3029
Hangos Mi MICSODA: Múmiák - Az emberi test
Hatvaniné Ragány Klára ajánlata

hangos-mi-micsoda-mumiak-az-emberi-testHangos Mi MICSODA olyan hangjáték, mely a már jól ismert és népszerű Mi MICSODA sorozat témáit dolgozza fel. A Tessloff és Babilon Kiadó 2006-os, 4 éves kortól ajánlható CD-jén két könyv történetét meséli el a két főszereplő: Timi és Tomi. De olykor a mindig izgága átváltozó művész barátjuk, Quentin is bekapcsolódik a mesélésbe. A történeteket az elbeszélő foglalja keretbe, ő tárja a gyerekek elé egy-egy téma gazdag ismeretanyagát.

Az emberi test: a természet legnagyobb csodája; az az összehangolt munka, melyet szerveink, izmaink és csontjaink végeznek, nem hasonlítható össze semmi mással. Ennek a „remekműnek” a bemutatására vállalkozik a táncos lábú Timi és a tudósi babérokra törő Tomi, de a mindig izgága Quentin is hallatja a hangját. Megtudhatjuk, hány vérkörünk van, melyik izmunk dolgozik megállás nélkül életünk végéig, és még az is kiderül, van-e hetedik érzékünk?

Múmiák: Pontosan tudjuk, mit ettek régen az emberek, milyen betegségeik voltak, és miként gyógyították őket. Hogyan lehetséges ez? A második történet pontosan erről szól. Timi kicsit fél a múmiáktól, a bátor Tomi azonban kalandos utazásra viszi Egyiptomba, így a gyámoltalan kislány sokat tanul a régi időkről. Kiderül, melyik a leghíresebb múmia, mitől természetes, vagy mesterséges egy múmia. Aki végighallgatja, azt is megtudhatja, találtak-e valaha Magyarországon múmiákat?

Előadja: Viczián Ottó, Kerekes Andrea, Seder Gábor, Földi Tamás
Teljes játékidő: 50 perc
Formátum: audio


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.08.31