69
Popper Péter: Részemről mondjunk mancsot!
Tolnai Gáborné ajánlata

popper-peter-reszemrol-mondjunk-mancsot.

Vallomás a négylábúakról, akik nélkül elviselhetetlenül sivár lenne az élet. „Köszöntünk kéz a kézben, részemről mondjunk mancsot” – így kezdődik a Micimackó. Azért lett ez a mondat a könyv címe, mert hiába játékállat a világhírű medve, az igazi állatok éppen olyan tisztaszívűek, mint ő. Ez egy vallomásos könyv, sok mosollyal és szomorúsággal, de mindvégig abban a meggyőződésben, hogy aki nagyon figyel az állatokra, az emberekről is megtud valami fontosat...

Popper Péter az állatok ürügyén sok mindent megírt az emberekről, a világról. Szó van a könyvben a teremtésről, a vegetarianizmusról, vallásról, magányról és az élet szinte valamennyi dolgáról, természetesen az állatokkal kapcsolatban. A kutyákon és a cicákon kívül nem hiányzik a könyvből a papagáj, a kajmán, a csiga, de még egyszarvú is szerepel benne. Popper Péter a könyvében manókat, tündéreket, sárkányokat is szerepeltet. Hogyan kerülnek bele a könyvbe? Beleillenek, hiszen az állatokkal kapcsolatban is sok meseszerű dolgot fogalmaz meg.

A végszóban azt írja a szerző: „Végigolvasva, amit eddig írtam, fel kell tennem magamnak a kérdést: véletlen-e, hogy éppen ez az ’állatos’ könyv követte Az Írást, sőt megjelenésével besurrant az Ó- és Új testamentumról szóló két kötet közé. Megmaradt bennem egy kérdés: mennyire sikerült érezhetővé tennem az álmodó tudat és az éber tudat találkozásának és együttélésének nagyszerűségét és tragikumát?” A válasz ott van a sorok között.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.02.20