571
Pelenkázó pontot adtak át könyvtárunkban
Segítség a családoknak

Újabb családbarát szolgáltatással bővült a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér kínálata: augusztus 17-én délelőtt a Kisfaludy Károly Könyvtárának II. emeletén pelenkázó pontot adtak át, amely segítséget nyújt a kisgyermekes szülők számára.

Dr. Horváth Sándor Domonkos könyvtárunk igazgatója köszöntötte a sajtó képviselőit és a megjelent képviselő urakat, Takács Krisztiánt és Dr. Fekete Dávidot. Az igazgató elmondta, a belvárosban sétáló kisgyermekes családok segítése a cél, hogy a babák pelenkázását biztonságos és higiénikus körülmények között végezhessék. A pelenkázó pont képviselői támogatással, finanszírozással jött létre.

A szolgáltatás a könyvtár nyitvatartási idejében vehető igénybe, hétfőtől–péntekig 9–19 óráig, kedden 13–19 óráig. A pelenkázó pont az épületben elhelyezett táblák segítségével könnyen megtalálható, a kulcsát a Helyismereti osztályon kérhetik a II. emeleten – fejtette ki intézményünk vezetője, aki ezt követően átadta a szót Takács Krisztiánnak. A képviselő közölte, hogy az elmúlt időszakban a könyvtárban rengeteg fejlesztés valósult meg, amely által 21. századivá vált az intézmény. Példaként említette a különböző szolgáltatásokon túl a színes kulturális rendezvények tárházát. A beruházás tavasszal indult el, amely során Dr. Fekete Dávid képviselővel való összefogás gyümölcseként ma átadták a pelenkázót. Dr. Fekete Dávid elmondta, hogy családbarát ország kialakítására törekednek, amelyhez többek között igyekeznek fejleszteni a játszótereket és olyan intézkedéseket létrehozni, amelyek a kisgyerekesek mindennapjait megkönnyítik. Reméli, hogy a pelenkázó pont híre minél több családhoz eljut, és egyre többen fogják majd használni.

A helyiségben szoptatásra is van lehetőség, így bátran sarkalljuk az anyukákat, hogy éljenek a lehetőséggel.
A József Attila Művelődési Házban már található egy pelenkázó pont, valamint a jövőben Központi Könyvtárunk Gyermekkönyvtárában is tervezünk egyet kialakítani.

2023.08.17