90
Jazz: Miklósa Erika - Másképp
Juhászné Lukács Mária ajánlata

miklosa-erika-maskepp

Miklósa Erika világhírű operaénekesünk stúdiólemeze, a Másképp egy klasszikus kalandozás a latinos dallamok és a jazz világában: a művésznő kedvenc dalait énekli saját stílusában, izgalmas hangszerelésben.

Egy korábbi nyilatkozatában a következőket árulta el a lemezzel kapcsolatban: „Az eredeti cím A szenvedély útjai volt, hiszen az összes dal vagy ária intim és kitárulkozó, a szerelemről, a szeretetről, az odaadásról szól, így igazán a legbensőbb világomat, érzéseimet tudom megmutatni... Az első szám, aminek tudtam, hogy benne kell lenni, Lakmé Csengettyűáriája volt, mert laikusként életemben először egy kazettás magnón ezt hallottam Maria Callas előadásában, és tulajdonképp ez indított el a pályán. A mediterrán tájat nagyon szeretem, így került a lemezre a portugal fado, az Edith Piaf-sanzon, a Piazzolla-szerzemény, a Carmen-ária. A bigband hangulatához, hangzásához passzol Bernstein, Gershwin Summertime-ja vagy a Traviata. Két Attilával, akikhez munkakapcsolat fűz, Dolhai és Kökény Attilával pedig duettet énekelek. Összességében a meghatározó élményeimet, utazásaimat szerettem volna felidézni, darabokat, szerepeket, országokat, filmeket, klasszikusokat, amiket évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt írtak, de örök érvényűek, és ma is frissnek, érvényesnek hangzanak.”

A lemezen közreműködnek: Dolhai Attila, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert és Harazdy Miklós, a Modern Art Orchestra és a Quartett Escualo.

Tracklist:
01. Piazzolla: Maria de Buenos Aires – Yo Soy Maria
02. Gershwin: Porgy and Bess – Summertime
03. Bernstein: Candide – Glitter and Be Gay
04. Händel: Eternal source of light divine
05. Verdi: La Traviata – È strano, è stran
06. J. Strauss: Denevér / Die Fledermaus – Csárdás
07. Kálmán: A csárdáskirálynő – Álom, álom
08. Bizet: Carmen – Habanera
09. Pacheco: Ha uma música do povo
10. Delibes: Lakmé – Où va la jeune Indue?
11. Monnot: Hymne à l'amour (Edith Piaf dala)
12. Porter: Let's do it!
13. Hupfeld: As Time Goes By (Casablanca film betétdala)


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.01.05