119
Állatkertek és vadasparkok Magyarországon
Légrádi Szilvia ajánlata

allatkertek-es-vadasparkok-magyarorszagon

Minden gyermek ösztönösen vonzódik az állatokhoz, még akkor is, ha egyesek félelmetesek számukra. Szakértők szerint az állatok szeretete egyértelműen velünk születik, szeretnénk közelebbről megnézni, megismerni őket.

Erre az igényre épülve számos kisebb-nagyobb állatkert, vadaspark, madárpark, állatfarm és látványakvárium található hazánkban. Ezeknek az intézményeknek a megismerésében segít ez a kiadvány, mely a Hazai úti célok turisztikai könyvsorozat tizedik kötete.

A sorozat legújabb darabja két fejezetre tagolódik. Az első fejezetben a köztulajdonban lévő állatkerteket, a Magyar Állatkertek és Akváriumok Szövetségének tagjait mutatja be a könyv. Az állatkertek nemcsak szórakoztató látványosságok, hanem az élővilág megismerésének és védelmének kiemelkedően fontos műhelyei, ahol számtalan állatfaj mindennapjaiba kapunk közvetlen bepillantást, kifejezetten a számukra kialakított mesterséges életterek bejárásával.

A második fejezetben a magán állatkerteket, vadasparkokat, állat- és élményparkokat ismerhetjük meg. Ez segít abban, hogy megismerhessük a távoli földrészek élőlényeit, továbbá a hazánkban honos vadállatokat, háziállatokat. A vadasparkok alapvetően a magyarországi vadállományt mutatják be úgy, hogy az állatokat a természetes környezetükben, szabadon figyelhetjük meg. A könyv részletes leírásokkal és fényképekkel gazdagon illusztrálva mutatja be az egyes intézményeket, az elérhetőségeket is feltüntetve. A szövegek és fotók a könyvben szereplő intézményektől származnak.

A kiadó elsődleges célja az volt, hogy vendégcsalogató kiadványként a mai kornak megfelelő modern design és sok fotó segítségével ismertesse Magyarország 40 olyan helyszínét, amely országunk és földünk sokszínű állatvilágát mutatja be. Pontos leírást kap az olvasó történetükről, szerteágazó tevékenységükről és a bennük látható állatfajokról.

A könyv 2023-ban jelent meg a szombathelyi B.K.L. Kiadó gondozásában. A nyomdai munkálatokat a győri Palatia Nyomda és Kiadó Kft. látta el.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.01.09