164
Pop: Christina Aguilera - Back To Basics
Szilvási-Szabó Éva ajánlata

christina-aguilera-back-to-basics

Christina Aguilera harmadik stúdióalbuma a Back To Basics. A lemezen az énekesnő visszatér a gyökerekhez, és új anyagával az őt inspiráló zenei stílus nagyjai előtt tiszteleg. A 22 dalt felsorakoztató duplaalbum első slágere, az Ain't No Other Man remekül példázza az új lemez hangulatát. A Back to Basics egy minden eddiginél erősebb, profibb és átütőbb anyag a gyönyörű énekesnő közreműködésével. Az album az 1920-as, 1930-as, 1940-es évekbeli vintage jazz, soul és blues világába repíti vissza a hallgatót egy nagyon leleményes stílus keretein belül, mellyel Christina egy teljesen új, nyers hangzást teremtett. A lemez elkészítése során – a Beautiful után – újra együtt dolgozott Linda Perry-vel, valamint új producerként DJ Premier is a közreműködők között szerepelt. Sokféle zenei eszközt felhasználtak hozzá az alkotók: van benne zenekar, kórus, vonósnégyes és jazz fúvósok, ugyanakkor a „vintage” hangzást és az érzékiséget erősítő technikák is felfedezhetők benne.

A lemez első single-je a rádiókból már ismert, dinamikus Ain't No Other Man volt, amely a hagyományos zenei stílust hip-hoppal és modern elemekkel ötvözi. Az I Got Trouble blues hangzású, ugyanakkor a Candy Man inkább a ’30-as, ’40-es évek lánycsapatainak kötött harmóniáját idézi. A Save Me From Myself egy érzelmileg lecsupaszított, nyers hangzású nóta, melyet az énekesnő a férjének címzett, míg a Thank You a rajongóknak szól, benne a Genie In A Bottle című dal pár részletével és a közönség néhány hangüzenetével. A ’20-as évekbeli burleszk hangulatú Nasty Naughty Boy, valamint a pimasz klubsláger, a Still Dirrty is kedvencei lettek a rajongóknak, csakúgy, mint az Oh Mother, melyben Christina a családon belüli erőszak áldozataivá vált anyákat biztatja.

Az elmúlt évtized egyik legkiválóbb előadójaként Christina Aguilera nagyjából 100 millió albumot adott el világszerte, összesen 5 Grammy-díjjal és 2 Latin Grammy-vel büszkélkedhet.

Tracklist:

Disc 1
01. Intro (Back to Basics)
02. Makes Me Wanna Pray
03. Back in the Day
04. Ain't No Other Man
05. Understand
06. Slow Down Baby
07. Oh Mother
08. F.U.S.S.
09. On Our Way
10. Without You
11. Still Dirrty
12. Here To Stay
13. Thank You (Dedication to Fans)

Disc 2
01. Enter the Circus
02. Welcome
03. Candyman
04. Nasty Naughty Boy
05. I Got Trouble
06. Hurt
07. Mercy On Me
08. Save Me From Myself
09. The Right Man


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.08.25