165
Elveszett gyerekek városa
Szabó Szilvia ajánlata

elveszett-gyerekek-varosa

Az óceán közepén, egy fémlábakon álló városban megvalósult egy őrült tudós (Dominique Pinon - Alien 4.) szürreális elképzelése. Torzszülött teremtményei mind ellentmondanak a természet normális rendjének, és ennek meg is fizetik az árát. A rettegett lények egyike szörnyű megoldást próbál ki hibájának orvoslására: saját álmainak pótlására elrabolt kisgyermekek álmait lopja el.

Valaki (Ron Perlman - Pokolfajzat) kistestvére keresésére indul a szennyel teli sikátorokban, amikor egy éjjel az apróságot is foglyul ejti a gonosz társaság. Így találkozik össze az agyafúrt közösséggé verbuválódott utcagyerekek egyletével, akikkel közösen kiutat találhatnak ebből a pokolból.

Rendkívül furcsa hangulatú, különleges atmoszférájú, nagyon egyedi képi világú francia film az Elveszett gyerekek városa. 1995-ben jelent meg Marc Caro és Jean-Pierre Jeunet fantasztikus alkotása, amely 1996-ban Franciaországban és az USA-ban több rangos díjat is elnyert.

Csak azoknak ajánlott, akik kedvelik ezt a fajta stílust, a noir hangulatot, a groteszk szereplők bizarr világát, akik szeretnek elrugaszkodni a valóságtól, és belemerülni a mesék különös világába!


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.07.28