Hírek

Aktuális hírek időrendben

A magyar népmese hete
2022. október 3 - 7.
2022.09.27
Hír

Benedek Elek születésnapja tiszteletére 2006 óta megrendezzük a Magyar Népmese Hetét Ménfőcsanakon, idén már 17. alkalommal a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára és a Ménfőcsanaki Petőfi Sándor Ált. Iskola szervezésében.

Országos Könyvtári Napok
2022. október 3 - 8.
2022.09.23
Hír

Ebben az évben már tizenhetedik alkalommal kerül sor az Országos Könyvtári Napok eseményeire. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség koordinálásával a hazai könyvtári rendszer ismét készen áll arra, hogy különleges, rendhagyó tartalommal töltse meg az október eleji napokat.

Vakációs rejtvényfüzet
Eredményhirdetés
2022.09.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára „Vakációs rejtvényfüzet” címmel szórakoztató játékokat, rejtvényeket tartalmazó pályázati füzetet jelentetett meg gyermekek részére. A beküldött 126 megfejtés értékelése megtörtént, a jutalmazottak e-mailben értesítést kapnak.

A bor világa
Könyvajánló borbarátoknak
2022.09.19
Hír

A szőlő és a bor évezredek óta az emberi civilizációt alakító-formáló növény, illetve nemes ital. Nincs a borhoz hasonlítható még egy mezőgazdasági termék, ami ennyire sokrétű és kifinomult lenne, s nem akad olyan kereskedelmi termék sem, ami rivalizálhatna a bor szinte misztikus kifejezésrendszerével. 

Nyitvatartás-változás
Kövessék híreinket!
2022.09.14
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szeptember 19-től megváltozott nyitva tartással várja olvasóit. 

A gyerekeknek szóló ''Nagy nyári könyves kihívás'' lezárult
Gratulálunk a pályázóknak!
2022.09.12
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által meghirdetett gyermekeknek szóló „Nagy nyári könyves kihívás” lezárult. 

Circular Living Concept projekt intézményünkben
Adjunk új életet a hulladéknak!
2022.09.06
Hír

A Circular Living Concept a Széchenyi István Egyetem fenntarthatóság, újrahasznosítás és művészet-design fókuszú szemléletformáló projektje. 

Ön mit olvasna szívesen?
Javaslatokat várunk!
2022.09.05
Hír

Új menüponttal bővült a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér honlapja. Ezentúl intézményünk weboldalán a Javaslatok, észrevételek menü alatt bárki megírhatja, hogy milyen új könyvet látna szívesen a könyvtár polcain. Rendszeresen összegezzük a kéréseket, és igyekszünk azokat teljesíteni.

Szombatonként ismét nyitva tartunk!
Várja Önöket a Központi és a Kisfaludy Könyvtár
2022.08.30
Hír

A mai nappal véget ér a vakáció. Szükség lesz a tanulást, tanítást segítő könyvekre, kötelező olvasnivalókra, s a maradék szabadidőben olvasható, könnyedebb kötetekre. Persze gyűjteményünk legnagyobb részére télen-nyáron igény van. Mostantól szombaton is kikölcsönözhetik mindezeket!

Túrázás - Segítség a barangolni vágyóknak
Válogatás gyűjteményünkből
2022.08.29
Hír

A közelgő ősz, az enyhébb idő a kirándulás, a túrázás, a szervezett kikapcsolódás időszaka is. Új tájakat természeti szépségeket fedezhetünk fel, bővíthetjük ismereteinket, jobban megismerhetjük barátainkat, ismerőseinket, de nem utolsó sorban saját magunkat is. 

Zárva az Olimpiatörténeti Kiállítás
Megkezdődött a felújítás
2022.08.16
Hír

Mint korábban hírül adtuk, megkezdődött Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Központi Könyvtárának energetikai felújítása. A munkálatok miatt az épület földszintjén található Olimpiatörténeti Kiállítás 2022. augusztus 17-től (szerdától) ZÁRVA tart.

Petőfi 200
Sikeresen pályáztunk!
2022.08.09
Hír

Egy sikeres pályázaton 30 millió forintos támogatást nyert a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér‼ A Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából kiírt pályázaton nyert összegből a Petőfi fesztivált és konferenciát fogunk szervezni, ezzel is színesítve a város kulturális kínálatát.

Megújul Központi Könyvtárunk
Mi is takarékoskodunk az energiával
2022.08.02
Hír

Külsőleg is megújul a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér vásárcsarnok melletti (Győr, Herman O. u. 22.) Központi Könyvtára a következő fél évben! Az épület teljesen energiatakarékossá válik. A fejlesztés közel 300 millió forintba kerül.

Elektronikus olvasójegy
eCard - már iOS-en is elérhető a verziófrissített könyvtári app
2022.07.18
Hír

Androidos készülékkel rendelkező felhasználók mellett már az iPhone, iPad tulajdonosok számára is letölthetővé vált az eCard, a könyvtári ügyek intézését segítő mobil alkalmazás

Fitz József-könyvdíjat nyert a Győri képeskönyv‼️
Örömhír a lokálpatrióták számára!
2022.06.29
Hír

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Magyar Könyvtárosok Egyesületének díját a magyar könyvtárosok szavazatai alapján az előző évben Magyarországon megjelent legértékesebbnek és legszebbnek tartott könyvnek ítélik oda. Idén győri sikernek, könyvtárunk kiadványának örvendezhetünk!

Nyári könyves kihívás
Olvasásra fel!
2022.06.11
Hír

Szeret olvasni? Könyvtémát keres? Csatlakozzon nyári könyves kihívásunkhoz, ha szeretné kipróbálni magát, együtt olvasni egy közösséggel, vagy csupán felülmúlni eddigi teljesítményét!

Barátaink, az állatok internetes játék
Eredményhirdetés
2022.06.10
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára 2022. április 25. és május 29. között Barátaink, az állatok címmel internetes játékot hirdetett az általános iskola alsós tanulói részére. A 101 beérkezett megfejtés értékelése megtörtént. 5 gyermek jutalomban részesült.

Lezárult legutóbbi névpályázatunk
Íme az eredmény!
2022.06.02
Hír

Tavasszal névpályázatot hirdettünk: "Nevezd el Te a Ménfőcsanaki és a Gyirmóti Művelődési Házat!" Lejárt a névpályázat határideje, amire sok javaslat érkezett. Az alábbi döntés született, a kulturális intézmények a következő nevet viselik a továbbiakban: Győri Szabó József Művelődési Ház (Gyirmót), Bezerédj-kastély Művelődési Ház (Ménfőcsanak).

ARANYBULLA 800
Facebook-vetélkedőnk eredményei
2022.05.27
Hír

Befejeződött a Facebook-oldalunkon zajló ARANYBULLA 800 című ötfordulós történelmi vetélkedősorozatunk értékelése. Erős mezőny volt színvonalas megoldásokkal, szoros versenyben. A pályázókat értesítettük, akik jutalmukat 2022. június 3-ig vehetik át a Kisfaludy Károly Könyvtár első emeletén nyitva tartási időben.

A Hang- és médiatár gyermeknapi ajánlója
Válogatás gyűjteményünkből
2022.05.23
Hír

A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. Hazánkban május utolsó vasárnapján tartják. 

Közlekedjünk
A gyermekkönyvtári pályázati füzet eredményei
2022.05.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által összeállított, nagyon fontos témával foglalkozó, Közlekedjünk! című pályázati füzet értékelése megtörtént. Az 50 pályázó közül a legeredményesebb 15 fő könyvjutalomban részesül.

Győri képeskönyv
Szabadon letölthető az intézmény Digitális Könyvtárából!
2022.05.16
Hír

Örömmel tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy az intézményünk kiadásában megjelent nagysikerű Győri képeskönyv már digitálisan is elérhető elektronikus könyvtárunkban.

Gyermekíró pályázataink eredményei
Gratulálunk a díjazottaknak!
2022.05.13
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által meghirdetett Állati kalandok című alsósoknak szóló és Bolondos rímek című felsősöknek szóló gyermekíró pályázataink értékelése megtörtént. A pályázók számos ötletes, vicces, fordulatos művet küldtek be.

Közösségi szolgálat diákoknak
''Belekóstolhatsz'' a könyvtárosi munkába!
2022.05.12
Hír

Érdekel a könyvtári háttérmunka? Szeretnéd tudni mi történik a könyvekkel, mielőtt polcra kerülnek? Szívesen dolgoznál barátságos környezetben, egy fiatal és jó hangulatú csapat tagjaként? Akkor ez a te területed!

Elismerés Orbánné dr. Horváth Mártának
Kitüntették nyugalmazott kollégánkat
2022.05.04
Hír

A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2022. május 3-án a Kisfaludy Károly Könyvtárban tartotta éves közgyűlését. Az összejövetel keretében adták át az szervezet által alapított Kisalföldi Könyvtáros-díjat. A kuratórium 2021-ben Orbánné dr. Horváth Mártának ítélte az elismerést, azonban a világjárvány miatt a díj átadására csak most került sor.

Anyák napjára szeretettel
Válogatások könyvtárunk állományából
2022.04.23
Hír

Anyák napja közeledtével összeállítottunk néhány ajánlólistát. Válogatásunkban megtalálhatóak szakirodalmi könyvek, melyek az anyaságról és gyermeknevelésről szólnak. A szépirodalmi könyvek között a könnyed olvasmányoktól kezdve a memoárokon át a komolyabb témákat boncolgató regények közül válogathatnak.

Véget ért a Lengyel Alfréd Honismereti Verseny
Eredményhirdetés
2022.04.01
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum a 2021/22-es tanévben is meghirdette a Lengyel Alfrédról elnevezett honismereti versenyt Győr és Győr környéke általános iskolái és középiskolái számára 2-2 fős csapatok részvételével.

Győri könyvtár:
125 éve szívügyünk az olvasás!
2022.03.30
Hír

Győr közkönyvtára működésének 125. évébe lépett. Nagylelkű adományozóknak köszönhetően a XIX. század végén létesült városunk első nyilvános könyvgyűjteménye. Előbb helyben, gázlámpa fényénél lehetett olvasgatni a városházán, később a történelem viharai számos változást, költözést, összevonást, fejlesztést, építkezést hoztak.

Elköltözött a Területi Könyvtári Szolgáltatás osztálya
Figyelem!
2022.03.28
Hír

Ezúton is tájékoztatjuk partnereinket, hogy a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Területi Könyvtári Szolgáltatás osztálya új helyszínen folytatja munkáját. Az új cím: 9022 Győr, Rákóczi F. u. 46. A telefonszámok, e-mail címek változatlanok.

Petőfi Klub
Győrben is
2022.03.24
Hír

A magyar Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy a 2022. és 2023. évet Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja az egyik leismertebb magyar költő születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékév egyik kiemelt eleme a Petőfi-klubok Kárpát-medencei hálózatának kialakítása.

Újváros
Miniatűr tudáspróba – könyvjutalommal!
2022.03.16
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér kiadásában a közelmúltban átfogó helytörténeti mű született Újváros történelméről. A Perger Gyula által írt kötetben a városrész településszerkezetéről, műemlékeiről, nyelvi, etnikai és vallási közösségeiről, gazdasági életéről, néprajzáról olvashatnak.

Szívügyünk a mozgás
Várjuk a sportolni vágyó győrieket!
2022.01.27
Hír

Győrben mindig is kiemelt szerepet kapott a sport, nem csak a profi csapatok szintjén, hanem a városlakók életében is. A város több pontján is található szabadtéri fitnesspark és olyan sportolási lehetőség, amelyet korosztálytól függetlenül bárki élvezhet.

Online újságolvasás
Új szolgáltatás
2021.12.17
Hír

A Kisfaludy Károly Könyvtárban és a Központi Könyvtárban lehetővé válik a látogatók számára, hogy online újságokat olvassanak ingyenesen