198
31. ’’Hegyalján innen, Sokorón túl’’ népmesemondó verseny 

A "Hegyalján innen, Sokorón túl" elnevezésű, hagyományos népmesemondó versenyt immár 31. alkalommal rendezi meg a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára és a Bezerédj-kastély Művelődési Ház.

A versenyen  a győri és Győr környéki iskolák legjobb mesemondói mérik össze tudásukat.

A verseny célja népmesekincsünk felfedezése, őrzése, rejtett értékeink bemutatása és közvetítése, szép magyar nyelven, egyénre szabott jó meseválasztással. Sok szeretettel várjuk a gyerekeket az általános iskolások közül három korosztályban (1-2. osztály, 3-4. és 5-6. osztály), intézményenként egy vagy két tanulót.

A népmesemondó versenyre 2024. április 16-án, kedden 9 órakor kerül sor. Nevezési díj nincs, a lebonyolítás korosztályonként emelkedő sorrendben történik. Időtartama – a jelentkezők számától függően – 3-4 óra a szünetekkel, az értékeléssel és a díjkiosztással együtt. A mesék időtartama maximum 4-5 perc, a verseny helyezettjei és résztvevői könyv- és tárgyjutalomban részesülnek.

A jelentkezési lapot legkésőbb április 8-ig (hétfő) kell visszaküldeni e-mailben vagy levélben, de telefonon keresztül is lehet nevezni. A verseny helyszíne a Bezerédj-kastély (9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90). A jelentkezési lap a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér honlapjáról letölthető innen >>

Elérhetőségek:

Címünk: Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Ménfőcsanaki Fiókkönyvtára Bezerédj-kastély; 9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 90. (Sulyok Attiláné)
Telefon: 96/448-225 (könyvtár)
E-mail: csanak@gyorikonyvtar.hu, sulyok.erika@gyorikonyvtar.hu

Sok szeretettel várjuk a jelentkezőket!

2024.03.14