413
30. ’’Hegyalján innen, Sokorón túl’’ népmesemondó verseny
Felhívás

A „Hegyalján innen, Sokorón túl” elnevezésű hagyományos népmesemondó versenyt idén már 30. alkalommal rendezi meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára és a Bezerédj-kastély Művelődési Ház, melyen a győri és Győr környéki iskolák legjobb mesemondói mérik össze tudásukat.

A verseny időpontja: 2023. április 14. (péntek) 9 óra.

A célja: népmesekincsünk felfedezése, őrzése, rejtett értékeink bemutatása és közvetítése, szép magyar nyelven, egyénre szabott jó meseválasztással.

A verseny helyszíne: BEZERÉDJ-KASTÉLY (9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90. ) A Győrből érkező autóbuszról (22 helyi járat, 34 Tényő, 36 Koroncó) a „Piros iskolánál” található megállónál kell leszállni.

A versenyzők korosztálya: az általános iskola 1-6. osztályosai. (1-2., 3-4. és 5-6.o.)

A résztvevők száma: iskolánként egy vagy két fő.

Lebonyolítás: A mesemondás korosztályonként emelkedő sorrendben történik. Az előadott népmesék időtartama maximum 5 perc lehet!

A verseny teljes időtartama: A jelentkezők számától függően kb. 3-4 óra a szünetekkel, az értékeléssel és a díjkiosztással együtt.

Díjazás: A verseny helyezettjei és résztvevői könyv- és tárgyjutalomban részesülnek.

Jelentkezés: A jelentkezési lap letölthető könyvtárunk honlapjáról. A kitöltött jelentkezési lapot 2023. április 5-ig (szerdáig) kérjük visszaküldeni e-mailben vagy levélben a könyvtár címére, de telefonon keresztül is lehet nevezni! Nevezési díj nincs!

Címünk: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára Bezerédj-kastély; 9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90. (Sulyok Attiláné)

Telefon: 96/448-225 (könyvtár)

E-mail: csanak@gyorikonyvtar.hu, sulyok.erika@gyorikonyvtar.hu

Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket!

2023.03.22