153
Jennifer Niven: Veled minden hely ragyogó
Máthé Norbertné ajánlata

jennifer-niven-veled-minden-hely-ragyogo

Megejtően szép kamasz szerelem három hónapja ez a sodró lendületű és megrázó történet, de még ennél is több: élet, halál, betegség, előítéletek és megbélyegzés, önfeláldozó igyekezet, gyász és a tragédiából való katartikus feltámadás körül forog Theo és Violet love story-ja. A két végzős középiskolás fiatal öngyilkosságra készülve ismerkedik meg az iskola óratornyának keskeny párkányán állva. Ki menti meg a másik életét? Ki a felelős a másikért? Ki és mit tehet (tehetne) a leselkedő végzet ellen? Bepillanthatunk egy szeretnivaló fiú gondolat- és érzésvilágába, gyermekkori traumáiba, amelyek elkerülhetetlenül sodorják őt a kezdettől fogva sejthető végzet felé. A paradox módon felemelő vég mégis meglepetést tartogat az olvasónak, és egyhamar nem feledjük, ahogy Theót sem, aki rövid, üstökösszerű létével új életre serkenti szerelmét, Violetet.

Te vagy a szivárvány összes színe a vakító fehérségben.

Negyven másodpercenként meghal valaki a világon, mert öngyilkos lesz. Negyven másodpercenként marad utána legalább egyvalaki, akinek meg kell küzdenie a gyásszal, veszteséggel.

Jennifer Niven első fiatal felnőtteknek szóló regénye, a Veled minden hely ragyogó (All the Bright places) 2015-ben jelent meg. Két tinédzser, Violet és Finch találkozását és életét követi nyomon pár hónapon keresztül: mindketten mentális problémákkal küszködnek, és találkozásuk pillanatától már közös titkuk is van. Csodálatos, mindemellett borzasztó, részenként megmosolyogtat, aztán a mélybe taszít. Niven ezzel a művével 2015-ben elnyerte a Goodreads legjobb fiatal felnőtt szépirodalmának járó díját.


Megtekintés az Online Katalógusban

2024.01.02