93
Berg Judit: Tündérváros
Polczer Adél ajánlata

berg-judit-tundervaros

A Panka és Csiribí-sorozat harmadik részében az erdei tündérek Tündérvárosba utaznak, hogy meglátogassák autószerelő barátjukat, Bonifácot. A kötet meséiben különféle mesterségek bukkannak elő, találkozunk orvossal, postással, vicces cukrásszal, artistákkal, tűzoltókkal, sőt még egy igazi csillagásszal is. Ráadásul Panka elhatározza, hogy most már mindenképpen megtanul repülni!

A Tünderváros zenés mesekönyvben Berg Judit mesekönyvíró történeteit Vándor Éva meséli el. A meséket Bizek Emi varázslatos zenéi színesítik a Halion Symphonic Orchestra hangszereinek kíséretével. Zongora, fuvola, pikoló, fagott, hegedűk, brácsák, csellók és nagybőgők, rézfúvósok és ritmushangszerek kísérik végig az erdő lakóinak történeteit. A lemezborító belsején található útmutatóval a zenei műveltség is fejleszthető, mivel segít felismerni az egyes hangszerek hangját. A lemez érdekessége, hogy a történetekben hallható komolyzenei futamok a mesék végén könnyűzenei feldolgozásban is megjelennek, így színesítve a gyermekek zenei világát. A CD tokban található képes füzet Pásztohy Panka rajzaival illusztrálja a meséket.

Berg Judit már négy gyermek édesanyja, és tizenkét mesekönyv szerzője. Saját bevallása szerint három lánya és kisfia nemcsak ihletője történeteinek, de néha ötletgazdáik vagy épp „megrendelőik” is. 2011-ben József Attila-díjat kapott. Rumini című regénye 2007-ben az Év Gyermekkönyve-díjban részesült.

Előadja: Vándor Éva
Teljes játékidő: 76 perc
Formátum: 1 audio CD


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.12.29