494
Charles Dickens: Karácsonyi ének
Szilvási Krisztián ajánlata

charles-dickens-karacsonyi-enekA 19. századi angol író – egyesek szerint a viktoriánus kor legnagyobb szerzője és az angol nyelv legkiválóbb művelője –, Charles Dickens egyik legikonikusabb regénye a Karácsonyi ének. Az A Christmas Carol eredeti című, 1843-ban született klasszikus történet megjelenése óta töretlen népszerűségnek örvend, nem múlik el úgy karácsony, hogy ne jelenne meg újabb kiadása, illetve rendre friss adaptációk látnak napvilágot belőle, legyen az tévé-, báb-, rajz- vagy éppen mozifilm.

Dickens írásainak népszerűségét az is mutatja, hogy napjainkig minden műve folyamatosan kapható anyanyelvén. A Karácsonyi ének magyarul először a Dante Kiadónál jelent meg Benedek Marcell fordításában, Karácsonyi ének prózában – Vagyis karácsonyi kisértet-história címmel.

A történet főszereplője Ebenezer Scrooge, egy uzsorás. Fösvény, lelketlen milliomos, aki utál minden szépet és jót, sőt a karácsonyi ünnepeket és az arra való készülődést is egyenesen gyűlöli. Mindössze két ember van az életében. Az egyikük Fred nevű unokaöccse, akivel alig tartja a kapcsolatot. A másik Bob Crachit, aki saját rosszul fizetett és agyondolgoztatott alkalmazottja. Lelketlensége miatt karácsony előtt három szellem látogatja meg, három egymást követő napon...

Dickens klasszikus regényét hangoskönyvben a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Kern András előadásában hallgathatjuk meg, a szöveget H. László Éva fordította magyarra.

Tartalom:
01. Marley, a kísértet
02. Az első számú kísértet
03. A második számú kísértet
04. A harmadik számú, egyben utolsó kísértet
05. A mese vége kevesebb

Előadja: Kern András
Játékidő: 199 perc
Formátum: MP3


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.12.21