Hírek

Aktuális hírek időrendben

Lezárult Hencidától Boncidáig levelezős mesevetélkedőnk
Eredményhirdetés
2021.01.21
Hír

A gyermekkönyvtár által 13. alkalommal meghirdetett Hencidától Boncidáig című mesevetélkedő két levelezős fordulójának értékelése megtörtént. A döntő forduló – melyet a könyvtárban terveztünk megtartani – a korlátozó intézkedések miatt ebben a tanévben elmaradt. 

Elismerést kaptunk
Csatlakoztunk a környezetvédelmi kampányhoz
2021.01.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a napokban elismerő oklevelet kapott az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól a 2020. évi Európai Hulladékcsökkentési Hét (2020. november 21-29.) magyarországi programsorozatán való sikeres részvételért.

Adj nevet és válassz könyvet!
Pályázati felhívás
2021.01.15
Hír

Nevezd el Te a Győr belvárosában működő Lokálpatrióta Könyvesboltot, cserébe Győrhöz kötődő kiadványokból választhatsz, és a város 750-ik évfordulójával kapcsolatos ajándékaival is meglepünk!

A magyar kultúra hete 2021
Győr
2021.01.13
Hír

A magyar kultúra napjához kötődően Győrben idén is sor kerül A magyar kultúra hete programsorozatra. 2021. január 18-24. között minden nap, több időpontban, ingyenes online kulturális eseményeket követhetnek figyelemmel.

Beethoven 250
Fejtörő zenebarátoknak
2021.01.12
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Hang- és Médiatára Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából rejtvényfüzetet állított össze zenekedvelő olvasóinak. Tegyék próbára tudásukat! Mennyit tudnak a zeneirodalom halhatatlanjáról?

Regionális hatókörű könyvtár lett intézményünk
Új kihívások előtt állunk
2021.01.12
Hír

A Magyar Közlöny december 23-i számában jelent meg a 48/2020. (XII.23.) EMMI rendelet, ami szerint 2021. január elsejétől három regionális könyvtár dolgozik hazánkban a nyilvános könyvtári munka koordinálásán, és a határon túli magyarság könyvtári ellátásának támogatásán. Ezek egyike a győri Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér.

#12honap12konyv
Nincs időm olvasni kihívás
2021.01.11
Hír

Talán nem mindenki előtt ismert, hogy Szabados Ágnes, az RTL Híradójának műsorvezetője irodalomterapeuta és egyúttal szenvedélyes olvasó is. Ágnes 2017 januárjában indított először nyilvános „olvasó-kihívást”, amelyben a résztvevők feladata az volt, hogy havonta egyetlen könyvet elolvassanak a megadott témában.

Nem csak könyveket gyűjtünk:
A Kisfaludy Károly Könyvtár Hang- és médiatárának kínálata
2021.01.06
Hír

A Kisfaludy Károly Könyvtár Hang- és médiatárának gyűjteményében bakelit lemezek, zenei CD-k, hangoskönyvek, DVD-k, zenei kézikönyvek, kották, partitúrák, zenei szakfolyóiratok találhatók. A dokumentumok nagy része kölcsönözhető, de vannak csak helyben használhatók is.

Kor-társak
Folytatódik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér online videó sorozata
2021.01.05
Hír

Folytatódik a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér online videó sorozata, Posonyi Takács László színművész ez alkalommal is a kortárs próza világába kalauzolja el az érdeklődőket.

Lengyel Alfréd Honismereti Verseny 2020/21-es tanév
Felhívás - jelentkezési határidő meghosszabbítva
2020.12.22
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum idén is meghirdeti a Lengyel Alfrédról elnevezett honismereti prezentációs pályázatot Győr és Győr környéke általános iskolai és középiskolái számára. 

Bezárt a lakás? Nyisd ki az elméd!
Megszületett a zsűri döntése
2020.12.17
Hír

A könyvtár verspályázatot hirdetett győri diákok részére. Nagyon sokan jelentkeztek a felhívásra, jobbnál jobb költemények születtek, így igazán nehéz dolga volt a zsűrinek.

Mesés rajzok – rajzos mesék
A rajzpályázat eredményei
2020.12.14
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára Hans Christian Andersen születésének 215. évfordulója alkalmából  „Mesés rajzok – rajzos mesék” címmel rajzpályázatot hirdetett 5 – 7 éves korú gyermekek számára

Online szolgáltatás Győr szerelmeseinek:
Győri várostörténeti mozaikok
2020.11.27
Hír

A Győri várostörténeti mozaikok online kulturális magazinunk, a Győri Szalon helyismereti jellegű írásainak tematikus gyűjteménye. Gerincét a magazinban 2015 óta megjelenő Várostörténeti puzzle sorozat képezi, ami további helytörténeti, sajtótörténeti írásokkal egészül ki. A cikkek szerzői jórészt a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér munkatársai. Mint a címadás is mutatja, az írások Győr történetének megismeréséhez kívánnak hozzájárulni, például személyek, épületek vagy események történetének feldolgozásával, bemutatásával.

Hencidától Boncidáig. Levelezős mesevetélkedő
A mesék letölthetők honlapunkról
2020.11.26
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára -immáron 13. alkalommal- Hencidától Boncidáig címmel levelezős mesevetélkedőt hirdetett a 2020/2021–es tanév 3., illetve 4. osztályos tanulói számára. A játékra győri és Győr környéki iskolák diákjainak egyéni jelentkezését vártuk 2020. október 22-ig (csütörtök).

KÖLCSÖNÖZHETNEK KÖNYVTÁRUNKBÓL
Válasszanak, kérjék és vihetik! Videós segédlettel
2020.11.17
Hír

A veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. november 11-től a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szolgáltatási pontjai zárva tartanak. Megtaláltuk a módját, hogy mégis olvasnivalóhoz jussanak! A részletekért kattintson!

Gyermekkönyvtári díjeső
Értékeltük a pályázati füzeteket
2020.11.09
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által a közelmúltban összeállított pályázati füzetek értékelése megtörtént. Sok remek megfejtés érkezett. Reméljük, hogy a feladványok megfejtése kellemes időtöltés volt!

Már bankkártyával is fizethetnek!
Két legnagyobb telephelyünkön
2020.08.23
Hír

Az érintésmentes fizetés érdekében, és olvasóink kényelmét szem előtt tartva két legnagyobb forgalmú részlegünkben ezentúl biztosítjuk a kártyás fizetés lehetőségét. A Központi Könyvtárban (Győr, Herman Ottó u. 22.) és a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Győr, Baross u. 4.) készpénz használata nélkül is rendezhetik számlájukat.

Adj esélyt egy új kalandnak!
Új imázsfilmet készítettünk
2020.08.15
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér új imázsfilmet készíttetett, melynek szlogenje: Adj esélyt egy új kalandnak! Szeretnénk megmutatni, hogy a fiatalok előtt is nyitva állnak kapuink, hiszen mind hagyományos, mind modern könyvtári szolgáltatásainkkal, valamint közösségi tereinkkel  várjuk minden kedves látogatónkat. Fogadják olyan szeretettel kisfilmünket, amilyen szeretettel készítettük.

Mit kínálunk a családoknak?
Minőségi időtöltést a gyerekekkel
2020.07.15
Hír

Közös élmények nélkül nem család a család. A Gyermekkönyvtárban található kötetek sokasága megkönnyíti az esti olvasmányok kiválasztását; a Mesekuckó színházi élményt ad jelképes áron, a gyermekkoncertek közös szórakozást jelentenek a kicsiknek és kísérőiknek egyaránt.

Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár
Letölthető honlapunkról
2020.03.30
Hír

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program című TOP-6.9.1-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projektjéhez kapcsolódóan készült Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár letölthető honlapunk Szabályzatok, letöltések/Letölthető dokumentumok menüpontjából.

Beethoven 250
Fejtörő zenebarátoknak
2020.01.08
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Hang- és Médiatára Ludwig van Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából rejtvényfüzetet állított össze zenekedvelő olvasóinak. Tegyék próbára tudásukat! Mennyit tudnak a zeneirodalom halhatatlanjáról?