155
Flora Harding: Erzsébet és Fülöp
Máthé Norbertné ajánlata

flora-harding-erzsebet-es-fulop

Háború alatt ez van. Senki sem tudhatja, mikor esik le a következő bomba, mikor csapódik be egy újabb torpedó, és mikor kúszik elő a felhők mögül egy gyilkolásra kész Messerschmitt. Mindez lázas érzésekkel árnyalja a társasági életet. A tudat, hogy bármelyik estéről kiderülhet, ez lesz az utolsó tánccal, nevetéssel, koktélozással, flörtöléssel töltött néhány óra, nehézzé teszi azt, amit az értelmes viselkedés megkívánna: hazamenni és korán ágyba bújni. Így hát az ember fenn marad, elszántan tovább táncol, iszik és nevet, és megpróbál kifacsarni minden élvezetet az adott estéből.

Windsor, ​1943. Miközben a világban háború tombol, Erzsébet, az ifjú hercegnő izgatottan várja, hogy újra találkozzon a lefegyverzően jóképű tengerésztiszttel, akit tizenhárom éves kora óta képtelen kiverni a fejéből. A Királyi Haditengerészet egyik legfiatalabb hadnagya, Fülöp mindazt képviseli, amitől Erzsébetet egész addigi életében óva intették. A kiszámíthatatlanságot. A már-már arcátlan vakmerőséget. A kalandvágyat. Kapcsolatuk nemcsak VI. Györgyöt, hanem az udvart és a kormányt is aggodalommal tölti el: gyanús származásával és féktelen természetével Fülöp olyan kockázatot jelent, amelyet az ifjú hercegnőnek sosem lenne szabad vállalnia. Erzsébet azonban bárkivel kész szembeszállni ezért a szerelemért.

Flora Harding romantikus történelmi regénye izgalmas betekintést nyújt a korona árnyékában élők magánéletének legemberibb pillanataiba, és végigköveti, hogyan kezdődött a világ egyik legismertebb házaspárjának több mint hét évtizeden átívelő története. Több regény és film is készült már életük bemutatásáról (például a Korona című sorozat), Harding regénye a kezdetekbe nyújt betekintést, egészen az eljegyzés pillanatáig. A második világháború utolsó éveit tárja elénk, amikor kezdetét veszi az ő történetük: levelezésről, találkozásról olvashatjuk hónapok, sőt évek eseményeit mindaddig, míg szüleik elfogadják döntésüket.

Flora Harding szabadúszó író és szerkesztő, pályafutásának harminc éve során közel 75 műve jelent meg különféle álnevek alatt. Írás közben előszeretettel ötvözi a megtörtént eseményeket a fikcióval, szenvedélyesen érdekli a múlt és a jelen kapcsolata. Yorkban él.

Érdekes olvasni ennek a kapcsolatnak a kialakulásáról; könnyed olvasmány, ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikus regényeket!


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.07.18