Hírek

Aktuális hírek időrendben

Kiskedvencek képekben
MEGHOSSZABBÍTOTTUK A BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐT!
2021.03.01
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér egy állatbarát közösség létrehozása céljából FOTÓPÁLYÁZATOT hirdetett „Kiskedvencek képekben” címmel. A nagy érdeklődésre való tekintettel a pályázati határidőt meghosszabbítottuk! Legyenek résen, figyeljék a legjobb pillanatot, a legbájosabb pózt! Fényképezzenek!

Magyar királyok
Online játék felsősöknek
2021.03.01
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára 2021. március 1-5. között Magyar királyok címmel internetes játékot hirdet az általános iskola felsős tanulói részére. Ebben az időszakban minden nap egy-egy kérdést teszünk fel magyar királyokról.

Győr 750
Díjcsökkentés a művelt polgárokért
2021.03.01
Hír

Intézményünk, és a fenntartó városi önkormányzat is kiemelt céljának tekinti az olvasók anyagi terheinek csökkentését, az olvasni szerető közönség megtartását. Ennek érdekében a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér használati szabályzata 2021. január 15-től változik. A legfontosabb újdonság a beiratkozási díjak mérséklése.

Tudjuk mit néztél a karantén alatt!
Most ideje, hogy elolvasd könyvben is!
2021.02.19
Hír

Intézményünk Facebook oldalán egy újabb akciót indítunk a könyvek védelmében! A karantén és a kijárási tilalom a tv-sorozatok virágkorát hozta. Ezt elősegítette, hogy a technika fejlődése a filmekhez való hozzáférést igen könnyűvé teszi. De ne feledjük: minden film egy történettel kezdődik, amit valaki leírt!

Beethoven 250. rejtvényfüzet
Eredményhirdetés
2021.01.27
Hír

Január 24-én lezárult a Hang- és médiatár zenei játéka. Kijavítottuk és értékeltük a megoldásokat. Köszönjük a sok helyes választ! Gratulálunk az elért szép eredményekhez! A kiírásban foglaltaknak megfelelően a legjobb 10 megfejtő könyvjutalomban részesül.

’’Szívügyünk Győr kultúrája!’’
Oklevél és virágcsokor kollégánknak
2021.01.25
Hír

2021. január 22-én rendhagyó módon, online formában ünnepelte Győr A magyar kultúra napját. Az érdeklődők a város hivatalos Facebook-oldalán, felvételről követhették a díjátadó ceremóniát és az alkalmi műsort. A videón feltűnt kedves munkatársunk, Antaliné Hujter Szilvia is, aki elismerést vehetett át Dr. Dézsi Csaba András polgármestertől több évtizedes munkájáért.

Lezárult Hencidától Boncidáig levelezős mesevetélkedőnk
Eredményhirdetés
2021.01.21
Hír

A gyermekkönyvtár által 13. alkalommal meghirdetett Hencidától Boncidáig című mesevetélkedő két levelezős fordulójának értékelése megtörtént. A döntő forduló – melyet a könyvtárban terveztünk megtartani – a korlátozó intézkedések miatt ebben a tanévben elmaradt. 

Elismerést kaptunk
Csatlakoztunk a környezetvédelmi kampányhoz
2021.01.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a napokban elismerő oklevelet kapott az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a 2020. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét (2020. november 21-29.) magyarországi programsorozatán való sikeres részvételért.

Regionális hatókörű könyvtár lett intézményünk
Új kihívások előtt állunk
2021.01.12
Hír

A Magyar Közlöny december 23-i számában jelent meg a 48/2020. (XII.23.) EMMI rendelet, ami szerint 2021. január elsejétől három regionális könyvtár dolgozik hazánkban a nyilvános könyvtári munka koordinálásán, és a határon túli magyarság könyvtári ellátásának támogatásán. Ezek egyike a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

#12honap12konyv
Nincs időm olvasni kihívás
2021.01.11
Hír

Talán nem mindenki előtt ismert, hogy Szabados Ágnes, az RTL Híradójának műsorvezetője irodalomterapeuta és egyúttal szenvedélyes olvasó is. Ágnes 2017 januárjában indított először nyilvános „olvasó-kihívást”, amelyben a résztvevők feladata az volt, hogy havonta egyetlen könyvet elolvassanak a megadott témában.

Nem csak könyveket gyűjtünk:
A Kisfaludy Károly Könyvtár Hang- és médiatárának kínálata
2021.01.06
Hír

A Kisfaludy Károly Könyvtár Hang- és médiatárának gyűjteményében bakelit lemezek, zenei CD-k, hangoskönyvek, DVD-k, zenei kézikönyvek, kották, partitúrák, zenei szakfolyóiratok találhatók. A dokumentumok nagy része kölcsönözhető, de vannak csak helyben használhatók is.

Lengyel Alfréd Honismereti Verseny 2020/21-es tanév
Felhívás - jelentkezési határidő meghosszabbítva
2020.12.22
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum idén is meghirdeti a Lengyel Alfrédról elnevezett honismereti prezentációs pályázatot Győr és Győr környéke általános iskolai és középiskolái számára. 

Adj esélyt egy új kalandnak!
Új imázsfilmet készítettünk
2020.08.15
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér új imázsfilmet készíttetett, melynek szlogenje: Adj esélyt egy új kalandnak! Szeretnénk megmutatni, hogy a fiatalok előtt is nyitva állnak kapuink, hiszen mind hagyományos, mind modern könyvtári szolgáltatásainkkal, valamint közösségi tereinkkel  várjuk minden kedves látogatónkat. Fogadják olyan szeretettel kisfilmünket, amilyen szeretettel készítettük.

Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár
Letölthető honlapunkról
2020.03.30
Hír

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program című TOP-6.9.1-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projektjéhez kapcsolódóan készült Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár letölthető honlapunk Szabályzatok, letöltések/Letölthető dokumentumok menüpontjából.