148
A szeretet szimfóniája
Gősy Gáborné ajánlata

a-szeretet-szimfoniaja

Az árvaházban nevelkedett 11 éves Evan Taylor (Freddie Highmore) meg van győződve arról, hogy előbb-utóbb megtalálja a szüleit. A történetből kiderül, hogy édesapja, Louis Connelly (Jonathan Rhys-Meyers) rockzenész, édesanyja, Lyla Novacek (Keri Russell) tehetséges gordonkaművész. A fiúnak volt kitől örökölnie zenei hallását és tehetségét. Szülei egy romantikus estét töltöttek csak egymással, majd többet nem találkoztak. Arról sem tudtak, hogy él valahol a közös gyermekük.

Evan megszökik az árvaházból, hogy szüleit megkeresse. New York nagyvárosi hangjaiban ugyanúgy a zenét, a ritmust hallja meg, mint a vidéki szélben susogó gabonatáblákban vagy a madarak hangjában. Egy, az utcán zenével pénzt kereső néger fiúhoz csapódva új „családba” csöppen. Az egyetlen felnőtt ebben a közösségben, Maxwell, a Mágus (Robin Williams) felismeri a fiú tehetségét, és hasznot próbál húzni a menedzseléséből. August Rush művésznevet  ad neki, abban bízva, hogy így nem bukkan a gyámügy a szökött fiú nyomára.

A híres Juilliard zeneiskolában nemcsak a kottával, a hangszerekkel ismerkedik meg, de zeneszerzést is tanul. New York egyik szabadtéri koncertjén, melyen az elsőéves diák szimfóniáját több ezer ember előtt adják elő, nemcsak zenei tehetségére figyelnek fel sokan, a zene a szüleivel is összehozza.

A filmet végigkíséri Mark Mancia zenéje, aki a könnyűzenét és komolyzenét ötvözte összecsengő dallamokká. A Kirsten Sheridan rendezte filmet 2008-ban Oscar-díjra is jelölték. Ajánlom a filmet nyári családi kikapcsolódásnak.


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.07.14