677
Országos Könyvtári Napok 2023
2023. október 2-8.

Október első napjaiban a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér – az Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódóan – programokkal, rendezvényekkel, játékokkal hívja fel a figyelmet az intézményben található szolgáltatásokra.

A 17 éves hagyományra visszatekintő Országos Könyvtári Napok a hazai könyvtári rendszer összehangolt működésének kiemelt értéke, a könyvtáros szakma jelentős, sok érdeklődőt megmozgató programsorozata. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség az országos programokat a tagkönyvtárak javaslata alapján összeállított egységes tematika mentén szervezi, melyhez október első hetében minden magyarországi köz- és szakkönyvtár csatlakozik. A rendezvények célja – a könyvtárak széles körű szakmai összefogásával – az intézmények társadalmi felelősségvállalásának erősítése, olyan különleges könyvtári programok megszervezése, melyekkel felhívjuk a figyelmet a kulturális alapértékekhez és az információhoz való hozzáférés széles körű lehetőségeire.

Ahogy a könyv évszázadok óta, úgy a 21. század sikeres könyvtára is híd – emberek, közösségek, kultúrák, gondolatok között. A 2023. évi Országos Könyvtári Napok célja az elmúlt évek fontosabb települési könyvtári fejlesztéseinek, illetve olyan jó gyakorlatoknak a bemutatása, amelyek kifejezik a könyvtárak híd szerepét – legyen szó a kulturális örökség megőrzéséről, az emberi kapcsolatokról, a generációk együttműködéséről.

Ennek jegyében alakították ki a 2023. év kampányhetének szlogenjét és témáit:

„Hídépítők – a könyv híd, a könyvtár összeköt”

Bízunk abban, hogy az egy hét mozgalmas eseményeivel, programjaival is meg tudjuk mutatni intézményeink értékeit és azt, hogy a magyarországi könyvtári hálózat egy kikerülhetetlen híd – emberek, közösségek, kultúrák, gondolatok között.

Éljenek velünk: látogassanak el nyílt napunkra és rendezvényeinkre, játsszanak velünk, fedezzék fel a könyvtár adta lehetőségeket!

 

A részletes programkínálat itt tekinthető meg!

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!
2023. október 4. (szerda)
Helyszín: Ménfőcsanaki Fiókkönyvtár
10 óra – „Úristen, kamasz lettem!” – Interaktív foglalkozás, találkozó Sohonyai Edit íróval.

2023.09.21