Hírek

Aktuális hírek időrendben

Hencidától Boncidáig. Levelezős mesevetélkedő
A mesék letölthetők honlapunkról
2020.11.26
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára -immáron 13. alkalommal- Hencidától Boncidáig címmel levelezős mesevetélkedőt hirdetett a 2020/2021–es tanév 3., illetve 4. osztályos tanulói számára. A játékra győri és Győr környéki iskolák diákjainak egyéni jelentkezését vártuk 2020. október 22-ig (csütörtök).

Járványok és bálványok - Irodalom a pandémia idején
Online közvetítések Facebook oldalunkon
2020.11.25
Hír

Több okból fordult már az emberiség a könyvek világához. Kerestünk megoldásokat, ötleteket, új kalandokat, és mentsvárat is a sorok között, ha az élet erre késztetett bennünket. A most tapasztalható feszültség, és járványhelyzet sem ismeretlen az irodalomban.

Kedves Látogatóink!
Online programokat kínálunk
2020.11.25
Hír

A járványügyi szabályozásoknak megfelelően a november 12-28. közöttre tervezett Novemberi Könyvnapok elnevezésű rendezvényünket az eredeti formájában sajnos nem tudjuk megtartani. A változtatásra mindannyiunk egészsége érdekében van szükség.

Lengyel Alfréd Honismereti Verseny 2020/21-es tanév
Felhívás
2020.11.25
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum idén is meghirdeti a Lengyel Alfrédról elnevezett honismereti prezentációs pályázatot Győr és Győr környéke általános iskolai és középiskolái számára. 

ZRÍNYI 400
Értékelés
2020.11.25
Hír

Könyvtárunk Köztünk élő irodalom - ZRÍNYI 400 címmel összeállított feladatsora megfejtéseinek értékelése befejeződött. Köszönjük a komoly érdeklődést, a szép számmal beadott megoldásokat! Reméljük, sikerült érdekes, hasznos és fontos ismeretekre szert tenniük a kitöltés során.

Európai Hulladékcsökkentési Hét
Láthatatlan hulladékok
2020.11.23
Hír

2020. november 21-29. között kerül sor az Európai Hulladékcsökkentési Hétre. A kezdeményezésnek minden évben van egy kiemelt témája. Ebben az esztendőben a "Láthatatlan hulladékok" állnak a projekt fókuszában. Hogy mik is ezek? Az egyes termékek előállítása során keletkezett hulladékok, melyeknek léte nem is tudatosul bennünk egy-egy áru megvásárlásakor. 

Mennyire ismered a lakhelyed?
Online helyismereti vetélkedő Győr városrészeiről
2020.11.19
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér alkalmazkodva a vírushelyzethez és az ezzel kapcsolatos szabályokhoz, az online térben valósítja meg soron következő vetélkedőjét. Az interneten elérhető kérdőívek egyik célja, hogy tanúbizonyságot tegyünk arról, mennyire ismerjük a lakóhelyünket, a városrészünket. Emellett abban is segít, hogy felhívja a figyelmet rejtett kincseinkre, közös kutatásra késztesse a családokat, és közelebb hozza egymáshoz az adott városrészben élő embereket. A projekt "A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában" című (TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001) pályázat keretében valósul meg.

KÖLCSÖNÖZHETNEK KÖNYVTÁRUNKBÓL
Válasszanak, kérjék és vihetik!
2020.11.17
Hír

A veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. november 11-től 30 napig Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér szolgáltatási pontjai zárva tartanak. Megtaláltuk a módját, hogy mégis olvasnivalóhoz jussanak! A részletekért kattintson!

Gyermekkönyvtári díjeső
Értékeltük a pályázati füzeteket
2020.11.12
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által a közelmúltban összeállított pályázati füzetek értékelése megtörtént. Sok remek megfejtés érkezett. Reméljük, hogy a feladványok megfejtése kellemes időtöltés volt!

Online szolgáltatás Győr szerelmeseinek:
Győri várostörténeti mozaikok
2020.11.10
Hír

A Győri várostörténeti mozaikok online kulturális magazinunk, a Győri Szalon helyismereti jellegű írásainak tematikus gyűjteménye. Gerincét a magazinban 2015 óta megjelenő Várostörténeti puzzle sorozat képezi, ami további helytörténeti, sajtótörténeti írásokkal egészül ki. A cikkek szerzői jórészt a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér munkatársai. Mint a címadás is mutatja, az írások Győr történetének megismeréséhez kívánnak hozzájárulni, például személyek, épületek vagy események történetének feldolgozásával, bemutatásával.

MeRSZ és szotar.net
Tovább használhatják az adatbázisokat
2020.11.08
Hír

100 beiratkozott olvasónk otthonról is használhatja a könyvtár által előfizetett MeRSZ és szotar.net adatbázisokat. Külön kódot adtunk a MeRSZ, és külön kódot a szotar.net távoli eléréséhez. Ezúton is értesítjük az adatbázisok használóit, hogy a kódok érvényességét 2021. január 15-ig meghosszabbítják.

Már három játékunk lezárult
Megírjuk, hogy hol-mit láthattak a képeken
2020.10.29
Hír

A Győri Könyvtári Napok alkalmából indított online játékainkkal ismeretszerzésre, közös kalandra invitáltuk az érdeklődőket. Az Ugrás a tudásba? Ki Mit Tud? feladatsorát kitöltők könyvtárhasználati tudásukat tehették próbára. Köszönjük a megfejtéseket, a legjobbakat email-ben értesítettük.

Nálunk mindent megtalálsz:
Múltat, jelent, jövőt
2020.10.26
Hír

A fenti szlogennel foglaljuk össze intézményünk lényegét: nagy gonddal válogatott gyűjteményünk sokszínűségét, szolgáltatásaink széles körét, tanulási és képzési kínálatunkat, rendezvényeink sokaságát, közösségépítő tevékenységünket, helytörténeti gyűjtő és feltáró munkánkat, digitális szolgáltatásainkat.

Mesés rajzok – rajzos mesék
Felhívás
2020.10.01
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára rajzpályázatot hirdet 5 – 7 éves korú gyermekek számára „Mesés rajzok – rajzos mesék” címmel Hans Christian Andersen meséihez kapcsolódóan.

Unatkozom!!! Mit csináljak??? Vakációs rejtvényfüzet
Megvannak a nyertesek
2020.09.09
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára Unatkozom!!! Mit csináljak??? címmel vakációs rejtvényfüzetet adott ki kicsiknek és nagyoknak. Az óvodás és általános iskolás korú gyermekeknek készült füzet megoldásainak értékelése megtörtént.

Új digitalizált kiadványok érhetők el könyvtárunkból
Arcanum Digitális Tudománytár Plus adatbázis
2020.08.28
Hír

A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér két legnagyobb szolgáltatási egysége, a Központi Könyvtár (Győr, Herman O. u. 22.) és a Kisfaludy Károly Könyvtár (Győr, Baross G. út 4.) részére hosszú ideje előfizet az Arcanum Digitális Tudománytár Plus adatbázisra.

Már bankkártyával is fizethetnek!
Két legnagyobb telephelyünkön
2020.08.23
Hír

Az érintésmentes fizetés érdekében, és olvasóink kényelmét szem előtt tartva két legnagyobb forgalmú részlegünkben ezentúl biztosítjuk a kártyás fizetés lehetőségét. A Központi Könyvtárban (Győr, Herman Ottó u. 22.) és a Kisfaludy Károly Könyvtárban (Győr, Baross u. 4.) készpénz használata nélkül is rendezhetik számlájukat.

Adj esélyt egy új kalandnak!
Új imázsfilmet készítettünk
2020.08.15
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér új imázsfilmet készíttetett, melynek szlogenje: Adj esélyt egy új kalandnak! Szeretnénk megmutatni, hogy a fiatalok előtt is nyitva állnak kapuink, hiszen mind hagyományos, mind modern könyvtári szolgáltatásainkkal, valamint közösségi tereinkkel  várjuk minden kedves látogatónkat. Fogadják olyan szeretettel kisfilmünket, amilyen szeretettel készítettük.

Mit kínálunk a családoknak?
Minőségi időtöltést a gyerekekkel
2020.07.15
Hír

Közös élmények nélkül nem család a család. A Gyermekkönyvtárban található kötetek sokasága megkönnyíti az esti olvasmányok kiválasztását; a Mesekuckó színházi élményt ad jelképes áron, a gyermekkoncertek közös szórakozást jelentenek a kicsiknek és kísérőiknek egyaránt.

In memoriam Kovács Zoltán
(1933-2020)
2020.07.09
Hír

Amint a Kisalföld 2020. július 4-én, szombaton megjelent számából szélesebb körben is értesülhettünk róla: életének 88. esztendejében elhunyt Kovács Zoltán könyvtáros, a Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár nyugalmazott osztályvezetője.

Lezárult a Kilátás a balkonomról - ablak a városrészre c. fotópályázat
Eredményhirdetés
2020.06.17
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér A helyi identitás és kohézió erősítése Győr városában (TOP-6.9.2-16-GY1-2018-00001) projekt keretében fotópályázatot hirdetett Kilátás a balkonomról – ablak a városrészre címmel győri polgárok részére Adyváros, Belváros, Gyárváros, Gyirmót, Győrszentiván, Jancsifalu, Kismegyer, Likócs, Marcalváros, Ménfőcsanak, Nádorváros, Sziget, Pinnyéd, Révfalu, Szabadhegy városrészekben.

Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár
Letölthető honlapunkról
2020.03.30
Hír

A Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Győr-Újváros szociális városrehabilitációhoz kapcsolódó társadalmi együttműködést erősítő komplex program című TOP-6.9.1-15-GY1-2016-00001 azonosítószámú projektjéhez kapcsolódóan készült Újvárosi közösségi cselekvési terv és programnaptár letölthető honlapunk Szabályzatok, letöltések/Letölthető dokumentumok menüpontjából.

Január 22. - A magyar kultúra napja
Elismerést kapott kolléganőnk
2020.01.23
Hír

A magyar kultúra napja alkalmából tartott városi ünnepségen elismerést vehetett át Winkler Csabáné, intézményünk Gyűjteményszervezési Osztályának vezetője, aki kiemelkedő színvonalú szakmai tudásával és elkötelezettségével szolgálja városunk és megyénk könyvtárügyét.