5597
22. Győri Könyvszalon 2023. november 10-12.
Már lehet jegyet vásárolni

Mától elindult a 22. Győri Könyvszalon fizetős színházi előadásaira a jegyvásárlás! Nézzék meg a programkínálatot, ne maradjanak le kedvenc előadóikról!

22. alkalommal rendezzük meg idén Győr egyik legnagyobb könyves eseményét, a Győri Könyvszalont, amelynek 2023. november 10-12. között ad otthont a Győri Nemzeti Színház és a Kisfaludy Károly Könyvtár. A szokásos könyvvásár mellett ezúttal is gazdag programkínálattal készültünk a látogatóknak. A fizetős programokra mától lehet jegyet vásárolni!

2023. november 10., péntek 19.00 óra – Nagyszínház
Petőfi dicsérete – Szarka Gyula koncertje

A Petőfi Sándor-emlékévhez csatlakozva készült el Szarka Gyula új lemeze, amelyen Petőfi Sándor megzenésített versei és róla szóló dalok hallhatók. A Kossuth-díjas zeneszerző, előadó, a Ghymes együttes alapítója a lemezzel a költőfejedelem születésének 200. évfordulója előtt tiszteleg. A Petőfi dicsérete című album olyan jól ismert Petőfi verseket tartalmaz, mint a Pató Pál, Reszket a bokor, Falu végén kurta kocsma, A szabadsághoz, Szerelem és bor, a Csokonai vagy a Megy a juhász szamáron. A lemez címadó dala, a Petőfi dicsérete viszont saját szerzemény, ő írta a dal szövegét is.

Belépőjegy: 1.500 Ft
Jegyvásárlás itt »

2023. november 10., péntek 20.00 óra – Kisfaludy Terem
Willy Russell: SHIRLEY VALENTINE – Vándor Éva önálló estje

Shirley Valentine
– Lírai komédia egy életre szóló kalandról, Vándor Éva önálló estje. Mrs. Bradshaw, született Shirley Valentine, a középkorú, elhanyagolt liverpooli háziasszony egy nap ráébred élete egyhangúságára: a családja önző, a házassága magányos, a munkája unalmas, és már ő is csak árnyéka régi önmagának. Egy nap otthagy mindent, és elindul, hogy megkeresse az elfeledett, igazi Shirley Valentine-t...

Belépőjegy: 1.000 Ft
Jegyvásárlás itt »

2023. november 11., szombat 11.00 óra – Nagyszínház
Bergengóciából jöttünk – Gubás Gabi és a Szeleburdi zenekar mesekoncertje

A Bergengóciából jöttünk címmel megjelent lemezük Fonogram-díjat nyert az év hazai gyerekalbumaként. A mesekoncerten megszólaló dalok nemcsak a gyerekeknek, hanem az őket elkísérő felnőtteknek is szórakoztatóak. A zene változatos, és többféle stílus is felbukkan a pop-rocktól a bossa nován át a tangóig. A dalok játékosak, viccesek, könnyedek, interaktívak, és egyszerű témákat dolgoznak fel, amelyek a gyerekeket foglalkoztatják. Lehet ez a játszótér, a gombászás, a teve púpja vagy éppen a lekváros kenyér…

Belépőjegy: 1.000 Ft
Jegyvásárlás itt »


2023. november 11., szombat 19.00 óra – Nagyszínház
Dráma a Szalonban – Kortárs drámajáték mindenkinek

Belépőjegy: 2.500 Ft
Jegyvásárlás itt »

2023. november 11., szombat 20.00 óra – Kisfaludy Terem
Füst – Pokorny Lia különleges zenés estje

Pokorny Lia zenés előadásában közismert, izgalmas-érzéki hangulatú dalok szólalnak meg légies zongorakíséretre, eredeti és humoros prózai átkötésekre, és az ezzel dalról dalra együtt élő füstös hangra építve. Hangra, amely hol karcol, hol finoman simogatva vezeti át hallgatóit az előadás akkordjain.

Belépőjegy: 1.000 Ft
Jegyvásárlás itt »

2023. november 12., vasárnap 11.00 óra – Nagyszínház
A Szépség és a Szörnyeteg – VSG Táncszínház

Zenés mesejáték óvodásoknak és alsósoknak (5-12 éveseknek). A mese mottója: „Ne feledjétek, a belső szépség minden külsőségnél ragyogóbb, és többet ér minden kincsnél!” Az elsőre talán félelmetes szörny az előadás során előbb talán sajnálható, majd egyre inkább megszerethető lénnyé változik. A Szépség és a Szörnyeteg az izgalmak mellett rengeteg humorral meséli el a fiúknak és lányoknak egyaránt sok titkot és élményt tartogató közismert történetet. Kertész Péter Jászai-díjas színművész rövid, de ízes átvezető narrációi, az Egyesült Államokból érkezett maszkok és a színházi jelmezek, a látványos háttérvetítéses díszletek és a klasszikus zenei aláfestés valódi nagyszínházi élményt biztosítanak.

Belépőjegy: 1.000 Ft
Jegyvásárlás itt »

2023. november 12., vasárnap 19.00 óra – Nagyszínház
Imagine – fenegyerekek, akik megváltoztatták a világot – Horgas Eszter fuvolaestje

Elton John mesél életéről és 11 fenegyerek világsztár társáról – humorral, sírással, nagy történetekkel, 16 világslágerrel. Az est fenegyerekei: Elton John – Kálloy Molnár Péter alakításában, továbbá: Freddie Mercury, John Lennon, Paul Simon, Madonna, Tina Turner, Nina Simone, Edith Piaf, Morrison, George Michael, Astor Piazzolla.

Közreműködik: Falusi Mariann és a ClassJazz Band
Játékmester: Kálloy Molnár Péter

Belépőjegy: 1.500 Ft
Jegyvásárlás itt »

2023. november 12., vasárnap 20.00 óra – Kisfaludy Terem
Mező Misi: Mesélő

A művész a magánéletéből és a zenei pályája során megélt élményekről mesél a zenés est során. A történetekhez olyan akusztikus gitárkísérettel játszott dalok kapcsolódnak, amelyek meghatározóak voltak az életében. Humorral, vidámsággal, néhol elgondolkodtató történetekkel szórakoztat, bensőséges és meghitt hangulatot teremtve a közönség soraiban. A műsor tematikája nem kötött, a közönség interaktivitása és hangulata függvényében változhat.

Belépőjegy: 1.000 Ft
Jegyvásárlás itt »

A részletes programlistát hamarosan közzétesszük honlapunkon és a Győri Könyvszalon oldalán.

2023.09.13