159
Duett: Zorán - Egypár barát
Juhászné Lukács Mária ajánlata

zoran-egypar-barat

Sztevanovity Zorán Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas előadóművész, zeneszerző, gitáros, énekes neve fogalom a magyar zenei életben. Az elmúlt több mint ötven év alatt neve összefonódott az igényes, könnyed, mégis tartalmas rockzenével. Az idősebb és fiatalabb generációnak is ugyanazt az életérzést nyújtják időtálló dalai.

Hosszú pályafutása alatt énekelt már számos duettet, egy részük lemezen is megjelent, de akadtak alkalmi együttműködések is: hol ő hívott meg barátokat, pályatársakat egy-egy fontosabb koncertjére, hol őt hívták meg duett-partnernek. Ezekből a dalokból válogatott össze egy csokornyit. A lemezen nagyrészt új stúdiófelvételek hallhatók, nem az eredetiket tették rá a lemezre, Zorán igényessége révén ezúttal is a nehezebb utat választva. Régebbi és újabb Zorán-dalok mellett szerepel a lemezen Leonard Cohen dalának új, magyarított változata, erdélyi jiddis népdal átirata, valamint kultikus filmdal magyar-szerb nyelvű átdolgozása is.

Hosszú pályafutásom alatt született lemezeimen csak ritkán fordult elő, hogy nem egyedül énekeltem el egy-egy dalt, de az alkalmi együttműködésekből annál több volt: hol én hívtam meg barátokat, pályatársakat egy-egy fontosabb koncertemre, hol engem hívtak meg duett-partnernek. Ezekből válogatottam össze erre a lemezre tizenegy dalt.

A CD mellékletében a dalok teljes szövege is szerepel, valamint a duettpartnerek közös fotóján kívül az énekesek, zenésztársak névsora.

Tracklist:
01. Esküvő (duett Tompos Kátyával)
02. Eső előtt, eső után (duett Gerendás Péterrel)
03. Harminc (tercett Sztevanovity Dusánnal és Presser Gáborral)
04. Mit akar az eső (duett Bíró Eszterrel)
05. Hé, ’67 (duett Kern Andrással)
06. Csak a szerelem (duett Palya Beával)
07. Úgy volt (duett Presser Gáborral)
08. Játssz még (duett Hegyi Barbarával)
09. Ne várd a májust (duett Bródy Jánossal)
10. Ederlezi (duett Rúzsa Magdival)
11. Míg a szív lejár (duett Váczi Eszterrel)


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.10.06