Hírek

Aktuális hírek időrendben

Online Közösségi Szolgálat
Akár otthonról is dolgozhatsz nekünk
2021.11.25
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Digitális Szolgáltatások osztálya Iskolai Közösségi Szolgálatra diákokat fogad digitális képszerkesztés feladatra. 

INTÉZMÉNYÜNKBEN ÚJ JÁRVÁNYÜGYI INTÉZKEDÉSEKET VEZETTÜNK BE
Látogatóinknak kötelező az arcmaszk használata!
2021.11.18
Hír

Kedves Látogatóink! A járványhelyzet súlyosbodása miatt és egymás egészségének védelmében szigorítanunk kell a látogatóinkat érintő szabályokat: 2021. november 19-től (péntektől) az arcmaszk használata az intézmény látogatói és olvasói számára kötelező! Kérjük e szabály betartását!

Mesés rajzok – rajzos mesék
Pályázat óvodásoknak
2021.11.12
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára rajzpályázatot hirdet 5 – 7 éves korú óvodás gyermekek számára „Mesés rajzok – rajzos mesék” címmel. A pályázótól illusztrációt várunk Lázár Ervin alábbi meséinek valamelyikéhez.

Véget értek a munkálatok a Központi Könyvtárban
Megnyitottunk!
2021.11.12
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának (Győr, Herman O. u. 22.) felújítása befejeződött! Felfrissült, új arculattal, modernizált terekkel várja látogatóit a Központi Könyvtár! 

Köztünk Élő Irodalom
Lezárult a nyereményjáték
2021.11.11
Hír

Köztünk Élő Irodalom című irodalmi, filmes és zenei nyereményjátékunk lezárult. Kiértékeltük a beérkezett pályaműveket. Sok jó megfejtést kaptunk, mindenkinek köszönjük a részvételt. Reméljük, hogy a játékot kellemes időtöltésnek találták, és hasznos információkkal gazdagodtak!

Nyugtával a könyvtárba
Rendkívüli beiratkozási akció
2021.11.05
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér meglepetése: azok, akik a Könyvszalon alatt könyvet vásárolnak valamelyik standnál, vagy részt vesznek valamelyik fizetős programon, a nyugta felmutatása ellenében ingyenesen beiratkozhatnak a győri könyvtárba!

Mit tud a térkép, amit a GPS nem?
Őszi túrához ajánljuk - Új térképek könyvtárunkban
2021.10.11
Hír

Könyvtárunk gyűjteményeiben közel 2.000 térképet találunk. Ezek - néhány kivételtől eltekintve - polgári térképeknek tekinthetők. Ebből következik, hogy méretarányuk kisebb, mint a nagy pontosságú katonai térképeké, de használatukat ez nem befolyásolja, információs értékük ettől még nem csökken.

''Hagyd otthon az olvasójegyet!''
Qulto eCard telefonos applikáció
2021.09.20
Hír

A könyvtári tagsággal kapcsolatos “ügyeink” egy helyen elérhetők, áttekinthetők és intézhetők az eCard applikáció használatával. A beiratkozott olvasó gyorsan és egyszerűen tájékozódhat folyamatban lévő kölcsönzéseiről, előjegyzéseiről, közelgő határidőkről, könyvtárak elérhetőségeiről, nyitvatartásáról. 

Értékeltük a Kalózkaland pályázatot
Eredményhirdetés
2021.09.06
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára Kalózkaland címmel szórakoztató játékokat, rejtvényeket tartalmazó füzetet jelentetett meg a nyári szünetre gyermekek részére. A beküldött megfejtések értékelése megtörtént. A 26 helyes megfejtő közül 12 gyermek jutalomban részesül.

Rangos elismerést kapott intézményünk igazgatója
Gratulálunk!
2021.08.30
Hír

Minden év augusztus 20-hoz kapcsolódva osztják ki a Szinnyei József-díjakat azoknak a könyvtárosoknak, akik hosszabb időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtottak szakmájukban. Az állami kitüntetést szakmai szervezetek javaslata alapján ítélik oda évente két főnek. Idén Dr. Horváth Sándor Domonkost, a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatóját is díjazták.

Főzzük ki!
Facebook-játékunk végeredménye
2021.07.27
Hír

A napokban Lezárult Főzzük ki! című gasztronómiával kapcsolatos filmes Facebook-játékunk. A játék öt napja alatt a következő filmekről tettünk fel kérdéseket: Bella Martha, A séf, Ízlések és pofonok, Csokoládé, Ízek palotája, Az élet ízei, Szárnyát vagy combját, Az ételművész, L'ecsó, Soul Kitchen, Bor, mámor, Provance, Ízek, imák, szerelmek, Én, a séf, Julie & Julia, Sushiálmok.

Sikeres záróvizsga a könyvtárban
Segédkönyvtárosokat köszönthettünk
2021.07.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér 2020 szeptemberében is elindította a két féléves, 450 órás segédkönyvtáros tanfolyamot. A képzés a pandémia miatt részben online történt, de a járvány enyhültével áttértünk a jelenléti oktatásra. A hallgatóknak lehetőségük volt nálunk az előírt szakmai gyakorlaton is részt venni.

MKE Emlékérem kollégánknak
Winkler Csabáné kitüntetése
2021.07.09
Hír

2021. július 8-9. között tartja 52. Vándorgyűlését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete. Minden évben ezen az országos nagyrendezvényen adják át a szervezet által alapított szakmai díjakat. Ebben az esztendőben Winkler Csabáné kollégánk, a Gyűjteményszervezési Osztály vezetője az MKE Emlékérem kitüntetésben részesült. Elismeréséhez szívből gratulálunk!

Új telefonközpont a Kisfaludy Könyvtárban
Használják a menürendszert!
2021.06.17
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára továbbra is a 96/328-022-es, a 96/328-231-es, és a 96/319-997-es telefonszámokon érhető el. Az új telefonközpont alkalmas arra, hogy még egy gomb megnyomásával közvetlenül elérjék a keresett részleget.

Győr 750
Díjcsökkentés a művelt polgárokért
2021.03.01
Hír

Intézményünk, és a fenntartó városi önkormányzat is kiemelt céljának tekinti az olvasók anyagi terheinek csökkentését, az olvasni szerető közönség megtartását. Ennek érdekében a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér használati szabályzata 2021. január 15-től változik. A legfontosabb újdonság a beiratkozási díjak mérséklése.

’’Szívügyünk Győr kultúrája!’’
Oklevél és virágcsokor kollégánknak
2021.01.25
Hír

2021. január 22-én rendhagyó módon, online formában ünnepelte Győr A magyar kultúra napját. Az érdeklődők a város hivatalos Facebook-oldalán, felvételről követhették a díjátadó ceremóniát és az alkalmi műsort. A videón feltűnt kedves munkatársunk, Antaliné Hujter Szilvia is, aki elismerést vehetett át Dr. Dézsi Csaba András polgármestertől több évtizedes munkájáért.