421
Robert Nestall: Tiltott Éden
Juhászné Lukács Mária ajánlata

robert-nestall-tiltott-eden2085-öt írunk. Az Iszlám és a Nyugat végül összemérte erejét, melynek eredményeként az emberiség négyötöde elpusztult. A túlélők embertelen körülmények között tengődnek, és ha kell, élet-halál harcot vívnak egy pohár tiszta vízért. Csak egyetlen helyen van ez másként: a Hawaii-szigeteken. Heidar Grimsson izlandi ügynöknek sikerül átvergődnie a szigeteket védő pajzson, hogy megszerezze a titkot.

Milyen teljesen új társadalmat, miféle hihetetlen technikai csodákat talál Grimsson Hawaiiban? Hogyan lel rá a szép, maori Waiatára, és hogyan kap segítséget tőle? Eléri-e célját? Milyen nem várt meglepetés éri, amikor visszatér hazájába? A krimi és a sci-fi határait feszegető izgalmas történet lélegzetelállító csattanóval végződik. Neufeld Róbert, alias Robert Nestall 1956-ban vándorolt ki Svédországba, ahol gépészmérnökként és közgazdászként végzett. Több könyve jelent meg svéd nyelven, az eredetileg angol nyelven írt Tiltott Éden az első magyarul kiadott műve.

„A Tiltott édenben benne van ugyan az iszlám világ és a nyugat összecsapása, de nem ez a könyv fő mondanivalója. A fő mondanivaló inkább arra irányul, hogy melyik út vezet a teljes pusztuláshoz, és melyik utat kellene helyette választani. Azt, amelyet a könyvben az új Hawaii állam választott, a fogyasztói társadalom felszámolásának útját, a Föld javainak mértékletes kihasználásának útját. Ezt persze a mai körülmények között nem lehet megvalósítani, ehhez egy világégés kell.” – nyilatkozta az író a művéről. A regényt hangoskönyvben Szacsvay László előadásában hallhatjuk.

Előadja: Szacsvay László
Játékidő: 8 óra 52 perc
Formátum: MP3


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.12.07