167
Az operaház fantomja
Légrádi Szilvia ajánlata

az-operahaz-fantomja

Az operaház fantomja egy 2004-ben bemutatott zenés romantikus dráma Andrew Lloyd Webber 1986-os azonos című musicalje alapján, amely Gaston Leroux 1910-es francia regényén alapul.

A Fantom (Gerard Butler) egy zseni, akinek viharos zenéje betölti a párizsi Opera Populaire-t – és magányos lélek, aki torz arcát maszk mögé rejti, rettegésben tartja a színház művészeit, és az épület alatti labirintusban él. Christine Daaé (Emmy Rossum) fiatal szopránénekesnő, aki hirtelen rivaldafénybe kerül az operaház temperamentumos dívája helyett. A varázslatos bemutatkozás nemcsak a közönséget bűvöli el, hanem a Fantomot is. Ezentúl csak a lány érdekli, és mindent elkövet, hogy pártfogoltja az opera új csillaga legyen. Szereti és bátorítja, egyengeti a karrierjét... De nem ő az egyetlen férfi, aki felfigyelt a fiatal énekesnőre. A színház gazdag patrónusa, Raoul (Patrick Wilson) is körüludvarolja a lányt szerelmével. Christine-t rabul ejti ugyan karizmatikus és rejtőzködő mentora, de kétségkívül jobban vonzódik a rámenős és jóképű Raoulhoz, ami felbőszíti a Fantomot.

Webber Christine szerepét akkori feleségének, Sarah Brightmannek írta. A dalszövegeket Charles Hart szerezte. A musical hatalmas közönségsikert aratott, és a mai napig megy mind a West Enden, mind a Broadwayn, ahol a leghosszabb ideje futó musicalként 2006 januárjában megelőzte a Macskák című darabot. E világhírű musicalből Joel Schumacher készített szemkápráztató filmet, amely látványvilágával, zenéjével és hangzásával egyaránt lenyűgözi a nézőt.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.08.25