117
Lányregény – Előbb-utóbb mindenki révbe ér. Vagy mégsem?
Könyvbemutató

Görcs Annamari Lányregény – Előbb-utóbb mindenki révbe ér. Vagy mégsem? című művével találkozhatnak 2024. április 17-én (szerda) a Kisfaludy Károly Könyvtár 2. emeleti rendezvénytermében 18 órakor.

Lányregény

Egy életen át kitartó, őszinte barátságra lelni legalább akkora kihívás, mint megtalálni az igazit. Maja, a huszonéves könyvtáros lányregényként induló élete megreked, amikor egy nap ráébred, hogy nem a megfelelő emberrel él együtt. Bár véget vet a kiégett kapcsolatnak, az új élete csak nem akar elkezdődni, ráadásul a környezete folyamatosan emlékezteti: az elérhető, kedves és rendes férfiak száma az idővel arányosan fogy. De milyen kilátásai lehetnek Majának, ha a barátai sem igazán boldogulnak? Vagy minden lányregény a képzelet szüleménye csupán?

Görcs Annamari győri szerző első regényében generációs kérdésekre keresi a választ, amelyhez a keretet egy jobb sorsra érdemes könyvtár adja, és fontos szerepet kap egy elveszett könyv is. A szerzővel Ihász Anna beszélget az írásról, a könyvek és a könyvtárak szeretetéről.

A szerzőről: 

Görcs Annamari másodikgenerációs, családi céget vezet, amelyet az édesapjától vett át 2014-ben. Elsőkötetes, győri szerzőként a 22. Győr Könyvszalonon mutatkozott be. Gyermekkora óta vonzza a művészet és az irodalom, azóta naplót, verseket, történeteket ír, 2007-ben jelent meg az első novellája, legújabb írásai a Felhő Café irodalmi portálon olvashatóak. A Lányregény az első kiadott regénye.