275
Győri Értéktár
Két muzeális dokumentumunk is bekerült a gyűjteménybe

Április 19-én (szerdán) nyílt meg rendezvénytermünkben "A Győri Értéktár népszerűsítése" című kiállítás, ahol fényképes tablókon keresztül ismerkedhetünk meg a város egyedülálló, unikális „értékeivel”. 

A tárlat április végéig látható a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának (9021 Győr, Baross Gábor u. 4.) II. emeleti rendezvénytermében

A Győri Értéktár Bizottság 2021. március 15-én alakult meg, hogy betöltse a hiátust a megyei rendszerben. Értékeink minél szélesebb körben történő bemutatása, népszerűsítése, a helyi értékek rendezése, értékelése, közbecsülésük megteremtése vagy növelése, a lokálpatriotizmus, a lokális közösségi tudat erősítése céljával jött lére.

A győri könyvtárban nyílt kiállításon 17 olyan „érték” került bemutatásra, amelyek tökéletesen reprezentálják a város sokszínű gazdagságát, maradandó és megőrzésre érdemes „egyedülállóságait”. A kiállítás anyagán túl készülőben van egy film is az értéktárról, illetve egyéb eszközök beszerzése, amelyek a „gyűjtemény” anyagának megismertetését és népszerűsítését segítik majd elő.

A rendezvényen Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Győri Értéktár Bizottsága oklevelet adományozott ’’Kulturális örökség’’ kategóriában a könyvtárunk Muzeális gyűjteményében található dokumentumok Győri Értéktár gyűjteményébe való bekerüléséért.

A teljes cikket a Győri Szalonban itt olvashatják.

A dokumentumokról bővebben:

Ecker János naplói (1847-1850)

1728-as Calendarium Jaurinense

2023.04.20