170
H. Hegyi Erika: Tiki-Taki mesetanoda
Bedő Mónika ajánlata

h-hegyi-erika-tiki-taki-mesetanoda

A Tiki-taki mesekönyv valóban egy mesetanoda! A kötetben található, mesélhető és könnyen megtanulható, dallamos versikék egyaránt jó példát mutatva tanítanak, oktatnak és fejlesztik a gyerekek tudását.” ‒ olvashatjuk az ajánlóban.

A Tiki-Taki mesekönyv írója, H. Hegyi Erika mindamellett, hogy anya, nagymama ‒ ahogy unokái becézik, a „Szívecskés nagyi” ‒ pszichológusként foglalkozik gyerekekkel. A győri születésű szerző 1984-től publikált napilapokban és kortárs művészeti magazinokban. 1993-ban az Anyák a történelemben című dokumentum novellapályázat első díját nyerte el. Több antológiában is jelentek meg versei. 2001-ben Törékeny idők címmel jelent meg az Alterra Kiadó gondozásában első önálló vers-novella kötete, majd több felnőtteknek szóló kötete után a Mesefa című mesekötete 2019-ben. A kötetbe gyakran ezt dedikálta: „A mese olyan fontos a gyerekeknek, mint a nap fénye a virágoknak."

A Tiki-Taki mesetanoda több témakört ölel fel. Az első fejezetben, az Elvarázsolt erdő című versben az emberek és az állatok tulajdonságairól, a barátságról, a segítségről és a környezetünkről tanulhatunk, továbbá a hétköznapok munkáiról, feladatairól is. A verses mondókákból többek között azt is megtudjuk, hogyan beszélnek és mozognak az állatok. Majd beszélgethetünk a hét napjairól, a hónapokról, az évszakokról és az ünnepekről is. Az utolsó fejezet a szeretetről, az otthon melegéről, az óvodáról és az iskoláról szól.

A magánkiadásban, 2023-ban megjelent mesekönyvet – ahogyan az előzőt is – dr. Hegyi Ilona illusztrálta. Óvodás és kisiskolás korosztálynak ajánljuk.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.02.27