76
Tótfalusi István: Operamesék
Ősze Mária ajánlata

totfalusi-istvan-operamesek

Tótfalusi István évtizedek óta népszerű Operamesék című könyvében arra vállalkozott, hogy a fiatal és kezdő operalátogatókkal megismertesse az operairodalom gyöngyszemeinek tartalmát. Az operák cselekményét meseszerű történetekben, elbeszélésekben mondja el a szerző, híven követve a művek történetét, sőt olykor megvilágítva az előzményeket is.

Sok zeneszerető gondolja úgy, hogy számára egy idegen nyelven előadott opera élvezhetetlen. Hasonló érzést kelthet egy varázsos énekhangokon megszólaló, ám érthetetlen magyar szöveggel előadott mű is. Az operákkal ismerkedő olvasóknak, felnőtteknek és fiataloknak egyaránt élvezetes olvasmány a kötet, amelyben egy-egy kis történetbe sűrítve olvashatók a legismertebb operák cselekményei. Az operairodalom huszonkilenc darabja önálló irodalmi alkotásként is figyelemre méltó, érdekes és izgalmas olvasmány. A kötetben a zeneszerzőkről és a zenei alapfogalmakról is olvashatnak az érdeklődők.

Tartalom: A varázsfuvola, Aida, Lohengrin, Turandot, Bánk bán, A kékszakállú herceg vára, Gianna Scicchi, A trubadur, Hunyadi László, Otello, Szöktetés a szerájból, A nürnbergi mesterdalnokok, Borisz Godunov, Rigoletto, Don Juan, Lammermoori Lucia, A sevillai borbély, Figaro házassága, A bolygó hollandi, Álarcosbál, Fidelio, Tosca, Háry János, Carmen, Traviata, Bohémélet, Parasztbecsület, A bajazzók, Pillangókisasszony.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.01.09