251
MeRSZ és szotar.net
Online. Bárhol. Bármikor. Díjmentesen.

Beiratkozott olvasóink otthonról is használhatják a könyvtár által előfizetett MeRSZ és szotar.net adatbázisokat. Aki szeretné a két adatbázist otthonról is elérni, az kérjük jöjjön be a könyvtárba, csatlakozzon a wifire, s lépjen be a https://mersz.hu vagy a https://www.szotar.net oldalra!

A felhasználói menüből (ikonja emberfej) válassza ki az „Egyéni fiók távoli eléréshez” opciót. Regisztráljon egyéni fiókot, hogy bárhonnan, bármikor díjtalanul elérjen több száz alapvető fontosságú szakkönyvet és szótárt! Éljen a lehetőséggel!
A MeRSZ online okoskönyvtár (más néven Magyar Elektronikus Referencia mű Szolgáltatás) az Akadémiai Kiadó online könyvtára. Magyar nyelvű tudományos alapművek, összefoglaló kézikönyvek, felső oktatási tankönyvek elektronikus gyűjteménye, ami több száz szakkönyv teljes tartalmának online elérését biztosítja kereshető, jegyzetelhető, hivatkozható formában. A Szotar.net szótári adatbázis az Akadémiai Kiadó angol, német, francia, holland, olasz, orosz és spanyol szótárai mellett egy- és többnyelvű szakszótárak teljes szócikkanyagát tartalmazza. Az egynyelvű szótárak között megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar értelmező kéziszótár és a Magyar szinonimaszótár is. Egyszerre több szótárban is kereshetnek.

2022.02.18