64
Rock: Fleetwood Mac - The Best of Fleetwood Mac
Polczer Adél ajánlata

fleetwood-mac-the-best-of-fleetwood-mac

1967-ben Peter Green gitáros-énekes-zeneszerző és Mick Fleetwood dobos megalapította a Fleetwood Mac együttest, amely mondhatjuk, hogy műfajteremtő volt a pop-rock zenében. A zenekar tagja volt még Jeremy Spencer slide gitáros-orgonista, Robert „Bob” Brunning basszusgitáros, akit nemsokára felváltott John McVie. Az együttes 1967. augusztus 13-án mutatkozott be a windsori (Egyesült Királyság) Jazz és Blues Fesztiválon, és ezzel megkezdődött az amerikai gyökerekből táplálkozó blues, country, rock és softpop zene egyvelegéből összeállt zenei hangzás megalkotása és terjesztése.

1968-ban a Fleetwood Mac című debütáló albumukon megjelent a Black Magic Woman, ami később Santana előadásában vált még híresebbé, illetve a Need Your Love so Bad sláger. Második albumukon a kicsit szomorkás hangulatú Albatross című szám listavezető lett Nagy-Britanniában. A 70-es években több tagcserét is megélt az együttes, mire a kemény mag kialakult: Lindsey Buckingham, Stevie Nicks, Mick Fleetwood, John McVie. 1977-ben adták ki a talán leghíresebb albumokat, a Rumours-t. 1979-ben 18 hónapig tartó turnét kezdett el a zenekar, melynek során bejárták szinte az egész világot, ennek eredménye az 1980 végén kiadott Fleetwood Mac Live album. A nyolcvanas évek második felében a sikeres korszak lezárult, többen kiváltak és szólókarrierbe kezdtek, illetve új zenészek jöttek.

1998-ban a Fleetwood Mac együttest (Mick Fleetwood, John McVie, Christine McVie, Stevie Nicks, Lindsey Buckingham, Peter Green, Jeremy Spencer és Danny Kirwan) ünnepélyesen beiktatták a Rock and Roll Hall of Fame tagjainak soraiba.

Tracklist:
01. Albatross
02. No Place To Go
03. Merry Go Round
04. Long Grey Mare
05. Black Magic Woman
06. Rambling Pony
07. Watch Out
08. My Baby's Good To Me
09. The World Keep On Turning
10. Need Your Love So Bad
11. Doctor Brown
12. Love That Burns


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.02.09