Hírek

Aktuális hírek időrendben

Novemberi Könyvnapok
2020. november 12-28.
2020.10.28
Hír

Az irodalombarátok idén ősszel sem maradnak programok nélkül, teszünk róla! A világjárvány miatt ugyan elmarad a Győri Könyvszalon, de a 2020. november 12-28. zajló Novemberi Könyvnapokkal igyekszünk kárpótolni mindenkit! A programok az Interneten is elérhetők lesznek!

Enyhültek könyvtárunk járványügyi előírásai
Az internet helyben használata csak saját eszközön megengedett
2020.10.27
Hír

Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy járványvédelmi megelőző intézkedésként részlegeink internetezési szolgáltatásai átmenetileg szünetelnek. A dokumentumok kölcsönzése mellett november 2-ától ismét biztosítjuk Helyismereti gyűjteményünk és valamennyi részlegünk helyben használati szolgáltatásait.

Novemberi programajánló:
Könyves rendezvények sokasága
2020.10.26
Hír

Elkészült novemberi programtervünk. Honlapunkról letölthető a könyvtári rendezvényeket tartalmazó leporelló. Kínálatunk ebben a hónapban is változatos. A Novemberi Könyvnapokon is tartalmas időtöltést kínálunk a legkisebbektől az idősebb generációig mindenkinek.

Nálunk mindent megtalálsz:
Múltat, jelent, jövőt
2020.10.26
Hír

A fenti szlogennel foglaljuk össze intézményünk lényegét: nagy gonddal válogatott gyűjteményünk sokszínűségét, szolgáltatásaink széles körét, tanulási és képzési kínálatunkat, rendezvényeink sokaságát, közösségépítő tevékenységünket, helytörténeti gyűjtő és feltáró munkánkat, digitális szolgáltatásainkat.

Két játékunk lezárult
Megírjuk, hogy hol-mit láthattak a képeken
2020.10.21
Hír

A Győri Könyvtári Napok alkalmából indított online játékainkkal ismeretszerzésre, közös kalandra invitáltuk az érdeklődőket. Az Ugrás a tudásba? Ki Mit Tud? feladatsorát kitöltők könyvtárhasználati tudásukat tehették próbára. Köszönjük a megfejtéseket, a legjobbakat email-ben értesítettük.

Győri Könyvtári Napok
Köztünk élő irodalom - Zrínyi 400 rejtvényfüzet
2020.10.07
Hír

A Győri Könyvtári Napok ez évi rendezvénysorozatához kapcsolódva könyvtárunk Köztünk élő irodalom - ZRÍNYI 400 címmel feladatsort állított össze Zrínyi Miklós születésének 400. évfordulója alkalmából a Zrínyi Miklós Emlékév keretében.

Mesés rajzok – rajzos mesék
Felhívás
2020.10.01
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára rajzpályázatot hirdet 5 – 7 éves korú gyermekek számára „Mesés rajzok – rajzos mesék” címmel Hans Christian Andersen meséihez kapcsolódóan.

Októberi programajánló
Gazdag könyvtári kínálat
2020.09.30
Hír

Összeállt havi programtervünk. Honlapunkról letölthető az októberi könyvtári  rendezvények sokaságát tartalmazó leporelló. Kínálatunk most is bőséges: az Idősek világnapjától, a Győri Könyvtári Napok programsorozatán át az október 23-i ünnepi műsorig, s azon is túl.

Elmarad a 20. Győri Könyvszalon
2020.09.28
Hír

Sajnálattal tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a kialakult járványhelyzet miatt a város és a könyvtár vezetősége a 20. Győri Könyvszalon megrendezését egy évvel – 2021. novemberre – elhalasztotta.

Föld körüli utazás
Eredményhirdetés
2020.09.09
Hír

Szeptember 6-án lezárult filmes játékunk. Köszönjük a sok helyes választ! Az első öt hibátlan megfejtést beküldő játékos jutalomban részesül. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Gratulálunk az eredményekhez! 

Unatkozom!!! Mit csináljak??? Vakációs rejtvényfüzet
Megvannak a nyertesek
2020.09.09
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára Unatkozom!!! Mit csináljak??? címmel vakációs rejtvényfüzetet adott ki kicsiknek és nagyoknak. Az óvodás és általános iskolás korú gyermekeknek készült füzet megoldásainak értékelése megtörtént.

MeRSZ és szotar.net
Tovább használhatják az adatbázisokat
2020.09.04
Hír

100 beiratkozott olvasónk otthonról is használhatja a könyvtár által előfizetett MeRSZ és szotar.net adatbázisokat. Külön kódot adtunk a MeRSZ, és külön kódot a szotar.net távoli eléréséhez. Ezúton is értesítjük az adatbázisok használóit, hogy a kódok érvényességét 2021. január 15-ig meghosszabbítják.

Új digitalizált kiadványok érhetők el könyvtárunkból
Arcanum Digitális Tudománytár Plus adatbázis
2020.08.28
Hír

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér két legnagyobb szolgáltatási egysége, a Központi Könyvtár (Győr, Herman O. u. 22.) és a Kisfaludy Károly Könyvtár (Győr, Baross G. út 4.) részére hosszú ideje előfizet az Arcanum Digitális Tudománytár Plus adatbázisra.

Már bankkártyával is fizethetnek!
Két legnagyobb telephelyünkön
2020.08.23
Hír

Az érintésmentes fizetés érdekében, és olvasóink kényelmét szem előtt tartva két legnagyobb forgalmú részlegünkben ezentúl biztosítjuk a kártyás fizetés lehetőségét. A Központi Könyvtárban (Győr, Herman Ottó u. 22.) és a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Győr, Baross u. 4.) készpénz használata nélkül is rendezhetik számlájukat.

Adj esélyt egy új kalandnak!
Új imázsfilmet készítettünk
2020.08.15
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér új imázsfilmet készíttetett, melynek szlogenje: Adj esélyt egy új kalandnak! Szeretnénk megmutatni, hogy a fiatalok előtt is nyitva állnak kapuink, hiszen mind hagyományos, mind modern könyvtári szolgáltatásainkkal, valamint közösségi tereinkkel  várjuk minden kedves látogatónkat. Fogadják olyan szeretettel kisfilmünket, amilyen szeretettel készítettük.

Mit kínálunk a családoknak?
Minőségi időtöltést a gyerekekkel
2020.07.15
Hír

Közös élmények nélkül nem család a család. A Gyermekkönyvtárban található kötetek sokasága megkönnyíti az esti olvasmányok kiválasztását; a Mesekuckó színházi élményt ad jelképes áron, a gyermekkoncertek közös szórakozást jelentenek a kicsiknek és kísérőiknek egyaránt.

In memoriam Kovács Zoltán
(1933-2020)
2020.07.09
Hír

Amint a Kisalföld 2020. július 4-én, szombaton megjelent számából szélesebb körben is értesülhettünk róla: életének 88. esztendejében elhunyt Kovács Zoltán könyvtáros, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár nyugalmazott osztályvezetője.

Új online szolgáltatást indítunk:
Győri várostörténeti mozaikok
2020.06.18
Hír

A Győri várostörténeti mozaikok online kulturális magazinunk, a Győri Szalon helyismereti jellegű írásainak tematikus gyűjteménye. Gerincét a magazinban 2015 óta megjelenő Várostörténeti puzzle sorozat képezi, ami további helytörténeti, sajtótörténeti írásokkal egészül ki. A cikkek szerzői jórészt a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér munkatársai. Mint a címadás is mutatja, az írások Győr történetének megismeréséhez kívánnak hozzájárulni, például személyek, épületek vagy események történetének feldolgozásával, bemutatásával.

Lezárult a Kilátás a balkonomról - ablak a városrészre c. fotópályázat
Eredményhirdetés
2020.06.17
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában (TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001) projekt keretében fotópályázatot hirdetett Kilátás a balkonomról – ablak a városrészre címmel győri polgárok részére Adyváros, Belváros, Gyárváros, Gyirmót, Győrszentiván, Jancsifalu, Kismegyer, Likócs, Marcalváros, Ménfőcsanak, Nádorváros, Sziget, Pinnyéd, Révfalu, Szabadhegy városrészekben.

Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár
Letölthető honlapunkról
2020.03.30
Hír

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program című TOP-6.9.1-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projektjéhez kapcsolódóan készült Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár letölthető honlapunk Szabályzatok, letöltések/Letölthető dokumentumok menüpontjából.

Január 22. - A magyar kultúra napja
Elismerést kapott kolléganőnk
2020.01.23
Hír

A magyar kultúra napja alkalmából tartott városi ünnepségen elismerést vehetett át Winkler Csabáné, intézményünk Gyűjteményszervezési Osztályának vezetője, aki kiemelkedő színvonalú szakmai tudásával és elkötelezettségével szolgálja városunk és megyénk könyvtárügyét.