181
Csodabogarak – Az elveszett hangyák völgye
Máthé Norbertné ajánlata

csodabogarak-az-elveszett-hangyak-volgye

A nyugodt erdei tisztás közepén egy piknikes kosár árválkodik, amit egy fiatal pár hagyott ott nagy sietve. A közelben élő állatok már felfigyeltek rá, és meg is rohamozzák a megmaradt elemózsiát. Egy szorgos hangyacsapat a kockacukros dobozra csap le, ám nem várt meglepetés fogadja őket. Az édesség között ugyanis egy katicát találnak, aki belepottyant a dobozba.

A kedves kis pöttyös összebarátkozik a fekete hangyákkal, akik épp hadban állnak a vörösökkel a cukros dobozért. A kis katica elhatározza, hogy csatlakozik a háborúhoz, hogy megvédje új barátait és persze a felbecsülhetetlen értékű édességet.

A Csodabogarak – Az elveszett hangyák völgye (Minuscule – La vallée des fourmis perdues) 2013-ban bemutatott francia animációs kalandfilm Hélène Giraud és Thomas Szabo rendezésében. A Csodabogarak (Aprónép) című televíziós sorozat alapján készült, szöveg nélküli mozifilmet a Tallinni Fekete Éjszakák Filmfesztiválon mutatták be először 2013-ban. 2014-ben César-díjjal jutalmazták a legjobb animációs film kategóriában.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.09.15