48
J. Randy Taraborrelli: A Kennedy-örökösök 
Elérhető könyvtárunkban

Új, tényfeltáró könyvében a Kennedy család történetének elismert kutatója, J. Randy Taraborrelli lerántja a leplet Amerika leghíresebb családjának következő nemzedékéről. Ifjabb John Kennedy életét követhetjük nyomon, megismerhetjük a számtalan nehézséget, amellyel a Kennedy-sarj szembe került, miután feleségül vette nagy szerelmét, Carolyn Bessette-t. Megdöbbentő, új részletek kerülnek napvilágra a pár tragikus haláláról - és arról, hogy miért javasolta Ethel Kennedy Carolynnak, ne vállalkozzon az utazásra, amely végül véget vetett az életének.

Számtalan olyan történet ebben a kötetben kerül először napvilágra, amely további adatokat szolgáltat a Kennedy dinasztia többi tagjának életéről. Megtudhatjuk, hogyan küzdött Kara, Ted lánya a tüdőrákkal, és hogyan vitt új, feminista vonalat a család életébe Ted felesége, Vicki. Fény derül ifjabb Bobby Kennedy és Patrick Kennedy függőséggel vívott küzdelmére, és arra, hogyan segített a popsztár, Taylor Swift Conor Kennedynek feldolgoznia az édesanyja, Bobby felesége, Mary halálát. Kiderül az is, hogyan lett III. Joe Kennedy a Kongresszus sikeres tagja.
A történet középpontjában a család legyőzhetetlen és megkerülhetetlen matriarchája, Ethel Kennedy áll, aki őrült különcségeivel és inspiráló bátorságával félelmetes figurává nőtte ki magát.

A könyv alapjául több száz különleges, első kézből származó interjú szolgál. A szerző több mint húsz éven keresztül folytatta kutatásait többek között a JFK Library és az Edward M. Kennedy Institute hangfelvételeinek felhasználásával. Ennek köszönhetően A Kennedy örökösök című kötet az ambíció, a botrány, a büszkeség és a hatalom történetének drámai erejű és nagyívű feldolgozása.

Megtekintés az Online katalógusban

2023.12.11