Hírek

Aktuális hírek időrendben

Időutazás 3.
Meghosszabbított leadási határidő!
2021.10.15
Hír

Nagy sikerű városismereti játékunkkal, az Időutazással idén Újvárost fedezhetik fel. Az általunk összeállított sétavezető füzettel egyénileg járhatják be a városrészt. Miután a városrészben sok látnivaló van, az előre tervezettnél több időt hagyunk a füzet kitöltésére. A meghosszabbított leadási határidő: október 26.

Mit tud a térkép, amit a GPS nem?
Őszi túrához ajánljuk - Új térképek könyvtárunkban
2021.10.11
Hír

Könyvtárunk gyűjteményeiben közel 2.000 térképet találunk. Ezek - néhány kivételtől eltekintve - polgári térképeknek tekinthetők. Ebből következik, hogy méretarányuk kisebb, mint a nagy pontosságú katonai térképeké, de használatukat ez nem befolyásolja, információs értékük ettől még nem csökken.

20. Győri Könyvszalon
2021. november 19-21.
2021.10.05
Hír

2021. november 19-21. között, a Győri Nemzeti Színház épületében kerül megrendezésre a 20. Győri Könyvszalon, a megnyitó 19-én (pénteken) 11 órakor lesz. A rendezvényre mindenkit szeretettel várunk!

Használói elégedettségmérés a Gyermekkönyvtárban
2021. október 4. – október 31.
2021.10.04
Hír

Intézményünk felmérést végez a Gyermekkönyvtárat látogatók könyvtárhasználati szokásairól. A válaszok alapján szeretnénk megtudni, hogy szolgáltatásaink mennyire felelnek meg felhasználóinknak. Kérjük, osszák meg velünk véleményüket, észrevételeiket és javaslataikat! 

Hencidától Boncidáig levelezős mesevetélkedőt indít a Gyermekkönyvtár
Várjuk a jelentkezéseket!
2021.10.02
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára immáron 14. alkalommal hirdeti meg Hencidától Boncidáig című levelezős mesevetélkedőjét a 2021/2022–es tanév 3., illetve 4. osztályos tanulói számára. A játékra győri és Győr környéki iskolák diákjainak egyéni jelentkezését várjuk 2021. október 22-ig (péntek).

Országos Könyvtári Napok 2021
Játsszanak velünk!
2021.09.30
Hír

Október első napjaiban a  Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódóan a programokkal, rendezvényekkel, játékokkal hívja fel a figyelmet az intézményben található gyűjteményekre, információforrásokra, szolgáltatásokra.

''Hagyd otthon az olvasójegyet!''
Qulto eCard telefonos applikáció
2021.09.20
Hír

A könyvtári tagsággal kapcsolatos “ügyeink” egy helyen elérhetők, áttekinthetők és intézhetők az eCard applikáció használatával. A beiratkozott olvasó gyorsan és egyszerűen tájékozódhat folyamatban lévő kölcsönzéseiről, előjegyzéseiről, közelgő határidőkről, könyvtárak elérhetőségeiről, nyitvatartásáról. 

Értékeltük a Kalózkaland pályázatot
Eredményhirdetés
2021.09.06
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára Kalózkaland címmel szórakoztató játékokat, rejtvényeket tartalmazó füzetet jelentetett meg a nyári szünetre gyermekek részére. A beküldött megfejtések értékelése megtörtént. A 26 helyes megfejtő közül 12 gyermek jutalomban részesül.

Rangos elismerést kapott intézményünk igazgatója
Gratulálunk!
2021.08.30
Hír

Minden év augusztus 20-hoz kapcsolódva osztják ki a Szinnyei József-díjakat azoknak a könyvtárosoknak, akik hosszabb időn át kiemelkedő teljesítményt nyújtottak szakmájukban. Az állami kitüntetést szakmai szervezetek javaslata alapján ítélik oda évente két főnek. Idén Dr. Horváth Sándor Domonkost, a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatóját is díjazták.

Főzzük ki!
Facebook-játékunk végeredménye
2021.07.27
Hír

A napokban Lezárult Főzzük ki! című gasztronómiával kapcsolatos filmes Facebook-játékunk. A játék öt napja alatt a következő filmekről tettünk fel kérdéseket: Bella Martha, A séf, Ízlések és pofonok, Csokoládé, Ízek palotája, Az élet ízei, Szárnyát vagy combját, Az ételművész, L'ecsó, Soul Kitchen, Bor, mámor, Provance, Ízek, imák, szerelmek, Én, a séf, Julie & Julia, Sushiálmok.

Sikeres záróvizsga a könyvtárban
Segédkönyvtárosokat köszönthettünk
2021.07.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér 2020 szeptemberében is elindította a két féléves, 450 órás segédkönyvtáros tanfolyamot. A képzés a pandémia miatt részben online történt, de a járvány enyhültével áttértünk a jelenléti oktatásra. A hallgatóknak lehetőségük volt nálunk az előírt szakmai gyakorlaton is részt venni.

MKE Emlékérem kollégánknak
Winkler Csabáné kitüntetése
2021.07.09
Hír

2021. július 8-9. között tartja 52. Vándorgyűlését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete. Minden évben ezen az országos nagyrendezvényen adják át a szervezet által alapított szakmai díjakat. Ebben az esztendőben Winkler Csabáné kollégánk, a Gyűjteményszervezési Osztály vezetője az MKE Emlékérem kitüntetésben részesült. Elismeréséhez szívből gratulálunk!

Báthory István: magyar fejedelem, lengyel király
Értékeltük a vetélkedő megfejtéseit
2021.06.25
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a Báthory Emlékév alkalmából egy ötrészes, Báthory István életéről szóló online vetélkedőt állított össze. Június 8-tól öt napon át került ki egy-egy feladatsor linkje honlapunkra és Facebook-oldalunkra. A megoldásokat elektronikusan kellett beküldeni.

Új telefonközpont a Kisfaludy Könyvtárban
Használják a menürendszert!
2021.06.17
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára továbbra is a 96/328-022-es, a 96/328-231-es, és a 96/319-997-es telefonszámokon érhető el. Az új telefonközpont alkalmas arra, hogy még egy gomb megnyomásával közvetlenül elérjék a keresett részleget.

Győr 750
Díjcsökkentés a művelt polgárokért
2021.03.01
Hír

Intézményünk, és a fenntartó városi önkormányzat is kiemelt céljának tekinti az olvasók anyagi terheinek csökkentését, az olvasni szerető közönség megtartását. Ennek érdekében a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér használati szabályzata 2021. január 15-től változik. A legfontosabb újdonság a beiratkozási díjak mérséklése.

’’Szívügyünk Győr kultúrája!’’
Oklevél és virágcsokor kollégánknak
2021.01.25
Hír

2021. január 22-én rendhagyó módon, online formában ünnepelte Győr A magyar kultúra napját. Az érdeklődők a város hivatalos Facebook-oldalán, felvételről követhették a díjátadó ceremóniát és az alkalmi műsort. A videón feltűnt kedves munkatársunk, Antaliné Hujter Szilvia is, aki elismerést vehetett át Dr. Dézsi Csaba András polgármestertől több évtizedes munkájáért.