474
A magyar kultúra hete 2021
Győr

A magyar kultúra napjához kötődően Győrben idén is sor kerül A magyar kultúra hete programsorozatra. 2021. január 18-24. között minden nap, több időpontban, ingyenes online kulturális eseményeket követhetnek figyelemmel.

Ismeretterjesztő előadások, irodalmi műsorok, koncertek, műhely-beszélgetések, portréfilmek, videók, báb- és balett bemutatók alkotják a kínálatot. Intézményünk 3 programmal készül: a Fejezetek Győr művelődéstörténetéből című beszélgetéssel, a RÉV Társulat A kapocs című pódiumestjével és a Hangraforgó együttes győri verskoncertjével.

A hét kiemelkedően fontos eseménye A magyar kultúra napja alkalmából szervezett városi ünnepség, amit online követhetnek. A programot 2021. január 22-én (pénteken) 17 órától láthatják.

Az ünnepség alkalmával Dr. Dézsi Csaba András, Győr Megyei Jogú Város polgármestere átadja a Győr Művészetéért és a Győr Közművelődéséért díjakat, a kulturális intézmények munkatársainak elismeréseit, és Győr város ezüst emlékérmét.
Az ünnepi műsorban közreműködik Csiba Júlia és Németh Dénes zenekara, valamint a Kiscserókok Táncegyüttes. Helyszín: Vaskakas Bábszínház, Bartók Terem.

Az események közvetítését itt láthatják.

2021.01.13