12
Kémnők
Gősy Gáborné ajánlata

kemnok

A történelmi kalandfilm a második világháború idején alakult és 1946-ig működött SOE (Speciális Hadműveletek Osztálya) tevékenységét mutatja be. Tagjai bátor nők és férfiak voltak, akik igyekeztek a hátországban csapásokat mérni a tengelyhatalmak erőire a németek és az olaszok által megszállt európai országokban. Feladatuk hírszerzés és szabotázsakciók végrehajtása, katonai információk szerzése volt.

A Kémnők című film a francia ellenállási mozgalomban harcoló öt nő története. Az 1944. június 6-i normandiai partraszállás volt a második világháború legnagyobb tengeri deszant művelete. Ennek előkészítésénél lebukik egy geológus, akiről egy ideig nem derül ki, hogy kicsoda, ezért egy német kórházban ápolják.

A film főhőse Louise Desfontaines orvlövész. Férje elvesztése után testvérével és négy másik nővel folytatják a veszélyes munkát. Izgalmas és akciódús kalandokat élnek át küldetésük teljesítése során. Miközben hazájukért harcolnak – nagyon emberi módon – saját életüket is féltik, és ebből adódóan tragikus események is történnek. A hazaszeretet, a testvéri szeretet vagy a háború túlélése a fontosabb-e a számukra? Sok megpróbáltatáson átjutva sikerül-e teljesíteni küldetésüket, a partraszállás előkészületeiről túl sokat tudó Heindrich ezredes elleni merényletet?

A szereplők: Sophie Marceau, Julie Depardieu, Marie Gillain, Déborah Francois, Maya Sansa, valamint a Heindrich ezredest alakító Moritz Bleibtreu garantálják Jean-Paul Salomé filmjének sikerét. A háborús kalandfilmek kedvelőinek ajánlom az alkotást.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.04.26