680
Rendezvény beszámoló: Édesanyám rózsafája
Hangraforgó Klub a győri könyvtárban

Május 3-án – mint minden hasonló alkalommal – népes közönség foglalta el az ülőhelyeket a Hangraforgó Klub programján, és kíváncsian tekintett az előadás elé, amely ezúttal sem okozott csalódást. A májusi klubest vendége Karsai Klára előadóművész és zenetanár volt.
A műsor a küszöbön álló Anyák napja jegyében állt össze, megemlékezve május elején született nagy költőinkről is: Radnóti Miklós 110., Kányádi Sándor 90., és Nagy Gáspár 70. születésnapjáról.
Karsai Klára nemcsak énekelt, zongorázott és hegedült a műsorban, hanem az életéről is mesélt. Megismerhettük a művésznő zenei múltját, hogyan kötelezte el magát a hegedű mellett, hogyan lett belőle énekes, majd színész. Képet alkothattunk zeneiskolai éveiről, színészi munkáiról, melyek közül is kiemelt helyet foglal el szívében a Budaörsi Passióban betöltött Mária szerepe.
Vallott az irodalom iránti elkötelezettségéről, a zongorakísérettel és a cappella adott elő felejthetetlen szépségű dallamokat, a verseket olvasott fel a magyar nyelv varázslatos világáról.
A Hangraforgó repertoárjában ezen alkalommal elsősorban az édesanyákhoz szóló versek szerepeltek, pl. Weöres Sándor Buba éneke, Kormos István Csillagom vagy Ágh István Virágosat álmodtam című költeménye.

A klub a tavaszi félévben, június 7-én tartja záró programját, Heinczinger Mika (Misztrál) vendégszereplésével.

Csiszár Antal