175
Farley Mowat: Baglyok a családban
Gősy Gáborné ajánlata

farley-mowat-baglyok-a-csaladban

A kanadai Saskatoonban élő Mowat család állatkedvelő fia harminc pocok, tíz galamb, számtalan kísérleti fehér patkány, néhány nyuszi, örvös kígyó és Korcsi kutya mellé befogott egy baglyot is a közeli nyárfásban. Majd, hogy ne érezze egyedül magát az elárvult bagolyfióka, hozott egy másik uhut is a házhoz, „akiért” egy svájci bicskát adott cserébe. Apja, aki általában megértően viselte fia állatgyűjtő akcióit, kikötötte: De több bagoly nincs!

A beszédes Huhu és Pityogós nevet adta a fiú a baglyoknak. A könyvből sok érdekességet megtudhatunk a baglyok viselkedéséről, miközben a gyerekekkel együtt számtalan kalandot élnek át. Farley Mowat, aki humoros állatregényeiről és ismeretterjesztő könyveiről ismert, jó tanácsokat ad a vadon élő állatok tartásához a könyv utószavában. A legjobb tanácsot maga is egy öreg indiántól kapta gyermekkorában, mikor egy sebesült óriás alkát készült befogadni. „Bánjon vele úgy, mintha ember volna. Nem is szabad másként, hiszen az állatok „igazából” emberfélék.

Ha tetszett a rövid terjedelmű regény, olvasd el a szerzőnek Ne féljünk a farkastól! vagy az Ilyen kutya nincs is! című könyveit is!


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.10.10