199
Lezajlott a Lengyel Alfréd Honismereti Verseny

A 2023-24-es tanévre is meghirdette hagyományos honismereti versenyét a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér és a Győri SZC Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum. A Lengyel Alfrédról elnevezett megmérettetés a finiséhez érkezett.

A diákok alaposan körbejárhatták Győr helytörténetét, a témakörök alapján nagyon változatosan tárhatták fel a város múltját, amelyben az irodalmi emlékhelyek, egyháztörténeti emlékek, történelmi események, sportélet, gasztronómia, egy adott iskola történetének bemutatása, Győrhöz kötődő tudósok, a barokk Győr építészeti emlékei, 1848 emlékezete is szerepelt. A témakörök alapján prezentáció készítése volt a csapatok feladata.

A helyismereti kutatókból álló zsűri a legjobbakat juttatta tovább, így 10 általános iskolás és 15 középiskolás csapat mutathatta be felkészültségét a döntőben. 2024. március 19-én, a Kisfaludy Károly Könyvtárban az általános iskolai csapatok szóbeli prezentációja és a középiskolai csapatok győri művelődéstörténeti akadályversenye után kialakult a végső sorrend. A háromtagú zsűri értékelését követően a csapatok oklevelet és könyvjutalmat vehettek át.

Képgalériánkat és írásunkat a honismereti versenyről bővebben a Győri Szalon oldalán olvashatják.

2024.03.21