149
Prieger Zsolt és Magyar Bori: Szerb Antal legendája
Kortárs Irodalmi Estek

2024. május 7-én (kedd) 18 órától folytatódik a Kortárs Irodalmi Estek rendezvénysorozat a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtára 2. emeleti rendezvénytermében (Győr, Baross G. út 4.). Vendégünk Prieger Zsolt és Magyar Bori lesz. 

Prieger Zsoltnak, az Anima Sound System zenekar vezetőjének legnagyobb erőssége a művészi bátorság. Időről időre képes megújulni, feladni a már bevált, megszokott sémákat és valami egészen újba kezdeni. Eddig majd húsz féle egyedi zenés-irodalmi előadást alkotott kollégáival, színészekkel zenészekkel, énekesekkel, melyeknek stílusára itthon még nem volt példa. Az előadások újragondolják a felolvasóestek monotonitását. Vegyítik az irodalmat az elektronikával és a különböző zenei műfajokkal, mint például a dubbal, a jazzel, a hip-hoppal, vagy éppen Bachhal. Tágítják a határokat, frissek, amolyan álomszerű fantáziák. Az előadásokban összeválogatott zene segíti a szövegek befogadását, többletjelentést ad, és színesebbé teszi az utazást a versek világába.

Prieger Zsolt és Magyar Bori Szerb Antal-fantáziája költőien szürreális és roppant realista: akusztikus képek, városok és történetek, szerelmek és szeretett irodalmak váltják egymást. Bejátszásokkal, klasszikus és popkulturális zenei elemekkel, énekkel és improvizációval teli látomás: kihagyhatatlan irodalmi, zenei és filozófiai előadás. Az ősbemutatója a tavalyi Budapesti Tavaszi Fesztiválon volt, a Rumbach Zsinagógában, másodszor nagy sikerrel mutatkozott be Győrben, az Öt Templom Fesztiválon. Aki akkor kihagyta, vagy éppen ismételné az élményt, annak itt a helye.

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálni az alábbi űrlapon lehet.

Mindenkit sok szeretettel várunk!