198
Charles Bukowski: A város legszebb nője
Könyvbemutató

A Kortárs Irodalmi Estek keretén belül 2024. 04. 19-én (péntek) 18 órakor a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében (9021 Győr, Baross Gábor út. 4.) Charles Bukowski: A város legszebb nője című könyvét mutatjuk be.

A város legszebb nője most jelenik meg Magyarországon először, ráadásul hét éve ez az első itthon eddig kiadatlan kötete. A műben harminc novella szerepel, és ha a novella az irodalom Instagram-posztja (© Pritz Péter), akkor Bukowskitól most harminc olyan posztot kapunk, amik ugyanolyan emlékezetesek lesznek, mint találkozásunk életünk első szerelmével, mint életünk első szeretkezése, koncertje vagy berúgása.

A könyvbemutatón az ország egyik legfontosabb kultúrharcosa, az Anima Sound System alapítója, Prieger Zsolt beszélget a fordítóval, Pritz Péterrel, aki 20 éve „Bukowski magyar hangja”, a beszélgetés közben pedig az ország egyik legtehetségesebb színésznője, a Semmelweis film főszereplője és egyben a város egyik legszebb nője, Nagy Katica olvas fel részleteket a kötetből. Azért is ők az est főszereplői, mert ők maguk is Bukowski-rajongók.

A rendezvényre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az űrlapon keresztül tudnak.