1611
Irodalom és kultúra 3 napon át
94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok

2023. június 8-10. között ismét megrendezi a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér az Ünnepi Könyvhetet és Gyermekkönyvnapokat.

A rendezvényre látogatók a Kisfaludy Károly Könyvtárban könyvbemutatókon vehetnek részt, a Baross úton pedig a kultúra szerelmeseit 3 napon keresztül, 10-18 óra között könyvvásárral és szabadtéri programokkal várjuk

Június 8-án csütörtökön ünnepélyes megnyitó keretében a Kisfaludy Károly Könyvtár II. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross u. 4.,) 16 órakor köszöntőt mond Devecsery László József Attila-díjas író, költő, rendező. A műsorban közreműködik Bakos-Kiss Gábor Jászai Mari-díjas színművész, a Győri Nemzeti Színház igazgatója és Varga-Bodó Anita versmondó, valamint a Hungarikum együttes.

Az ünnepi könyvhéten lehetőség lesz a VÁROSRÉSZI MONOGRÁFIA köteteinek megismerésére, többek között hallhatják L. Stipkovits Erika előadását Békából királyfi! – A stresszkezelés hatékony módszerei, a flow, a mindfulness címmel, megismerhetik a Szigetközi tájszavakat és népies kifejezéseket, Benedek Szabolcs A spalatói boszorkány című könyvéről beszélget dr. Horváth Sándor Domonkossal, valamint Darvasi László József Attila-díjas íróval folytat eszmecserét Pálfalvi-Pottyondy Nóra. Részt vehetnek Bende Ildikó és Krasznai Tamás zenés irodalmi műsorán A mi Petőfink címmel.

És hogy a gyermekeket se hagyjuk szórakozás nélkül, őket kézműves foglalkozásokkal várjuk a Gyermekkönyvtár szervezésében (Baross G. út – Kazinczy utca sarok).

Valamennyi program ingyenes, a 94. Ünnepi Könyvhét és 22. Gyermekkönyvnapok részletei innen tölthetők le.

2023.06.06