros-díjat. A kuratórium 2021-ben Orbánné dr. Horváth Mártának ítélte az elismerést, azonban a világjárvány miatt a díj átadására csak most került sor.

Győri könyvtár:
125 éve szívügyünk az olvasás!
2022.03.30
Hír

Győr közkönyvtára működésének 125. évébe lépett. Nagylelkű adományozóknak köszönhetően a XIX. század végén létesült városunk első nyilvános könyvgyűjteménye. Előbb helyben, gázlámpa fényénél lehetett olvasgatni a városházán, később a történelem viharai számos változást, költözést, összevonást, fejlesztést, építkezést hoztak.

Petőfi Klub
Győrben is
2022.03.24
Hír

A magyar Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy a 2022. és 2023. évet Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja az egyik leismertebb magyar költő születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékév egyik kiemelt eleme a Petőfi-klubok Kárpát-medencei hálózatának kialakítása.

Szívügyünk a mozgás
Várjuk a sportolni vágyó győrieket!
2022.01.27
Hír

Győrben mindig is kiemelt szerepet kapott a sport, nem csak a profi csapatok szintjén, hanem a városlakók életében is. A város több pontján is található szabadtéri fitnesspark és olyan sportolási lehetőség, amelyet korosztálytól függetlenül bárki élvezhet.

Online újságolvasás
Új szolgáltatás
2021.12.17
Hír

A Kisfaludy Károly Könyvtárban és a Központi Könyvtárban lehetővé válik a látogatók számára, hogy online újságokat olvassanak ingyenesen