Hírek

Aktuális hírek időrendben

ÁPRILIS 12-ÉN KINYITOTT AZ ÁTVÉTELI PONT!
ÚJ HELYSZÍNEN: A KISFALUDY KÁROLY KÖNYVTÁRBAN
2021.04.07
Hír

Új jogszabályok léptek érvénybe, amelyeknek értelmében lehetőségünk van arra, hogy megnyissuk intézményünk ÁTVÉTELI PONTJÁT, aminek új helyszíne a KISFALUDY KÁROLY KÖNYVTÁR földszinti kölcsönzőpultja. A nyitás időpontja 2021. április 12. (hétfő) 9 óra.

Győri versfolyam
A magyar költészet napja alkalmából.
2021.04.01
Hír

A költészet napját Magyarországon április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér ehhez a kiemelt naphoz kapcsolódóan április 11-től április 18-ig minden nap egy-egy Győrhöz kötődő poéta munkásságába enged bepillantást.

Helló április!
Programajánló
2021.03.31
Hír

A járvány egyelőre nem enyhül, így továbbra is csak a virtuálisan tudunk találkozni olvasóinkkal. A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér művészek és tudományos szakemberek bevonásával áprilisban is számtalan értékes online programot kínál. Ami lényeges: összes videónkat díjtalanul tekinthetik meg.

Vizek világa a Facebook-on
Online játék gyerekeknek
2021.03.31
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára 2021. április 1-30. között Vizek világa a Facebook-on címmel internetes játékot hirdet gyermekek részére. Ebben az időszakban a Győri Gyermekkönyvtár Facebook-oldalán minden hétköznap egy-egy kérdést teszünk fel versekhez kapcsolódóan.

Magyar királyok: Online játék felsősöknek
EREDMÉNYHIRDETÉS
2021.03.19
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által hirdetett Magyar királyok című felsősöknek szóló online játék lezárult, értékelése megtörtént. Nagy örömünkre sok helyes válasz érkezett be! Úgy tűnik, sokakat érdekel az Árpád-háziak, Anjouk és az egyéb uralkodóházak eseménydús története.

Romhányi 100
Facebookos játékunk végeredménye
2021.03.16
Hír

Lezárult Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett Facebook játékunk. Sok megfejtés érkezett, a leggyorsabb játékosokat, akik hibátlan megfejtést küldtek be, e-mailben értesítjük. Köszönjük a megoldásokat, játsszanak velünk máskor is!

Kor-Társak irodalmi videósorozat:
Papp Csenge Borbála: ...üresen a falnak
2021.03.08
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér 2020 őszén versíró pályázatot hirdetett diákoknak Bezárt a lakás? Nyisd ki az elméd! címmel. Az első díjat Papp Csenge Borbála nyerte. Intézményünk Kor-Társak című irodalmi videósorozatának következő darabja az ő költeményének feldolgozása.

Tudjuk mit néztél a karantén alatt!
Most ideje, hogy elolvasd könyvben is!
2021.03.01
Hír

Intézményünk Facebook oldalán egy újabb akciót indítunk a könyvek védelmében! A karantén és a kijárási tilalom a tv-sorozatok virágkorát hozta. Ezt elősegítette, hogy a technika fejlődése a filmekhez való hozzáférést igen könnyűvé teszi. De ne feledjük: minden film egy történettel kezdődik, amit valaki leírt!

Győr 750
Díjcsökkentés a művelt polgárokért
2021.03.01
Hír

Intézményünk, és a fenntartó városi önkormányzat is kiemelt céljának tekinti az olvasók anyagi terheinek csökkentését, az olvasni szerető közönség megtartását. Ennek érdekében a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér használati szabályzata 2021. január 15-től változik. A legfontosabb újdonság a beiratkozási díjak mérséklése.

Beethoven 250. rejtvényfüzet
Eredményhirdetés
2021.01.27
Hír

Január 24-én lezárult a Hang- és médiatár zenei játéka. Kijavítottuk és értékeltük a megoldásokat. Köszönjük a sok helyes választ! Gratulálunk az elért szép eredményekhez! A kiírásban foglaltaknak megfelelően a legjobb 10 megfejtő könyvjutalomban részesül.

’’Szívügyünk Győr kultúrája!’’
Oklevél és virágcsokor kollégánknak
2021.01.25
Hír

2021. január 22-én rendhagyó módon, online formában ünnepelte Győr A magyar kultúra napját. Az érdeklődők a város hivatalos Facebook-oldalán, felvételről követhették a díjátadó ceremóniát és az alkalmi műsort. A videón feltűnt kedves munkatársunk, Antaliné Hujter Szilvia is, aki elismerést vehetett át Dr. Dézsi Csaba András polgármestertől több évtizedes munkájáért.

Lezárult Hencidától Boncidáig levelezős mesevetélkedőnk
Eredményhirdetés
2021.01.21
Hír

A gyermekkönyvtár által 13. alkalommal meghirdetett Hencidától Boncidáig című mesevetélkedő két levelezős fordulójának értékelése megtörtént. A döntő forduló – melyet a könyvtárban terveztünk megtartani – a korlátozó intézkedések miatt ebben a tanévben elmaradt. 

Elismerést kaptunk
Csatlakoztunk a környezetvédelmi kampányhoz
2021.01.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a napokban elismerő oklevelet kapott az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a 2020. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét (2020. november 21-29.) magyarországi programsorozatán való sikeres részvételért.

Regionális hatókörű könyvtár lett intézményünk
Új kihívások előtt állunk
2021.01.12
Hír

A Magyar Közlöny december 23-i számában jelent meg a 48/2020. (XII.23.) EMMI rendelet, ami szerint 2021. január elsejétől három regionális könyvtár dolgozik hazánkban a nyilvános könyvtári munka koordinálásán, és a határon túli magyarság könyvtári ellátásának támogatásán. Ezek egyike a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

Adj esélyt egy új kalandnak!
Új imázsfilmet készítettünk
2020.08.15
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér új imázsfilmet készíttetett, melynek szlogenje: Adj esélyt egy új kalandnak! Szeretnénk megmutatni, hogy a fiatalok előtt is nyitva állnak kapuink, hiszen mind hagyományos, mind modern könyvtári szolgáltatásainkkal, valamint közösségi tereinkkel  várjuk minden kedves látogatónkat. Fogadják olyan szeretettel kisfilmünket, amilyen szeretettel készítettük.

Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár
Letölthető honlapunkról
2020.03.30
Hír

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program című TOP-6.9.1-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projektjéhez kapcsolódóan készült Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár letölthető honlapunk Szabályzatok, letöltések/Letölthető dokumentumok menüpontjából.