117
Rock: Placebo - Meds
Tolnai Gáborné ajánlata

placebo-meds

A kritikusok azt mondják, hogy a Meds a Placebo egyik legjobb lemeze. Ezt támasztják alá a lemezeladási statisztikák adatai is. Ezek persze szubjektív vélemények, de az biztos, felveszi a versenyt bármelyik előző lemezükkel.

Rögtön az elején leszögezném, hogy ez nem "atom” lemez, mely az embert elemi erejű hatásként éri. Nem. Egyáltalán nem. Ez egy intellektuális lemez, minél többször hallgatod meg, annál jobban tetszik. Lassan fejti ki a hatását, és növekszik benned belül. Újra és újra meghallgatod, mert úgy érzed, hogy még nem a tiéd. És a végén eljutsz oda is, amikor már nem azért hallgatod meg újra, mert újabb felfedeznivalót keresel benne, hanem azért, mert már függő lettél... Magyarul nem a lelkeden keresztül hat (mint a rockzene általában), hanem az agyadon keresztül...

És nem ez az egyetlen változás az előző albumokhoz képest. Újdonság az is, hogy jóval kevesebb a szintetizátor és jóval több, hangsúlyosabb és erősebb a gitár. Egy-két nóta szinte kimondottan gitárzene, bár ez csak magára a hangszerekre igaz, mivel elég rendesen torzítva van esetenként a hangja. No, nem annyira, mint a Muse esetében (ahol ez szinte alapvető követelmény), de valami ilyesmiről van szó.

Szerintem a legjobb számok a lemezről a Drag, az Infra-Red, a One Of A Kind és a Broken Promise.

Tracklist:
01. Meds
02. Infra-red
03. Drag
04. Space Monkey
05. Follow The Cops Back Home
06. Post Blue
07. Because I Want You
08. Blind
09. Pierrot The Clown
10. Broken Promise
11. One Of A Kind
12. In The Cold Light Of Morning
13. Song To Say Goodbye


Megtekintés az Online Katalógusban

2023.06.30