392
’’Pro Urbe Győr’’ díjat kapott intézményünk igazgatója
Gratulálunk az elismeréshez!

2023. március 15-én Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése dr. Horváth Sándor Domonkos részére több évtizedes kiváló intézményvezetői munkája, valamint a város kulturális életét gazdagító, értékes szakmai és alkotói tevékenysége elismeréseként „PRO URBE GYŐR” díjat adományozott.

Dr. Horváth Sándor Domonkos a szombathelyi Berzsenyi Dániel Tanárképző Főiskolán szerzett könyvtáros- és általános iskolai történelemtanár-oklevelet 1990-ben, a Szegedi Tudományegyetemen jogászdiplomát 2001-ben, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen szabályozási szakjogász végzettséget 2006-ban. 2015-ben mediátor képzettséget, valamint NLP Master oklevelet szerzett.
1985-től a győri városi könyvtár munkatársa, 1993-tól igazgatóhelyettese, 2003-tól igazgatója volt. A megyei és a városi könyvtár integrációjával létrejött Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér első igazgatója 2013-tól. Nevéhez fűződik a könyvtár épületeinek rekonstrukciója és a megyei kistelepülési könyvtári ellátóhelyek folyamatos felújítása. Oktatóként részt vesz a felsőfokú könyvtáros-továbbképzésben.
2008-tól a Győri Könyvszalon című nagyrendezvény főszervezője. 
2006-ban megkapta a Magyar Könyvtárosok Egyesületéért Emlékérmet. 2012-ben Győr Közművelődéséért díjat vehetett át több évtizedes közművelődési tevékenységéért. 2021-ben Szinnyei József-díj elismerésben részesült.
Kutatómunkája eredményeképpen született meg 2001-ben Az első győri könyvesházak című tanulmány; valamint A győri és a soproni ügyvédi kamara története, 1875–2014 címet viselő kötet. Szerkesztésében jelent meg a helytörténeti alapmű, a Győri életrajzi lexikon. Jelenleg A Győr ötkötetes helytörténeti monográfiáját szerkesztő bizottság tagja.
Szépíróként megjelentetett köteteit Győry Domonkos néven jegyzi.

Dr. Horváth Sándor Domonkos kitüntetéséhez szívből gratulálunk, és további sikeres munkát kívánunk!

(Fotó: Marcali Gábor)

2023.03.16