178
Karl May: Az Ezüst-tó kincse
Érsek Viktorné ajánlata

karl-may-az-ezust-to-kincse

Ha egyszer az ember elkezd olvasni egy Karl May könyvet, azt nem lehet letenni. Ki ne emlékezne Winnetoura, az apacs indiánok főnökére, Old Firehandre és Old Shatterhandre?

Az Ezüst-tó kincse talán a legjobb műve az írónak. Helyszíne az indiánok földje, ahol az olvasó újra találkozhat a vadnyugat híres hőseivel. Ebben a vérbeli western-regényben a legérdekesebb kalandjaikról olvashatunk, párviadalokról, indián háborúkról és rablókkal vívott csatákról, hiszen egy hírhedt rablóbanda is a kincs után kutat. A kincskereső fehérek és a baráti indiánok az Ezüst-tóhoz indulnak. Útjuk során rengeteg akadállyal kell megküzdeniük. S hogy elérnek-e hőseink a Sziklás-hegységben megbújó, szinte megközelíthetetlen tóhoz, és megtalálják-e a kincseket, ez a könyvből kiderül.

Karl May (1842-1912) német író, magyarul sokszor May Károlyként emlegetik. Műveit több mint 30 nyelvre fordították le. Sok könyvét megfilmesítették, többek között Az Ezüst-tó kincsét is 1962-ben. A hangoskönyvet Galambos Péter (Galamb) színművész előadásában hallgathatjuk meg.

Előadja: Galambos Péter
Teljes játékidő: 520 perc
Formátum: MP3


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.08.04