67
Világzene: Boban Markovic Orkestar - Millennium
Juhászné Lukács Mária ajánlata

boban-markovic-orkestar-millennium

A trombitának százféle jelentése van a Balkánon a cigányoknál: vigasságba, táncba hív, növeli a jókedvet, energiát ad, de egy időben melankólikus is tud lenni, ha kell. Más kultúrákkal ellentétben nem hív csatába. A trombitás a király, a legnépszerűbb ember a vidéken. És ha létezik jó zenekar, az egész világ az övék.

Boban Markovic több mint két évtizede Szerbia legjobb trombitásának számít, a legjelentősebb nemzetközi világzenei magazin, a Songlines szerint ő a világ legjobbja. 1996-ban alapított zenekarával, a Boban Markovic Orkestarral mindent elért, amit zenekar elérhet a világ ezen szegletében; díjak sokasága, több százezer eladott lemez, klub és fesztiválkoncertek százai, rajongók tízezrei követik örömzenélésüket, bárhol is játszanak Európa országaiban. A szerbiai Gučai Trombitafesztiválon is, ami a balkáni zene legfontosabb rendezvénye, minden évben fellépnek hatalmas sikerrel.

2000 őszén Millennium címmel készítettek lemezt Magyarországon az X-Produkció kiadásában. A CD-n található számok nagyrészt Boban szerzeményei, de az album első felvételét Lajkó Félix jegyzi. A 12 számot meghallgatva ott érezhetjük magunkat a fergeteges koncertjeik egyikén valahol a nagyvilágban.

Tracklist:
01. Disko – Džumbus
02. Zajkova Igra
03. Vlasinski Zvuci
04. Ciganski Čoček
05. Hani Sasa
06. Kalimanka Kolo
07. Radetov Čoček
08. Ring-ring
09. Millenium
10. Igra Andela
11. Zaidi
12. Oj, Borije


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.02.23