Hírek

Aktuális hírek időrendben

Sikeres záróvizsga a könyvtárban
Segédkönyvtárosokat köszönthettünk
2021.07.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér 2020 szeptemberében is elindította a két féléves, 450 órás segédkönyvtáros tanfolyamot. A képzés a pandémia miatt részben online történt, de a járvány enyhültével áttértünk a jelenléti oktatásra. A hallgatóknak lehetőségük volt nálunk az előírt szakmai gyakorlaton is részt venni.

Főzzük ki!
Filmes gasztronómiai Facebook-játék
2021.07.16
Hír

A Kisfaludy Károly Könyvtár Hang- és Médiatára Facebook-játékot hirdet július 19-23. között. 5 napon keresztül teszünk fel kérdéseket filmekkel kapcsolatban, amelyekre a megfejtéseket ‒ nem nyilvános kommentben ‒ naponta, vagy a játék végén egyben is beküldhetik.

''Győr 750''
Pályázati felhívás
2021.07.12
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Magyar Napló Kiadó irodalmi pályázatot hirdet „Győr 750” címmel Győrben élő amatőr, kezdő és már publikáló szerzők számára szépirodalmi, prózai műfajban készült novellák beküldésére.

MKE Emlékérem kollégánknak
Winkler Csabáné kitüntetése
2021.07.09
Hír

2021. július 8-9. között tartja 52. Vándorgyűlését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete. Minden évben ezen az országos nagyrendezvényen adják át a szervezet által alapított szakmai díjakat. Ebben az esztendőben Winkler Csabáné kollégánk, a Gyűjteményszervezési Osztály vezetője az MKE Emlékérem kitüntetésben részesült. Elismeréséhez szívből gratulálunk!

Maszk nélkül, szabadon!
Új jogszabályok léptek életbe
2021.07.05
Hír

Örömmel tudatjuk olvasóinkkal, hogy a legutóbb hatályba lépett intézkedések szerint a továbbiakban a kulturális intézmények – köztük a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér - látogatását semmilyen járványügyi szabály nem korlátozza. Intézményünket ezen túl védettségi igazolvány és arcmaszk nélkül látogathatják.

FIGYELEM!
Kezdődik a nyári nyitvatartás
2021.06.30
Hír

Ezúton is felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy július 1-jén életbe lép intézményünk nyári nyitvatartási rendje, ami augusztus 31-ig lesz érvényben. Szolgáltatási pontjaink hétfőtől péntekig a megszokott rend szerint várják a látogatókat. A Kisfaludy Károly Könyvtár azonban szombatonként ZÁRVA tart.

Báthory István: magyar fejedelem, lengyel király
Értékeltük a vetélkedő megfejtéseit
2021.06.25
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér a Báthory Emlékév alkalmából egy ötrészes, Báthory István életéről szóló online vetélkedőt állított össze. Június 8-tól öt napon át került ki egy-egy feladatsor linkje honlapunkra és Facebook-oldalunkra. A megoldásokat elektronikusan kellett beküldeni.

Rovarfigyelő
Pályázati füzet eredményei
2021.06.23
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által összeállított Rovarfigyelő című pályázati füzet értékelése megtörtént. A 87 pályázó közül a legeredményesebb 19 pályázó könyvjutalomban részesül. Eredményeikhez gratulálunk!

Új telefonközpont a Kisfaludy Könyvtárban
Használják a menürendszert!
2021.06.17
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára továbbra is a 96/328-022-es, a 96/328-231-es, és a 96/319-997-es telefonszámokon érhető el. Az új telefonközpont alkalmas arra, hogy még egy gomb megnyomásával közvetlenül elérjék a keresett részleget.

Kalózkaland
Rejtvényfüzet kicsiknek és nagyoknak
2021.06.07
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára Kalózkaland címmel szórakoztató játékokat, rejtvényeket tartalmazó pályázati füzetet jelentetett meg gyermekek részére.

Oriza-Triznyák és társai játék
Eredményhirdetés
2021.06.01
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára 2021. április 26. és május 28. között Oriza-Triznyák és társai címmel internetes játékot hirdetett az általános iskola alsós tanulói részére. 

Mindig együtt
Köszönjük, hogy minket választottak!
2021.05.26
Hír

A pandémia legnehezebb hónapjaiban intézményünk bezárni kényszerült. Mindent elkövettünk, hogy az informatika és az internet adta lehetőségeket kihasználva mégis kiszolgáljuk olvasóinkat. Mi mindent tettünk az elmúlt időszakban?

Vizek világa a Facebookon
Eredményhirdetés
2021.05.10
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára 2021. április 1-30. között Vizek világa a Facebookon címmel internetes játékot hirdetett gyermekek részére. Ebben az időszakban a Győri Gyermekkönyvtár Facebook-oldalán naponta egy-egy kérdést tettünk fel a víz témaköréhez kapcsolódó versekhez.

Kertészkedjenek felkészülten!
Szakkönyvek sokaságát kínáljuk
2021.05.07
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér arra törekszik, hogy gyűjteménye sokak számára kínáljon szakirodalmat. Tanuláshoz, tájékozódáshoz, kikapcsolódáshoz, hobbik gyakorlásához igyekszünk kézikönyveket, szakkönyveket, folyóiratokat kínálni. Most például mezőgazdasági kiadványainkra hívjuk fel figyelmüket.

A Lengyel Alfréd Honismereti Verseny 2020/2021 eredményhirdetése
A díjazottak listája
2021.04.20
Hír

Általános iskolások számára ötödik, középiskolásoknak 11. alkalommal hirdette meg a Lengyel Alfréd Honismereti Versenyt a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri Szolgáltatási Centrum Krúdy Gyula Középiskolája.

Kor-Társak irodalmi videósorozat:
Papp Csenge Borbála: ...üresen a falnak
2021.03.08
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér 2020 őszén versíró pályázatot hirdetett diákoknak Bezárt a lakás? Nyisd ki az elméd! címmel. Az első díjat Papp Csenge Borbála nyerte. Intézményünk Kor-Társak című irodalmi videósorozatának következő darabja az ő költeményének feldolgozása.

Győr 750
Díjcsökkentés a művelt polgárokért
2021.03.01
Hír

Intézményünk, és a fenntartó városi önkormányzat is kiemelt céljának tekinti az olvasók anyagi terheinek csökkentését, az olvasni szerető közönség megtartását. Ennek érdekében a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér használati szabályzata 2021. január 15-től változik. A legfontosabb újdonság a beiratkozási díjak mérséklése.

’’Szívügyünk Győr kultúrája!’’
Oklevél és virágcsokor kollégánknak
2021.01.25
Hír

2021. január 22-én rendhagyó módon, online formában ünnepelte Győr A magyar kultúra napját. Az érdeklődők a város hivatalos Facebook-oldalán, felvételről követhették a díjátadó ceremóniát és az alkalmi műsort. A videón feltűnt kedves munkatársunk, Antaliné Hujter Szilvia is, aki elismerést vehetett át Dr. Dézsi Csaba András polgármestertől több évtizedes munkájáért.

Adj esélyt egy új kalandnak!
Új imázsfilmet készítettünk
2020.08.15
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér új imázsfilmet készíttetett, melynek szlogenje: Adj esélyt egy új kalandnak! Szeretnénk megmutatni, hogy a fiatalok előtt is nyitva állnak kapuink, hiszen mind hagyományos, mind modern könyvtári szolgáltatásainkkal, valamint közösségi tereinkkel  várjuk minden kedves látogatónkat. Fogadják olyan szeretettel kisfilmünket, amilyen szeretettel készítettük.

Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár
Letölthető honlapunkról
2020.03.30
Hír

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program című TOP-6.9.1-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projektjéhez kapcsolódóan készült Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár letölthető honlapunk Szabályzatok, letöltések/Letölthető dokumentumok menüpontjából.