119
M.C. Beaton: Agatha Raisin és a tünékeny tündérek
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

m-c-beaton-agatha-raisin-es-a-tunekeny-tunderek

James már megint felültette Agathát, aki haragjában egy javasasszony tanácsát követve az igaz szerelem nyomában Fryfam tündéri falvában bérel magának házikót, de az ott lakók korántsem tündéri teremtmények. Megtesznek mindent annak érdekében, hogy Agatha ne érezze jól magát az új, ideiglenes lakhelyén. Tán egyedül a kocsma tulajdonosa viseltetik iránta jóakarattal. Ettől persze paprikásabb lesz a főhősünk, pedig egyébként sem egy szende szűz.

A faluban zajló furcsa történések sorozata egy csapásra szétzilálja Agatha romantikus ábrándjait. Rejtélyes fények jelennek meg hátsó kertjében, majd értelmezhetetlen események sorozata veszi kezdetét. Mindennek tetejébe még hőn szeretett macskáinak is nyoma vész. Aztán holtan találják a helyi földesurat...

Agatha nyughatatlan természete egy féltékenységgel és zsarolással megspékelt történetbe sodorja, miközben a gyilkos mindent elkövet azért, hogy Fryfamben tartsa a kíváncsiskodó Aggie-t – hullaként! Szerencsére Charles jókor van jó helyen, és némi humort, könnyedséget visz a történetbe. Agatha jó kis jellemfejlődésen megy keresztül, már sokkal önzetlenebb, mint az első részekben, legalább a macskáit félti, és nem dobálja a csikkjeit sem szanaszét. Mindenáron meg akarja mutatni, hogy ő a rettenthetetlen detektív, aki Charles segítségével olyan dolgokat is kiderít, amelyeket a pipogya és ellenséges rendőrök képtelenek. Ezzel jókora kalamajkába keveri magukat. Nem elég, hogy a rendőrség gyanúsítottként hallgatja ki, de még az élete is veszélyben forog.

És a vége… Nahát, az mindent visz. Legalábbis a romantikus lelkületűek szemszögéből nézve. Remek és szórakoztató olvasmány.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.10.31