3306
Fészkes fenevadak
Szabados Éva ajánlata

feszkes-fenevadakHa egy színvonalasan szórakoztató vígjátékra vágyunk, akkor jó választás a legendás Monty Python jelentős közreműködésével megalkotott Fészkes fenevadak. A főszereplő-forgatókönyvíró és producer John Cleese mellett Michael Palint, Jamie Lee Curtist és Kevin Kline-t, A hal neve: Wanda stábját láthatjuk ismét remekül komédiázni.

A film a londoni Marwood Állatkertben játszódik, amelynek új tulajdonosa, az öreg, pénzéhes McCain (Kevin Kline) kiköti, ha rövid időn belül nem lesz képes több profitot termelni az intézmény, bezáratja. Fiát, a léha Vince McCaint (szintén Kevin Kline) bízza meg a menedzseléssel, aki vicsorgó vadállatokkal és olcsó látványosságokkal szeretné becsalogatni a nagyközönséget.

De az öreg McCain nem bízik a fiában, ezért Willa Westont (Jamie Lee Curtis) is odaküldi, hogy tartsa szemmel Rollo Lee-t (John Cleese), az állatkert igazgatóját. Az újdonsült vezetőnek kell végrehajtania a radikális változásokat, például meg kell szabadulni a feleslegessé vált cuki kisállatoktól. Az állatgondozók azonban, élükön a kissé bőbeszédű Adrian „Bugsy” Malone-nal (Michael Palin), mentőakciót szerveznek. Szelíd kedvenceik egyszerre vérengző szörnyeteggé változnak…

John Cleese a keménykedő, valójában lágyszívű igazgató, Kevin Kline pedig a tuskó pénzember és gyengejellemű fia kettős szerepében zseniális. A film a színészeknek és a dramaturgiának köszönhetően valóban a rekeszizmaink megmozgatását szolgálja, méghozzá nagyon hatásosan.


Megtekintés az Online Katalógusban

2018.05.25