Hírek

Aktuális hírek időrendben

Megújul Központi Könyvtárunk
Mi is takarékoskodunk az energiával
2022.08.02
Hír

Külsőleg is megújul a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér vásárcsarnok melletti (Győr, Herman O. u. 22.) Központi Könyvtára a következő fél évben! Az épület teljesen energiatakarékossá válik. A fejlesztés közel 300 millió forintba kerül.

Hurrá, nyaralás!
Könyvajánlat gyűjteményünkből
2022.07.28
Hír

Ha nyár, akkor nyaralás! A forró hónapokban jól esik kiszakadni a hétköznapokból és új helyeket felfedezni, vagy csak ellazulni a hűs vízben. Az úticél kiválasztása sosem egyszerű, ehhez nyújtunk segítséget az alábbi válogatásainkkal! Ajánlatunkban közelebbi, és kicsit távolabbi helyeket is ajánlunk; s a kánikulára tekintettel vízparti nyaralásokra is kínálunk ötleteket. Válogassanak, kölcsönözzenek, csomagoljanak és érezzék jól magukat!

Programkínálatunk a nyár végére
Könyvtári rendezvények minden időben!
2022.07.25
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér augusztus hónapban is nyitva áll, tárt kapukkal és színes programokkal várja mindazokat, akik kulturális élményekre vágynak. A nyár utolsó hónapjában is összeül Könyvklubunk; a város öt pontján szervezünk szabadtéri filmvetítést; folytatjuk az Udvari Koncertek sorozatot is.

Elektronikus olvasójegy
eCard - már iOS-en is elérhető a verziófrissített könyvtári app
2022.07.18
Hír

Androidos készülékkel rendelkező felhasználók mellett már az iPhone, iPad tulajdonosok számára is letölthetővé vált az eCard, a könyvtári ügyek intézését segítő mobil alkalmazás

Fitz József-könyvdíjat nyert a Győri képeskönyv‼️
Örömhír a lokálpatrióták számára!
2022.06.29
Hír

A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Magyar Könyvtárosok Egyesületének díját a magyar könyvtárosok szavazatai alapján az előző évben Magyarországon megjelent legértékesebbnek és legszebbnek tartott könyvnek ítélik oda. Idén győri sikernek, könyvtárunk kiadványának örvendezhetünk!

Vakációs rejtvényfüzet a Gyermekkönyvtárban
Játsszatok velünk!
2022.06.22
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára „Vakációs rejtvényfüzet” címmel szórakoztató játékokat, rejtvényeket tartalmazó pályázati füzetet jelentetett meg gyermekek részére. A beküldés határideje: 2022. augusztus 31.

Nyári olvasmányajánlók
Segítünk, hogy megtalálják a vakációjukhoz leginkább illő történetet!
2022.06.13
Hír

Túl sok a jó könyv és nehéz választani közülük? A nyári hónapok beköszöntével szokásunkhoz hűen idén is készítettünk "személyre szabott" olvasmánylistákat a könyvek szerelmeseinek! Került válogatásunkba vékony és vastag, történelmi és kalandos, romantikus és vérfagyasztó, fantasztikus és klasszikus darab egyaránt! Válasszanak!

Nagy nyári könyves kihívás gyerekeknek
Olvasásra fel!
2022.06.12
Hír

Szeretsz olvasni? Szereted az izgalmas kihívásokat? Ha szívesen játszanál velünk, vegyél részt a Nagy Nyári Könyves Kihíváson! Olvass el legalább három könyvet! Minden kategóriához egy könyv tartozhat! 20 kategóriából választhatsz, amiket a felhíváshoz tartozó igazolólapon sorolunk fel.

Nyári könyves kihívásaink
Felnőtteknek és gyerekek számára is!
2022.06.11
Hír

Szeret olvasni? Könyvtémát keres? Csatlakozzon nyári könyves kihívásunkhoz, ha szeretné kipróbálni magát, együtt olvasni egy közösséggel, vagy csupán felülmúlni eddigi teljesítményét! Gyermekeknek is!

Barátaink, az állatok internetes játék
Eredményhirdetés
2022.06.10
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára 2022. április 25. és május 29. között Barátaink, az állatok címmel internetes játékot hirdetett az általános iskola alsós tanulói részére. A 101 beérkezett megfejtés értékelése megtörtént. 5 gyermek jutalomban részesült.

Lezárult legutóbbi névpályázatunk
Íme az eredmény!
2022.06.02
Hír

Tavasszal névpályázatot hirdettünk: "Nevezd el Te a Ménfőcsanaki és a Gyirmóti Művelődési Házat!" Lejárt a névpályázat határideje, amire sok javaslat érkezett. Az alábbi döntés született, a kulturális intézmények a következő nevet viselik a továbbiakban: Győri Szabó József Művelődési Ház (Gyirmót), Bezerédj-kastély Művelődési Ház (Ménfőcsanak).

ARANYBULLA 800
Facebook-vetélkedőnk eredményei
2022.05.27
Hír

Befejeződött a Facebook-oldalunkon zajló ARANYBULLA 800 című ötfordulós történelmi vetélkedősorozatunk értékelése. Erős mezőny volt színvonalas megoldásokkal, szoros versenyben. A pályázókat értesítettük, akik jutalmukat 2022. június 3-ig vehetik át a Kisfaludy Károly Könyvtár első emeletén nyitva tartási időben.

A Hang- és médiatár gyermeknapi ajánlója
Válogatás gyűjteményünkből
2022.05.23
Hír

A gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. Hazánkban május utolsó vasárnapján tartják. 

Közlekedjünk
A gyermekkönyvtári pályázati füzet eredményei
2022.05.20
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által összeállított, nagyon fontos témával foglalkozó, Közlekedjünk! című pályázati füzet értékelése megtörtént. Az 50 pályázó közül a legeredményesebb 15 fő könyvjutalomban részesül.

Túrázás - Segítség a barangolni vágyóknak
Válogatás gyűjteményünkből
2022.05.19
Hír

A tavasz, a jó idő beköszönte egyúttal a kirándulás, a túrázás, a szervezett kikapcsolódás időszaka is. Új tájakat természeti szépségeket fedezhetünk fel, bővíthetjük ismereteinket, jobban megismerhetjük barátainkat, ismerőseinket, de nem utolsó sorban saját magunkat is. 

Győri képeskönyv
Szabadon letölthető az intézmény Digitális Könyvtárából!
2022.05.16
Hír

Örömmel tájékoztatjuk kedves olvasóinkat, hogy az intézményünk kiadásában megjelent nagysikerű Győri képeskönyv már digitálisan is elérhető elektronikus könyvtárunkban.

Gyermekíró pályázataink eredményei
Gratulálunk a díjazottaknak!
2022.05.13
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Gyermekkönyvtára által meghirdetett Állati kalandok című alsósoknak szóló és Bolondos rímek című felsősöknek szóló gyermekíró pályázataink értékelése megtörtént. A pályázók számos ötletes, vicces, fordulatos művet küldtek be.

Közösségi szolgálat diákoknak
''Belekóstolhatsz'' a könyvtárosi munkába!
2022.05.12
Hír

Érdekel a könyvtári háttérmunka? Szeretnéd tudni mi történik a könyvekkel, mielőtt polcra kerülnek? Szívesen dolgoznál barátságos környezetben, egy fiatal és jó hangulatú csapat tagjaként? Akkor ez a te területed!

Elismerés Orbánné dr. Horváth Mártának
Kitüntették nyugalmazott kollégánkat
2022.05.04
Hír

A Kisalföldi Könyvtárosok és Könyvtárak Egyesülete 2022. május 3-án a Kisfaludy Károly Könyvtárban tartotta éves közgyűlését. Az összejövetel keretében adták át az szervezet által alapított Kisalföldi Könyvtáros-díjat. A kuratórium 2021-ben Orbánné dr. Horváth Mártának ítélte az elismerést, azonban a világjárvány miatt a díj átadására csak most került sor.

Anyák napjára szeretettel
Válogatások könyvtárunk állományából
2022.04.23
Hír

Anyák napja közeledtével összeállítottunk néhány ajánlólistát. Válogatásunkban megtalálhatóak szakirodalmi könyvek, melyek az anyaságról és gyermeknevelésről szólnak. A szépirodalmi könyvek között a könnyed olvasmányoktól kezdve a memoárokon át a komolyabb témákat boncolgató regények közül válogathatnak.

A Föld napja - Április 22.
Válogatások könyvtárunk állományából
2022.04.22
Hír

Egy nap a holnapért, a klímáért! Létünk alapja az élővilág változatosságának megőrzése – erre figyelmeztet a 32. magyar, és az 52. világméretű Föld napja, melynek kiemelt témája maradt a biológiai sokféleség megőrzése is.

Készüljünk együtt a költészet napjára!
Válogatások könyvtárunk állományából
2022.04.05
Hír

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Ebből az alkalomból több ajánlóval is készültünk, hogy a versekre irányítsuk olvasóink figyelmét.

Véget ért a Lengyel Alfréd Honismereti Verseny
Eredményhirdetés
2022.04.01
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum a 2021/22-es tanévben is meghirdette a Lengyel Alfrédról elnevezett honismereti versenyt Győr és Győr környéke általános iskolái és középiskolái számára 2-2 fős csapatok részvételével.

Győri könyvtár:
125 éve szívügyünk az olvasás!
2022.03.30
Hír

Győr közkönyvtára működésének 125. évébe lépett. Nagylelkű adományozóknak köszönhetően a XIX. század végén létesült városunk első nyilvános könyvgyűjteménye. Előbb helyben, gázlámpa fényénél lehetett olvasgatni a városházán, később a történelem viharai számos változást, költözést, összevonást, fejlesztést, építkezést hoztak.

Elköltözött a Területi Könyvtári Szolgáltatás osztálya
Figyelem!
2022.03.28
Hír

Ezúton is tájékoztatjuk partnereinket, hogy a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Területi Könyvtári Szolgáltatás osztálya új helyszínen folytatja munkáját. Az új cím: 9022 Győr, Rákóczi F. u. 46. A telefonszámok, e-mail címek változatlanok.

Petőfi Klub
Győrben is
2022.03.24
Hír

A magyar Országgyűlés tavaly decemberben döntött arról, hogy a 2022. és 2023. évet Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánítja az egyik leismertebb magyar költő születésének 200. évfordulója alkalmából. Az emlékév egyik kiemelt eleme a Petőfi-klubok Kárpát-medencei hálózatának kialakítása.

Újváros
Miniatűr tudáspróba – könyvjutalommal!
2022.03.16
Hír

A Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér kiadásában a közelmúltban átfogó helytörténeti mű született Újváros történelméről. A Perger Gyula által írt kötetben a városrész településszerkezetéről, műemlékeiről, nyelvi, etnikai és vallási közösségeiről, gazdasági életéről, néprajzáról olvashatnak.

Hencidától Boncidáig
Eredményhirdetés
2022.03.07
Hír

A Gyermekkönyvtár által 14. alkalommal meghirdetett Hencidától Boncidáig című mesevetélkedő két levelezős fordulójának értékelése megtörtént. 

Szívügyünk a mozgás
Várjuk a sportolni vágyó győrieket!
2022.01.27
Hír

Győrben mindig is kiemelt szerepet kapott a sport, nem csak a profi csapatok szintjén, hanem a városlakók életében is. A város több pontján is található szabadtéri fitnesspark és olyan sportolási lehetőség, amelyet korosztálytól függetlenül bárki élvezhet.

Online újságolvasás
Új szolgáltatás
2021.12.17
Hír

A Kisfaludy Károly Könyvtárban és a Központi Könyvtárban lehetővé válik a látogatók számára, hogy online újságokat olvassanak ingyenesen