103
Zimmerer Anita: Galigali, a medvekapitány
Bedő Mónika ajánlata

zimmerer-anita-galigali-a-medvekapitany

Zimmerer Anita kötete, a Galigali, a medvekapitány egy plüssmackó különleges kalandjait mutatja be, melyek során sárkányokkal, manókkal kell megküzdenie, furfangos észjárása segítségével. A kisebb-nagyobb galibák megoldásában segítségére van kutyalegénysége is.

A gyógypedagógus végzettségű szerző saját kislánya, Luca szórakoztatására fogott meseírásba. A történetek főhőse Galigali, Luca nagyon vicces és mókás külsejű, alapvetően fekete, ám kék hasú és különböző színekben pompázó kezű plüssmedvéje, aki néha elkíséri a kislányt az óvodába. A maci régóta megvan a kislánynak, később pedig felesége is lett.

Kalandozásaik során csodás tájakon jártak, és még érdekesebb lényekkel találkoztak. „A baráti segítségadást, az írni tanulást, a rossz tettek következményét mind bemutatja a mű, kedves mesék által.” „A kötetben fontos volt az ismeretterjesztő mesék megjelenése is. 7 éves kortól igazi élményt jelentenek a mesék, amelyek rövidségükkel segítik az olvasóvá válást és a fantázia fejlődését.” A 2022-ben megjelent mesekönyv külön érdekessége, hogy a szerző kilencéves kislánya illusztrálta.

A könyvtárunkban is elérhető kötetet ötéves kortól ajánlják, de különböző korú kisgyermekeknek is érdekes, szórakoztató olvasmány.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.11.28