1411
Online beiratkozás
Iratkozzon be akár otthonról!

Könyvtárunk online beiratkozási lehetőséget is biztosít az új beiratkozóknak, tehát mindazoknak, akik még nem olvasói a könyvtárnak. 

A már meglévő, de lejárt érvényességű olvasójegyek online meghosszabbítására nincs mód, az ügyet személyesen tudják elintézni!

A beiratkozás feltételeit és az igénybe vehető kedvezményeket a Könyvtárhasználati szabályzat tartalmazza, amit megtalál a könyvtár honlapján: https://www.gyorikonyvtar.hu/szabalyzatok 

Az online beiratkozás menete:

1. Töltse ki az oldal alján, vagy a könyvtár katalógusának (katalogus.gyorikonyvtar.hu) felső menüpontjából elérhető online beiratkozási űrlapot!
A pirossal jelölt mezők kitöltése kötelező, a többi opcionális. Kérjük, adjon meg egy érvényes e-mail címet, mivel az ide küldött levél segítségével tudja majd 24 órán belül érvényesíteni a beiratkozását, és később erre a címre küldjük majd az értesítéseket! Egy e-mail címmel egy online beiratkozás kérhető!
„A fiókkönyvtár kiválasztása" mezőben azt a könyvtárat jelölje ki, ahol az olvasójegyét szeretné átvenni. Erre csak személyesen van mód!

2. A kitöltött űrlapot küldje el! A képernyőn ezt követően megjelenik egy üzenet: „Sikeres regisztráció. Kiküldtünk egy aktiváló levelet a megadott e-mail címre.”

3. Az „e-mail cím megerősítése” tárgykörben érkezett levélben kapja meg az aktiváló linket, amelyre 24 órán belül rákattintva tudja megerősíteni regisztrációs igényét. Ezután érkezik meg beiratkozási igénye könyvtárunkba. 

4. A sikeres beiratkozásról kap majd egy e-mailt, amelyben megadjuk a nyilvános katalógusba való bejelentkezéshez szükséges vonalkódot. Ezzel, és a regisztráció során megadott jelszavával tud belépni az online katalógusba, ahol dokumentumokat tud előjegyeztetni és félretetetni. 

5. Személyes megjelenés és adategyeztetés a könyvtárban. A könyvtárba történő első látogatásakor válik majd véglegessé a beiratkozása, ekkor kapja meg olvasójegyét. Kérjük az adategyeztetéshez hozza magával személyi igazolványát, lakcímkártyáját, valamint az esetleges kedvezmények igénybevételére jogosító iratait. A beiratkozási díjat is ekkor kell rendeznie.

Az olvasójegy átvétele után tud dokumentumokat kölcsönözni könyvtárunkból. A katalógusból elérheti saját olvasói felületét (kis emberalak a jobb felső sarokban), amelybe az olvasójegye vonalkódjával és a jelszavával tud belépni. Itt megtekintheti a kikölcsönzött dokumentumait és azok adatait, meghosszabbíthatja a kölcsönzési határidőt és előjegyzésére is van lehetősége stb.

Éljen a lehetőséggel, és iratkozzon be online a könyvtárba! A művelethez kattintson ide.

2023.04.12