2807
Fürdők és fürdőhelyek Budapesten és környékén - Észak-Magyarországon
Polczer Adél ajánlata

furdok-es-furdohelyek-budapesten-es-kornyeken-eszak-magyarorszagonAz 1995-ben alapított szombathelyi B.K.L. Kiadó küldetésének tekinti, hogy a hazai turisztikai látványosságokra hívja fel a figyelmet. Kalauz turistáknak és természetbarátoknak című, 16 kötetből álló sorozatuk a nyugat-dunántúli régió mindhárom megyéjét mutatja be. Az adott térség minden településével foglalkozik, a teljesség igényére törekszik. Helyi kutatók, tudós emberek írták az idegenforgalmi kalauzokat komoly levéltári és egyéb kutatások, terepbejárások alapján.

A kiadó Magyar emlékek és látnivalók című rendhagyó útikönyv sorozata a szomszédos országok magyar vonatkozású látnivalóit tartalmazza, az adott országra vonatkozóan a teljesség igényével. Eddig három kötet jelent meg a sorozatban: 1. Horvátország és tengerpartja; 2. Szlovénia. Isonzó, Doberdó; 3. Szerbia a Vajdasággal. Bosznia és Hercegovina.

Az új turisztikai könyvsorozat, a Hazai úti célok azt a kiadói törekvést tükrözi, hogy tematikusan, turisztikai vonzerők szerint dolgozzák fel Magyarország látnivalóit. Az első két kötet a fürdőkkel és fürdőhelyekkel foglakozik, de már folynak az előkészületek vár- és kastélymúzeumaink bemutatásáról. Az első kötet a Dunántúlon lévő gyógy-, termál- és wellness fürdők leírását közli, ajánlott könyvünk az összes Budapesten és Észak-Magyarországon működő gyógy-, termál- és wellness fürdőt veszi számba.

A magyarországi fürdőkínálat rendkívül gazdag, mindenki megtalálhatja a maga számára az ideális lehetőségeket. Az útikönyv erőssége, hogy nemcsak a fürdőkomplexumok részletes leírását tartalmazza nyitvatartással, megközelítésekkel, hanem kiegészíti településtörténettel, felhívja a figyelmet a környékbeli fontosabb műemlékekre, látnivalókra is. A kötetet több mint 200 fotó illusztrálja.

Az útikalauz újszerű használatát teszi lehetővé a könyv hátoldalán lévő QR-kód, melynek segítségével okostelefonokra, táblagépekre letölthető a könyv teljes anyaga.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.11.20